Sponseret indhold

Renrum og uddannelse i verdensklasse…

Af:

… er en nødvendighed ved kritiske arbejdsgange i laboratoriet og efterfølgende produktion.

Aktuelt har de travlt hos Holm & Halbys division for renrum, udstyr, tilbehør og certificeret uddannelse, for med/efter covid-19-pandemien er udviklingen på dette område gået meget hurtigt blandt danske medicinal- og lægemiddelvirksomheder.

”Den danske LifeScience-industri er nærmest eksploderet inden for de seneste par år, og udgør i dag Danmarks største eksportvare med 21 % – 22 % af den samlede danske eksport. Dermed skal der opføres nye anlæg til forskning og produktion, og alt skal være sterilt. Det har vi specialiseret os inden for og leverer gerne hele renrumsbygninger og renrum til produktion. Men én ting er at opføre renrum, noget andet er at holde dem sterile. Det hjælper vores serviceafdeling med, der også har ekspertise i at måle renheden i sådanne bygninger og rum” indleder adm. direktør Morten Dyrner, Holm & Halby A/S.

Som et godt eksempel nævner Morten Dyrner det nyåbnede regionshospital i Gødstrup. Her blev samtlige sterile rum (bl.a. operationslokaler) testet og certificeret inden ibrugtagning. Her arbejdes fx med cytostatica i sterile kabinetter, hvor medarbejderne skal beskyttes mod infektion. Samtlige sterile renrum og -kabinetter blev udsat for en røgtest, således at man kan dokumentere luftens strømninger i renrum og ventilationsanlæg. Desuden dokumenterer partikeltællere at renrummene faktisk overholder klassifikationskravene med hensyn til ’løse’ partikler.

Ny webshop med alt til renrum
Aktuelt er Holm & Halby ved at lægge sidste hånd på en ny webshop, der skal tilbyde kunderne alt inden for udstyr, tilbehør og tøj til renrum. En investering, som er en direkte følge af den store vækst på området.

”Med den nye webshop bliver vi totalleverandør inden for renrum. Ser man på vores totale kundesammensætning udgør den farmaceutiske industri 40%, men inden for de seneste par år har vi også oplevet en rigtig høj vækst inden for Cold Storage og renrum til hospitalerne, hvor de kommende supersygehuse især trækker på vores serviceside, hvor vi 1-2 gange årligt tester at alt stadigvæk er sterilt. Det samme ser vi ske i farmaindustrien” uddyber Morten Dyrner.

Få et LAF-kørekort
Når man arbejder med sterile kabinetter, er det uhyre vigtigt at man også er ’klædt på’ til det i anden betydning end den indlysende. For hvis en medarbejder pludseligt klør sig i næsen under arbejdet med sterile prøver, går steriliteten fuldstændig fløjten.

”Vi er ISO 17025 godkendt, og ’opfandt’ for 10 år siden det såkaldte LAF-kørekort for bedriftssundhedstjenester, hygiejnesygeplejersker og alle andre sikkerhedsfolk, som arbejder med arbejdsmiljø. Dengang så vi at vores teknikere sørgede for at kabinetterne var fuldstændigt sterile, og alle alarmer var indstillet korrekt. Men til vores store ærgrelse kunne vi konstatere, at de brugere som sad og betjente de sterile kabinetter og renrum ikke rigtigt havde den nødvendige viden om, hvad de egentlig lavede. Det har medført at mange virksomheder i den farmaceutiske industri stiller krav om et LAF-kørekort for de medarbejdere, der arbejder med et sterilt kabinet. Medarbejdere, som har gennemgået denne uddannelse, modtager et certifikat, og i dag ser vi at når medarbejdere søger nyt job medtager de LAF-kørekortet på deres CV. I dag har vi tilsvarende kørekort på en række arbejdsmiljørelaterede områder” fastslår Morten Dyrner afslutningsvis.

Vidste du det om Holm & Halby?

  • Etableret i 1954 af Holm Nielsen og Halby Nielsen – henholdsvis laboratorieuddannet og bankuddannet
  • Frem til starten af 1990’erne svingede medarbejderstaben mellem 3-10
  • Solgt til Heto-Holten i Allerød, der bl.a. lavede sterilkabinetter i 1991
  • Fra 1991-1996 gik det stærkt: solgt til svenske Bergman & Beving, nu ADDlife og opført på NASDAC i Stockholm
  • Koncernens 80 europæiske datterselskaber omsætter for 9 mia. SEK
  • Holm & Halby omsætter i dag laboratorieudstyr for 125 mio. kroner og har omkring 50 ansatte
  • Siden november 2012 er der blevet udstedt lidt over 800 LAF-kørekort

Handelsfirmaet Holm & Halby har inddelt forretningsområdet i tre forskellige retninger:

Cold Storage (nedkølet/frosset opbevaring ned til -150 °C)

CleanZone (renrum, udstyr, tilbehør, tøj og certificeret uddannelse)

LifeScience (alt inden for biologisk forskning, analyse og laboratoriearbejde)

Læs mere på www.holm-halby.dk

Mest læste på BusinessReview.dk

Ankomst
PwC nyindretter hovedsæde til en ny tids arbejdsformer
1 Thorbjørn og Slaven
Et nyt liv efter fedmeoperation og plastikkirurgi
Ronny_tilpasset1
Investering af midler i Virksomhedsskatteordningen (VSO) – hvad må man?
br cø__
Læs "Cirkulær Økonomi" digitalt her
Henriette-Berlingske---
Ejendomsadvokaten: Lejefastsættelse i gennemgribende forbedrede lejemål

Læs også

Hans Schambye_119s
Pensionskasserne kan være springbrættet til fremtidens biotek-eventyr
Der er ingen tvivl om, at der er behov for at øge produktiviteten og arbejdsudbuddet i Danmark. Med usikre sikkerhedspolitiske tider,...
IMG_5740-min
EUROPAS STØRSTE KONTRAKTLABORATORIUM MED NY SATSNING PÅ DANSK BIOTECH
Siden Unilabs, der er en af Europas største udbydere af diagnostik, i 2021 kom på danske hænder, har dansk Biotech & Pharma været...
muusfoto_IMG02886
Gubra er klar til næste vækstrejse
I det grønne område ved DTU Science Park i Hørsholm holder kontraktforsknings- og biotekvirksomheden Gubra til i en stor bygning lavet...