Sponseret indhold

Bæredygtig loungestemning

Corona lænestol.
Corona lænestol.

Af:

I samarbejde med det norske arkitektur- og designbrand Snøhetta har Erik Jørgensen Møbelfabrik skabt loungemøbel-serien Casework efter bæredygtige principper.

Nutidens fokus på bæredygtighed og genbrug er ikke ny for Erik Jørgensen Møbelfabrik. Godt møbeldesign er skabt for at holde og blive bevaret, og allerede da sadelmager Erik Jørgensen grundlagde sin møbelfabrik i Svendborg i 1954, var det i en periode med fokus på recirkulation og genanvendelse af polstermøbler ved at foretage ombetrækninger.

Snart blev Erik Jørgensen Møbelfabrik producent for blandt andre Poul M. Volther (Corona-stolen) og Hans J. Wegner (Ox Chair). Begge er stadig i produktion – lige som de mange andre klassikere og nye designs, der hvert år forlader medarbejdernes hænder på fabrikken i Svendborg.

Møbler med lang levetid
”Vores møbler har alle dage været dansk kvalitetshåndværk og dermed bæredygtige i den forstand, at de har lang levetid. Men derfor kan vi alligevel altid bestræbe os på at forbedre vores teknikker og materialer for at skabe endnu mere ressourcebesparende møbler,” siger direktør Niels Jørgensen, søn af grundlægger Erik Jørgensen.

Et aktuelt eksempel er samarbejdet med det norske arkitektur- og designbrand Snøhetta, der står bag en række markante bygningsværker i Norge og ude i verden, bl.a. operahuset i Oslo og National September 11 Museum på World Trade Center Site i New York.

Både klassikere og nye designs bliver til i medarbejdernes hænder på fabrikken i Svendborg.

Naturlige materialer
Møbelkollektionen ERIK JØRGENSEN X SNØHETTA ‘Casework’ består af en serie loungemøbler produceret efter bæredygtige principper.

Kollektionen har fokus på at være tilpasningsdygtig i forhold til særlige behov og omgivelser, og det naturlige materialevalg kan bidrage til at skabe varme og bløde atmosfæren op i industrielle og store nybyggede miljøer, der oftest er designet med meget beton og andre hårde elementer.

Kollektionen har fokus på at være tilpasningsdygtig i forhold til særlige behov og omgivelser

Mest læste på BusinessReview.dk

genopbygningafbørsen
Tillæg: Genopbygning af Børsen
ejd 130624
Ejendomme Epaper
sko_opdateret_
Change of Control-klausulers betydning
Intro 2
Vejen til en succesfuld konference
nicholas-doherty-pONBhDyOFoM-unsplash
Den grønne omstilling er vores alles projekt

Læs også

1
Lene Halse løfter køkken- og boligindretningen til nye højder
Gennem 25 år har indretningsarkitekt og køkkendesigner Lene Halse tegnet personlige køkkener til luksusboliger i ind- og udland – ofte...
_GR87683
VI EJER 5 FANTASTISKE FERIEBOLIGER RUNDT OMKRING I EUROPA
21-5 er et ferieboligkoncept, hvor 21 familier sammen ejer 5 unikke ferieboliger. Ved at være flere ejere sammen får I mere for pengene....
Folkemødet 2019
Demokratiet hyldes i fire dage
Efter aflysning i 2020 og en coronatilpasset version i 2021, vender Folkemødet i 2022 tilbage med fuld kraft.  ”Vi er utroligt...