Gin på en helt ny måde

Foto: Jeppe Bjerrum

Af:

Her får du en opskrift på en frisk og sansepirrende cocktail. Samtidig kan du glæde dig til at gå en tur i haven til sommer og samle blomster og bær til opskriften. Inden da kan du blive klogere på samspillet mellem natur, mad og gincocktails i den nye cocktail- og kogebog ‘Utæmmet – Vild natur i cocktails og mad’.

Opskrift: 

A Goose was Grounded by the Elder

4 cl Distilled Sand And Sea – Amber Infused

2 cl skvalderkålsirup

6 stikkelsbær

3 små klaser ribs

Skvalderkålsirup

125 ml vand

125 ml laktofermenteret gulerodssaft 

(kan købes i helsekostbutikker)

250 g sukker

50 g skvalderkål – blade og blomster

Hak skvalderkålbladene fint og put dem i en gryde med vand, gulerodssaft og sukker. Tænd for middel varme og rør rundt, indtil alt sukkeret er opløst. Tag derefter gryden af varmen med det samme. Siruppen skal ikke koge. Brug en si til at filtrere skvalderkålbladene fra, og hæld siruppen på flaske. Opbevar på køl indtil brug. Holdbarheden er minimum en uges tid.

Cocktail
Hæld gin i en cocktailshaker sammen med ribs og stikkelsbær, og brug en muddler til at mose dem i bunden af shakeren. Tilsæt derefter skvalderkålsirup.

Find et pokalglas frem. Fyld is i shaker og glas på samme tid.

Ryst shakeren kraftigt i 20 sekunder, og brug derefter en strainer sammen med en fine strainer, når du hælder cocktailen i glasset.

Garnér med både blomster og blade fra skvalderkålen og servér.

Denne cocktail smager ikke bare fantastisk, men den er også en æstetisk nydelse – her afbilledet i det smukke Copa-glas fra Zones Rocks-serie. I cocktailen anvendes en af Njords mest specielle ginner – nemlig en specialversion af Sand And Sea, som er infuseret med rav. Sand And Sea er i sig selv en utraditionel gin, og den bliver kun mere vild af ravinfusionen, som bidrager med en nærmest mineralsk harpiksnote. I cocktailen kommer gin og skvalderkål i godt selskab med ribs, stikkelsbær og laktofermenteret gulerodssaft. Det samlede resultat er udfordrende og mildt på samme tid.

Får du fat i bogen ‘Utæmmet’, kan du også finde en opskrift på en ret, der matcher denne cocktail perfekt – nemlig kartoffelchips med rygeost, rogn og skvalderkålblomster.

‘Utæmmet’ er en helt ny cocktail- og kogebog med opskrifter på cocktails og delikate retter, som forenes af udvalgte, sæsonbestemte smagsgivere fra den danske natur. Udgangspunktet er dels destilleriet Njords mange ginner, dels naturens væld af smagsindtryk, og for at gøre brug af opskrifterne skal du selv en tur i haven, skoven eller på stranden for at finde urter, blomster, bær eller tang. Bogen er udarbejdet af gin-ekspert og chefmixolog Christopher Rasmussen fra Njord, og kok, arkæolog og vild-mad-blogger Stephanie Alemanno (Snilde.dk). Bogen kan bl.a. købes i Njords webshop.

Seneste nyt

Steffan4 (1)
Stil din transportør til ansvar: Bæredygtig logistik handler om mere end miljø
Henrik Pedersen 1
Instant lønudbetaling til vikarer med Freepay PayOut: Fremtiden er nu
Boxes on laptop computer. online shopping
Den grønne kurv vinder ordren i B2B-indkøb
Kardex_img_Customer_Bonver_01
Fremtidens logistikløsninger: Kardex forvandler e-handelslagre
kort2
De selvbetjenende B2B-kunder

Mest læste på BusinessReview.dk

DSC_0492_just - lab
Dansk brystkræftvaccine skal testes på patienter
_CAP0102
Unilabs Pharma Solutions: Tæt på 40 års erfaring med kliniske studier
Pila Pharma IMG_0725 (2)
PILA PHARMA baner vejen for nye tanker om behandling af diabetes og fedme
Søren-Damgaard-(SD)
Betydningen af forkøbsret og hjemfaldspligt ved ejendomstransaktioner
Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
Ejendomsadvokaten: Erhvervslejelovens § 14: Udlejers ret til at kræve ændring af lejevilkår
etf021024
Energi Til Fremtiden
OC2A0036_1F
Jeudan går foran med strategi for samfundsansvar
Bro med MVA logo
Digital sundhed – et nyt nordisk stronghold?
Nexus_1_CMYK
Ny digital kultur i offshore-industrien
1-Peter på Vesterbrogade
Find din nye rejsepartner her

Læs også

1
Lene Halse løfter køkken- og boligindretningen til nye højder
Gennem 25 år har indretningsarkitekt og køkkendesigner Lene Halse tegnet personlige køkkener til luksusboliger i ind- og udland – ofte...
_GR87683
VI EJER 5 FANTASTISKE FERIEBOLIGER RUNDT OMKRING I EUROPA
21-5 er et ferieboligkoncept, hvor 21 familier sammen ejer 5 unikke ferieboliger. Ved at være flere ejere sammen får I mere for pengene....
Folkemødet 2019
Demokratiet hyldes i fire dage
Efter aflysning i 2020 og en coronatilpasset version i 2021, vender Folkemødet i 2022 tilbage med fuld kraft.  ”Vi er utroligt...