Askman Design relancerer skjult designskat

Retouch by: Wetouch Imagework

Af:

Møbelproducenten Askman Design fandt ved et tilfælde et stykke designhistorie i en større dansk virksomheds direktionslokaler. Max Louws Dagmar-stol og -sofa sættes nu i produktion for første gang siden 1961.

De seneste mange år har den støt stigende interesse for dansk møbeldesigns guldalder i 1950erne og 1960erne gjort, at rigtig mange designs er blevet relanceret. Glemte skitser og sjældne varianter er blevet genopdaget og sendt på markedet i en sådan grad, at det efterhånden er sjældent, der dukker skjulte designskatte op fra perioden. Men det sker.

Som nu sidste år, hvor Hudevad Furniture pludselig fik en henvendelse fra en større dansk virksomhed. Her havde man 24 stole og et par sofaer stående i direktionslokalet. De var blevet lavet på bestilling i 1961 af netop Hudevad, og nu ville virksomheden gerne have dem renoveret.

Genopdaget perle
Det viste sig at være en eksklusive bestilling, hvor arkitekten Max Louw havde stået for designet. Møblerne er aldrig blevet produceret for andre, hvorfor der udelukkende eksisterer de 24 stole og to sofaer fra dengang.

Men det var simpelthen synd, hvis ikke flere kunne få glæde af dem, mente Askman Designs direktør, Morten Sander. Askman Design er medejer af Hudevad Furniture, hvorfor han blev bekendt med de genopdagede stole og sofaer, der gik under navnet Dagmar.

“Jeg forelskede mig straks i Dagmar, så vi indgik en aftale om at overtage designet og relancere møblerne hurtigst muligt. Stilen passer perfekt ind i vores sortiment og er et glimrende eksempel på periodens danske møbeldesign, når det er bedst”, siger Morten Sander.

Fint håndværk bag
Max Louw blev i sin samtid kendt for sin unikke stil, der hentede inspiration fra både Sydeuropa og USA. Mest kendt er nok hans arbejder med Hotel Kystens Perle og restaurant Syv små hjem, der skildrede 7 forskellige stilepoker. Der kendes ikke mange møbeldesigns fra hans hånd, hvilket blot gør genopdagelsen af Dagmar dét mere interessant.

De nye udgaver af Dagmar fremstilles tro mod originalerne med massive messingben og velpolstrede sæder med den fineste læder. Alt produceres i Danmark, og læderet håndsys, så kvaliteten er helt i top.

Askman Design satser stort
Relanceringen af Dagmar er blot en del af den storstilede satsning, som Askman Design er i fuld gang med. Virksomheden har rødder tilbage til 1913, men de sidste fire år har man været igennem en rivende omvæltning. Der er kommet nye investorer til, og de har en vision om at bidrage til at videreføre den danske designtradition ud fra både klassiske designs fra midten af det 20. århundrede, og helt nye møbler skabt i samarbejde med tidens førende danske designere og arkitekter.

For at have et godt udstillingsvindue har Askman Design derfor netop åbnet et stort showroom i Axel Towers i hjertet af København, hvor du kan opleve både Dagmar og alle de andre møbler fra Askman. For Morten Sander er det lidt af en drøm, der nu går i opfyldelse, for interessen for dansk møbeldesign har fyldt det meste af hans voksenliv.

“Jeg er simpelthen møbelmand. Jeg kom ved et tilfælde ind i møbelbranchen tilbage i 2002 via GUBI Møbler, hvor Jacob Gubi fik tændt designpassionen i mig. Efter to fantastiske år kom jeg til Montana Møbler, hvor Peter Lassen de næste 13 år gav mig den helt store designindsprøjtning samt mottoet ‘You got to burn to shine’, som lagde grundstenen i mit virke og min passion. Det motto har jeg altid med mig og bruger det dagligt i alle mine beslutninger”, siger Morten Sander.

Blandt de nye designsatsninger kan bl.a. nævnes stolen ME, som kunstner og arkitekt Marco Evaristti står bag. Også arkitekten Klaus Simonsens nye serie af spise- og mødeborde med navnet Star kan opleves tæt på – og det samme gælder Marcus Vagnbys bløde og organiske stol Herman, der både kan bruges om spisebordet og i loungeområdet.

Se mere på

www.askmandesign.com

Mest læste på BusinessReview.dk

genopbygningafbørsen
Tillæg: Genopbygning af Børsen
2N Pharma gruppebillede redigeret
”Hvis vi har ret, vil det forandre verden”
ejd 130624
Ejendomme Epaper
-
Forretningsrejserne er blevet mere sociale
IMG_0424
Bæredygtige træbroer boomer over hele landet

Læs også

1
Lene Halse løfter køkken- og boligindretningen til nye højder
Gennem 25 år har indretningsarkitekt og køkkendesigner Lene Halse tegnet personlige køkkener til luksusboliger i ind- og udland – ofte...
_GR87683
VI EJER 5 FANTASTISKE FERIEBOLIGER RUNDT OMKRING I EUROPA
21-5 er et ferieboligkoncept, hvor 21 familier sammen ejer 5 unikke ferieboliger. Ved at være flere ejere sammen får I mere for pengene....
Folkemødet 2019
Demokratiet hyldes i fire dage
Efter aflysning i 2020 og en coronatilpasset version i 2021, vender Folkemødet i 2022 tilbage med fuld kraft.  ”Vi er utroligt...