Sponseret indhold

Synklino sætter kurs mod børsnotering

Thomas Kledal, CEO i Synklino

Af:

Efter kapitalrejsning og udvidelse af bestyrelsen før en planlagt børsnotering går Synklino styrket mod klinisk afprøvning af sin lægemiddelkandidat SYN002 mod CMV-infektion. Ambitionen er nu to forskellige produkter til organer og patienter før og efter transplantation. Den nye strategi sigter også efter en bredere pipeline af nye lægemiddelkandidater mod kroniske virusinfektioner skabt på samme effektive platform.

Synklino styrker sig på flere niveauer med det klare mål at blive børsnoteret i 2022. Udgangspunktet er, at biotekselskabets lægemiddelkandidat SYN002, som fjerner CMV-inficerede celler, der især kan være fatale for transplantationspatienter, er på vej i klinisk fase med henblik på i første omgang at udvikle lægemidlet specifikt til behandling af organer før transplantation.

”Det åbner flere spændende muligheder for os at vælge den udviklingsvej med SYN002. I forhold til industristandarden kommer vi hurtigere og billigere ind i klinikken, og det betyder, at vi hurtig kan skabe værdi i vores produkt med kliniske data. Imens det arbejde står på, modner vi SYN002 til efterfølgende at kunne blive udviklet hurtigt til patientbehandling efter transplantation,” fortæller CEO i Synklino, Thomas Kledal.

Samtidig vil Synklino bruge sin platform til at adressere andre kroniske virussygdomme. Styrkelsen af Synklino på udviklingssiden modsvares af en ny finansiel strategi, der vil gøre selskabet mere robust og i stand til at løfte en bredere pipeline og indgå flere partnerskaber med industrien.

Lunger, lever og nyrer
Synklinos udvikling af SYN002 sker i tæt samarbejde med Cambridge University og Toronto General Hospital i Canada, hvor lægemiddelkandidaten indtil videre er blevet testet i levende menneske-lunger.

”Vi er i gang med yderligere prækliniske studier, hvor vi tester effekt og forbedrer måden at give lægemidlet på i lunger, men vi bevæger os snart ind i andre organer. De første kliniske studier vil ske i lunger, men vi kommer også til at arbejde med lever og nyrer.”

”Vi kan se, at det er hurtigere og billigere for os at igangsætte og komme igennem tidlig klinisk udvikling ved at gøre det på den her måde. Vi får en hurtig klinisk validering af lægemidlets sikkerhed og effektivitet i mennesker, som vil være billigere, end hvis vi gik den mere klassiske vej. På denne måde bliver mange af de prækliniske studier og meget af det forudgående arbejde omkring produktion af lægemiddelkandidaten hurtigere og billigere at lave,” siger Thomas Kledal.

Fra et til to produkter
Den viden, Synklino opnår i kliniske studier af SYN002’s effekt før transplantation, kan overføres og fremskynde kliniske studier af lægemiddelkandidatens effekt på CMV-inficerede patienter.

”Det giver os mulighed for at udvikle to forskellige produkter. Det ene bliver i sammenhæng med et medtech device, hvor SYN002 formuleres til at blive givet sammen med et af de systemer, organer opbevares i, før de skal indopereres. Det andet produkt vil være et klassisk lægemiddel til behandling af patienter med CMV.”

Partnere får en fordel med SYN002
Det giver Synklino flere muligheder i forhold til business development og etablering af nye partnerskaber.

”Vi kan både lave partnerskaber med klassisk farmaceutisk industri inden for antivirale lægemidler, transplantationsmedicin og akutbehandling, men vi kan også lave partnerskaber med specialiserede virksomheder, der arbejder med systemer til opbevaring og pleje af organer. Det er en relativt ny industri, og det er der, hvor stort set al innovation inden for organtransplantation sker i øjeblikket. Det vælter frem med nye selskaber og nye innovative løsninger. Der er ikke sket den store udvikling af lægemidler inden for transplantationsmedicin gennem mange år. Til gengæld er der altså et enormt fokus lige nu på opbevaring og behandling af organer uden for kroppen, ex vivo, inden de bliver sat ind. Synklino kan blive en vigtig spiller på det felt ved at give vores samarbejdspartnere en fordel. Det organ care system, som kan give behandling i kombination med vores produkt, kan tilbyde mere end sine konkurrenter.”

Vil udvide platformen
Udover udviklingen af SYN002 mod klinisk fase er Synklino gået i gang med at udvide sin platform.

”Vi vil bruge samme teknologi som til SYN002 til at adressere andre sygdomme og lave lægemidler mod andre kroniske virusinfektioner, fordi vi kan se, at den måde, vi angriber virusinficerede celler på, vil kunne appliceres på en lang række andre virussygdomme. Vi har fokus på kroniske virussygdomme i kategori med hepatitis, hiv eller Epstein-Barr-virus (en herpes-virus), dvs. virus som du har hele livet når du først er blevet smittet. Der er stadig et stort klinisk behov for nye lægemidler inden for kroniske virusinfektioner.”

Synklinos teknologi virker ved, at lægemidlet rammer et virusprotein på overfladen af den inficerede celle, hvorefter virusproteinet trækker lægemidlet ind i den inficerede celle, hvor det bliver aktiveret og eliminerer den inficerede celle.

”Vi har allerede fundet targets i flere  andre virusinfektioner, som vi kommer til at arbejde med.”

Ny finansiel strategi
Hurtigere og billigere klinisk afprøvning af SYN002, en udvidet platform og en bredere pipeline vil ifølge Thomas Kledal gøre Synklino til et mere robust selskab, der er rustet til at indgå partnerskaber med farmaindustrien om udvikling af lægemidler mod virusinfektioner i bred forstand. Det samme potentiale kan Synklinos investorer se for sig, og derfor har Synklino også valgt en ny finansieringsstrategi, samtidig med at bestyrelse og daglig ledelse har fået tilgang af nye ansigter. Således er bestyrelsen i Synklino blevet udvidet med Magnus Persson fra Eir Ventures, Lene Gerlach fra Vækstfonden og biotek-veteranen, Thomas Feldthus, der har været med til at starte og børsnotere flere selskaber, mens Carit Jacques Andersen er tiltrådt som ny CFO.

En privat kapitalrunde i efteråret blandt nuværende og nye investorer er allerede overtegnet, og derudover forbereder Synklino nu en børsnotering i 2022 for at skabe et robust afsæt for ikke bare videreudvikling af SYN002, men også en bredere portefølje af lægemiddelkandidater.

Synklino er stiftet af Mads Jeppesen, Mette Rosenkilde og Thomas Kledal for at udvikle lægemidler, der letter livet for transplantationspatienter.

Synklino har udviklet lægemiddelkandidaten SYN002, der målrettet bekæmper CMV-virus, som udgør en stor trussel fra patienter, der skal tage imod et nyt organ eller en stamcellepopulation.

CMV er meget almindelig og er ufarlig for de fleste mennesker, men kan være dødelig for patienter med nedsat immunforsvar.

Der findes intet effektivt lægemiddel mod CMV-infektion. I dag benyttes profylaktiske lægemidler uden kurativt potentiale, hvorfor CMV-virus stadig giver problemer for omkring 30 procent af de mennesker, der gennemgår en organtransplantation.

Se mere på www.synklino.com

I forhold til industristandarden kommer vi hurtigere og billigere ind i klinikken, og det betyder, at vi hurtig kan skabe værdi i vores produkt med kliniske data

Mest læste på BusinessReview.dk

Mikkel Kruse Telenor 2023
Mobil-telefonen udgør en trussel mod sikkerheden hos SMV’erne
airport_drone_2022_02_04
Nye lufthavne åbner enestående muligheder i Grønland
br cø__
Læs "Cirkulær Økonomi" digitalt her
Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
Ejendomsadvokaten: TIDSBEGRÆNSEDE LEJEAFTALER ER IKKE UNDERLAGT EN 2-ÅRSREGEL
thumbnail_20220223_JSU0133
Betalingsløsninger suger alt for mange penge ud af forretningen

Læs også

Hans Schambye_119s
Pensionskasserne kan være springbrættet til fremtidens biotek-eventyr
Der er ingen tvivl om, at der er behov for at øge produktiviteten og arbejdsudbuddet i Danmark. Med usikre sikkerhedspolitiske tider,...
IMG_5740-min
EUROPAS STØRSTE KONTRAKTLABORATORIUM MED NY SATSNING PÅ DANSK BIOTECH
Siden Unilabs, der er en af Europas største udbydere af diagnostik, i 2021 kom på danske hænder, har dansk Biotech & Pharma været...
muusfoto_IMG02886
Gubra er klar til næste vækstrejse
I det grønne område ved DTU Science Park i Hørsholm holder kontraktforsknings- og biotekvirksomheden Gubra til i en stor bygning lavet...