Gulvet der gør naturen og din hverdag en tjeneste

2

Af:

Det nye korkgulv Amorim WISE fra Timberman er både klimavenligt og
vedligeholdelsesfrit – og på flere måder et plus for dit indendørsmiljø.

Bæredygtighed udelukker ikke smukt design, komfort og funktionalitet, når det gælder gulve. Det beviser Amorims nye korkgulv WISE, som Timberman har lanceret i Danmark.

Amorim WISE lever op til sit kloge navn ved at være PVC-frit, CO2-neutralt og klimavenligt – og meget praktisk i hverdagen. WISE kan benyttes alle steder i boligen. Det er bygget op af to lag kork omkring en kerne af kork komposit.

Overfladen, der har et realistisk look af ægte træ, er beklædt med vinyl, som gør gulvet vedligeholdelsesfrit og nemt at holde rent.

Kork er klimavenligt
Amorim WISE supplerer Timbermans brede udvalg af korkgulve til private hjem og kontormiljøer. WISE er skabt ud fra en genbrugstanke, idet gulvet er lavet af restmaterialer fra fremstillingen af vinpropper, der stanses ud af kork.

Kork laves af barken fra korkeg og er et unikt, regenererende byggemateriale. Det er ikke nødvendigt at fælde træerne. I stedet kan man skrælle barken af træet hvert niende år.

Når korkegen herefter danner ny bark, accelererer det træets optag af CO2. Når træer danner ny bark, optager de fem gange mere CO2 fra atmosfæren og hjælper med at reducere den globale opvarmning.

Varmer og dæmper støj
Ud over sin praktiske, vedligeholdelsesfrie overflade bidrager korkgulve på flere måder til øget komfort og behageligt indeklimaet.

Kork er et luftholdigt blødt materiale, hvilket gør gulvet blødt og behageligt at gå på.
Modsat et koldt laminatgulv har korkgulvet i kraft af sit materiale en indbygget varme, der virker isolerende og hjælper med at holde en behagelig temperatur i rummet.

Amorim WISE indvirker også positivt på akustikken. Kork har en støjabsorberende effekt og kan dæmpe lyd med helt op til 53 procent.
Det er en god egenskab i skandinaviske hjem, hvor vi ofte bygger loft til kip.

Læs mere på

www.timberman.dk

Mest læste på BusinessReview.dk

genopbygningafbørsen
Tillæg: Genopbygning af Børsen
ejd 130624
Ejendomme Epaper
sko_opdateret_
Change of Control-klausulers betydning
Artikel billede uden skærelinjer
Gør det enkelt for medarbejdere at rejse sikkert
Mette Abildgaard - Klima og miljø
Samspil med erhvervslivet er nøglen til den grønne omstilling

Læs også

1
Lene Halse løfter køkken- og boligindretningen til nye højder
Gennem 25 år har indretningsarkitekt og køkkendesigner Lene Halse tegnet personlige køkkener til luksusboliger i ind- og udland – ofte...
_GR87683
VI EJER 5 FANTASTISKE FERIEBOLIGER RUNDT OMKRING I EUROPA
21-5 er et ferieboligkoncept, hvor 21 familier sammen ejer 5 unikke ferieboliger. Ved at være flere ejere sammen får I mere for pengene....
Folkemødet 2019
Demokratiet hyldes i fire dage
Efter aflysning i 2020 og en coronatilpasset version i 2021, vender Folkemødet i 2022 tilbage med fuld kraft.  ”Vi er utroligt...