Bring den gode lyd tilbage i stuen

Katch One har netop modtaget årets prestigefulde EISA Award for bedste tv-lydsystem. Fås i tre farver til 5.499 kr.
Katch One har netop modtaget årets prestigefulde EISA Award for bedste tv-lydsystem. Fås i tre farver til 5.499 kr.

Af:

Danske DALI er på en mission, der skal bringe de store lydoplevelser ind i stuen igen. Katch One er deres nyeste bud – en soundbar, der både udvider tv-oplevelsen og fungerer som musikanlæg.

For mange vil dette også være det perfekte anlæg til køkken-alrummet eller sommerhuset

Der er sket noget paradoksalt med det generelle lydbillede de senere år. I takt med at teknologien er blevet bedre, mindre og billigere, er lydoplevelserne i langt de fleste fjernsyn blevet ringere. Hvorfor?

Fordi en fladskærm helst skal være så tynd og minimalistisk som muligt. Derfor er højttalerne typisk meget små og placeret på bagsiden, og det betyder uundgåeligt dalende lydkvalitet, forklarer Lars Worre, der er direktør for den danske højttalerproducent DALI:

“Man kan ikke bøje naturlovene. En højttaler er nødt til at have et vist rumfang for at kunne levere de dybe frekvenser, og de bør pege fremad mod lytteren for at kunne gengive et stort og nuanceret lydbillede. Derudover kræver det nogle fysiske kræfter, som er endnu en ting, der er groft nedprioriteret i de fleste moderne fladskærme”.

Alle kan høre forskel på god og dårlig lyd
Lars Worre har beskæftiget sig med akustik, psykoakustik og lydprodukter i mere end 30 år, og han undrer sig over, at så mange forbrugere finder sig i dårlige lydkilder.

For selvom det meget ofte er på fladskærmen, man både ser film og tv-serier, lytter til Spotify, spiller Playstation og meget andet, prioriteres lyddelen sjældent særligt højt.

“Mange mennesker har en næsten grundfæstet fordom om deres egne sanser og tror ikke, de kan høre forskel på gode og dårlige højttalere. Men langt de fleste ved udmærket, hvornår noget lyder godt og skidt, når først de oplever det”.

Selvom DALI kalder den en soundbar, er der tale om et komplet musiksystem, som du kan anvende med din smartphone og andre lydkilder.

En soundbar er en holdbar løsning
Det er dog relativt nemt at få bedre lyd i stuen. Med en ekstern soundbar kan du nemlig løfte lydoplevelserne fra din fladskærm til et helt andet niveau. DALI har derfor udviklet den nye Katch One som en potent og fleksibel ledsager til alle former for fjernsyn.

Der er faktisk tale om et komplet musikanlæg, der kan anvendes med alle dine andre lydkilder (smartphone via Bluetooth, cd-afspiller og endog en pladespiller via kabler).

“Vi har skabt et moderne og minimalistisk lydanlæg, der både kan stå fremme og hænge på væggen. Designet er uafhængigt af bredden på og designet af din fladskærm, og med de mangeartede tilslutningsmuligheder forventer vi, at Katch One kan overleve adskillige generationer af fladskærms-tv. For mange vil dette i øvrigt være det perfekte anlæg til køkken-alrummet eller sommerhuset. Og det kan sagtens spille op til fest”, siger Lars Worre.

DALI Katch One forhandles hos bl.a. Hi-Fi Klubben.
Se mere på

www.dali.dk

Mest læste på BusinessReview.dk

genopbygningafbørsen
Tillæg: Genopbygning af Børsen
2N Pharma gruppebillede redigeret
”Hvis vi har ret, vil det forandre verden”
ejd 130624
Ejendomme Epaper
-
Forretningsrejserne er blevet mere sociale
IMG_0424
Bæredygtige træbroer boomer over hele landet

Læs også

1
Lene Halse løfter køkken- og boligindretningen til nye højder
Gennem 25 år har indretningsarkitekt og køkkendesigner Lene Halse tegnet personlige køkkener til luksusboliger i ind- og udland – ofte...
_GR87683
VI EJER 5 FANTASTISKE FERIEBOLIGER RUNDT OMKRING I EUROPA
21-5 er et ferieboligkoncept, hvor 21 familier sammen ejer 5 unikke ferieboliger. Ved at være flere ejere sammen får I mere for pengene....
Folkemødet 2019
Demokratiet hyldes i fire dage
Efter aflysning i 2020 og en coronatilpasset version i 2021, vender Folkemødet i 2022 tilbage med fuld kraft.  ”Vi er utroligt...