Fortidens naturlige aftryk baner vejen for fremtiden

Af:

Et besøg hos Asmus Sand

Det er ikke tilfældigt, at Asmus har etableret sin byggevirksomhed på et fundament af naturlige materialer og klimavenlige løsninger. Han har nemlig altid været meget naturinteresseret, og løbeture langs stranden er hans frirum til at lade tankerne få frit spil.

”Jeg har en baggrund som sergent i Forsvaret og er tidligere friluftsvejleder, så det autentiske udeliv er en meget stor del af mig. Efter min udsendelse i Afghanistan havde jeg svært ved at finde mig til rette i hverdagens boble, så jeg søgte mod den friske luft for at reflektere over mit liv. Det var her, jeg kom på ideen om at stifte Bæredygtigt Byggeri,” siger Asmus.

Vi skal passe på os selv og jordkloden
Når man skal arbejde bæredygtigt, er det nødvendigt at vælge de rette byggematerialer og værktøjer for at passe på miljøet. Men det handler også om at skåne sin krop, når man har et fysisk krævende arbejde.

”Jeg har valgt at være selvstændig, fordi jeg kan være udenfor og arbejde med lokale og bæredygtige materialer, eksempelvis FSC-mærket træ. Jeg rammer dermed en del af byggeriet, som mange andre ikke beskæftiger sig med. Det gør mig i stand til at aflevere et stykke håndværk, jeg kan være stolt af,” siger Asmus.

For Asmus er det afgørende, at han kan blive ved med at være fysisk aktiv. Han passer på sin krop, når han arbejder, så han kan komme ud i naturen og dyrke en masse sport i fritiden. Og her er Festools produkter ganske enkelt uundværlige.

”Festools batteri rundsav HKC sparer mig for rigtig mange løft og arbejdsgange i løbet af ar- bejdsdagen. Især når jeg arbejder på taget, er rundsaven helt perfekt, fordi jeg kan tage den med mig derop og udføre arbejdet på stedet frem for at slæbe og flytte rundt på materiale hele tiden. Det er en kæmpe ergonomisk fordel,” siger Asmus.

”Rundsaven er også en gevinst at have med på byggepladsen, fordi den har flere funktioner. Jeg kan nemlig både lave gerings- og kapsnit og anvende dens rundsavs- og dyksavsfunktioner.”

Kvalitet og præcision i byggeriet
”Der er en tendens til, at værktøj i dag skal kunne mere og mere. Udfordringen er bare,
at det bliver tungere at håndtere, og det slider håndværkere ned. Her kan Festool noget, som nærmest ingen andre kan. Deres værktøj har finesser og ekstra features, der gør enhver håndværker glad,” 
siger Asmus.

”Vi har altid Festools værktøj med på byg- gepladsen, når vi arbejder med forarbejdet træ, fordi kvaliteten er den, vi stræber efter. Rundsaven løser for eksempel teknisk set hele opgaven selv, fordi den har maksimal præcision og skærer hvert eneste snit perfekt.”

Holder værktøj lige så lang tid som et hus?
Asmus’ ambitioner er at levere færdige projekter, som kunderne kan være glade for i minimum 50 år. Derfor kræver det, at der tænkes
i langtidsholdbare og kreative løsninger. Her spiller certificerede og lokale byggematerialer en stor rolle. Og langtidsholdbare materialer går hånd i hånd med langtidsholdbart værktøj.

”Der er ganske enkelt ikke mange, der leverer værktøj i så god kvalitet og bredt et sortiment, som Festool gør. Holdbarheden er helt unik, og med en let vægt skåner vi vores kroppe. Det vidner om, at Festool kender til håndværkerens hverdag og ved, hvad vi har behov for,” siger Asmus.

”Hvis det sker, at værktøjet går i stykker eller bliver stjålet, dækker Festools all-inclusive garanti de første tre år. Og så tager de tager imod gammelt og ødelagt værktøj, så de kan sørge for at genanvende de dele, der kan bruges igen og smide resten sikkerhedsmæssigt ud. Det er jo en måde at arbejde bæredygtigt på.”

Alle dele kan også udskiftes, så man kan have sine maskiner i mange år. ”En Festool maskine er i gennemsnit 9,6 år gammel, inden den bliver sendt til reparation første gang … og derefter har den mange gode år i sig endnu” afslutter Michael Petræus, National salgschef Festool Danmark.

Mest læste på BusinessReview.dk

Mikkel Kruse Telenor 2023
Mobil-telefonen udgør en trussel mod sikkerheden hos SMV’erne
airport_drone_2022_02_04
Nye lufthavne åbner enestående muligheder i Grønland
br cø__
Læs "Cirkulær Økonomi" digitalt her
Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
Ejendomsadvokaten: TIDSBEGRÆNSEDE LEJEAFTALER ER IKKE UNDERLAGT EN 2-ÅRSREGEL
thumbnail_20220223_JSU0133
Betalingsløsninger suger alt for mange penge ud af forretningen

Læs også

Side 3_advertorial GSV_Berlingske_266x365mm_
 GSV: Sådan bruger vi digitale værktøjer til at nedbringe CO2 i byggeriet
Bygge- og anlægssektoren står for mere end 30 % af Danmarks CO2-udledning, og derfor er det vigtigt, at byggebranchen får CO2-reduktion...
soren cajus
Står Byggebranchen på kanten til historiske teknologispring?
Har du været i Tivoli for nylig? Så kender du sikkert den maskine, hvor du med en plastichammer skal slå muldvarpe ned, hver gang deres...
Photo by Claus Sall (www.claussall
Bygge-branchen går et hårdt år i møde
Efterspørgslen falder, boligpriser er dykket, byggeomkostninger er forsat høje, og det udfordrer i den grad byggeriet i 2024, viser...