Sponseret indhold

Ungt fremadstormende investeringsselskab runder endnu en milepæl

Fredrik Strömholm, partner i Impilo

Af:

Impilo har med syv investeringer på blot to et halvt år formået at etablere sig som branchespecifikt investeringsselskab indenfor healthcare-segmentet. Senest har selskabet overtaget det svenske forsikringsselskab, Euro Accident.

Den 2. december overtog investeringsselskabet Impilo det svenske forsikringsselskab, Euro Accident, der er specialiseret indenfor syge-, livs- og sundhedsforsikringer. Selskabet, der var ejet af National General Holdings Corp, har været drevet af samme ledelse i 16 år, og har i gennemsnit leveret præmievækst på mere end 20 procent om året.

Partner i Impilo, Fredrik Strömholm, er da også både glad og stolt, da vi møder ham i telefonen:

– Det er en af de fire største investeringer, vi har foretaget og absolut en meget vigtig milepæl i Impilos historie, siger han. Han forklarer, at man sammen med ledelsen i Euro Accident, og en række andre investorer har etableret et konsortium, for at gøre overtagelsen mulig. Dermed er Impilo den absolut største investor i forsikringsselskabet, der også driver forretning i Danmark.

Investerer i livskvalitet
Men overtagelsen af Euro Accident er bare det seneste bevis på, at Impilo har fundet en opskrift, der fungerer særdeles godt, og som indtil videre har ledt til syv investeringer indenfor sundhedsrelaterede områder. Virksomheden investerer således udelukkende indenfor farmaceutisk og medicinsk teknologi samt relaterede sundhedstjenester.

– Vores udgangspunkt er, at virksomhederne i vores portefølje skal bidrage til en positiv og bæredygtig udvikling af de samfund og markeder, de er aktive i, for at kunne have succes på længere sigt, forklarer Fredrik Strömholm og fortsætter:

– Den overbevisning er indlejret i hele vores investeringsstrategi – bl.a. fordi den nødvendiggør en dybere forståelse og reducerer risici. På denne måde investerer vi i, at mennesker kan leve sundere liv i fremtiden.

Helt konkret betyder det, at de fortrinsvis nordiske portefølje-virksomheder skal bidrage til en forbedret kvalitet og effektivitet i sundhedsplejen, eller et reduceret behov for pleje.

Europa er bagud
Foruden kapital kan Impilo tilbyde porteføljevirksomhederne momentum til implementering af nye initiativer, mulighed for overtagelse af konkurrenter, samt adgang til kompetencer, bl.a. genom rekruttering af dygtige og relevante bestyrelsesmedlemmer – og ikke mindst en stor ekspertviden. Det var netop denne viden og erfaringer fra mange års arbejde i relation til sundhedssektoren, som i 2016 affødte ideen til Impilo, fortæller Fredrik Strömholm:

– Vi kunne se, at der var et hul i markedet, og at vi i Europa var langt bagud med hensyn til specialister indenfor investeringer i healthcare-segmentet. Kikkede vi f.eks. på USA, var der alene i Chicago flere investeringsselskaber indenfor sundhedsområdet, end der var i hele Europa, siger han og uddyber:

– Vores kalkule er, at potentialet for sektor-fokuserede investeringer er mindst lige så stort i Europa, og at det blot er et spørgsmål om, at markedet skal modnes. Derfor er det også langsigtede investeringer, som vi tror på, og sigter imod.

En nordisk frontløber
Fredrik Strömholm vurderer, at det amerikanske investeringsmarked er ti år forud for det europæiske, og han har i den forbindelse ingen problemer med at kalde Impilo for en nordisk frontløber på området.

– Vi er tidligt ude, men kan se, at det går rigtig godt for vores amerikanske kolleger. Dertil kommer, at der foreligger studier om at sektor-specifikke investeringsselskaber har et bedre afkast end selskaber med en større porteføljespredning. Det får os igen til at tro på, at vi går en rigtig god fremtid i møde, og at vi om ti år sagtens kan gå hen og være førende i Nordeuropa indenfor vores segment.

Det nordisk baserede investeringsselskab Impilo har foretaget syv investeringer på to et halvt år. Ud over overtagelsen af Euro Accident, har Impilo i 2019 foretaget to større platformsinvesteringer med fokus på organisk udvikling og geografisk ekspansion.

Konkret investerede man i:

Humana, der er en børsnoteret nordisk omsorgsvirksomhed med 11.000 ansatte. Impilo ejer nu 20 procent af aktierne og er dermed den største ejer.

The Fertility Partnership, der er Nordeuropas største kæde af fertilitetsklinikker med 19 kliniker i UK, Tyskland, Danmark, Holland, Polen og Østrig. Sören Mellstig, tidligere CEO i Gambro, Mikael Worning, USA direktør på Demant og tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt er medlem af bestyrelsen.

Læs mere på impilo.se

Vores udgangspunkt er, at virksomhederne i vores portefølje skal bidrage til en positiv og bæredygtig udvikling af de samfund og markeder, de er aktive i, for at kunne have succes på længere sigt

Mest læste på BusinessReview.dk

Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
Ejendomsadvokaten: TIDSBEGRÆNSEDE LEJEAFTALER ER IKKE UNDERLAGT EN 2-ÅRSREGEL
1-199559273 - Aerial view to the diamond open mine in Aikhal town, Sakha Yakutia, north of Russia
Diamanter kan blive en god investering
Ankomst
PwC nyindretter hovedsæde til en ny tids arbejdsformer
br cø__
Læs "Cirkulær Økonomi" digitalt her
Ronny_tilpasset1
Investering af midler i Virksomhedsskatteordningen (VSO) – hvad må man?

Læs også

Mærsk-Tårnet_Foyer_2015_04
Universitetets innovationskraft skal være til gavn for flere 
De studerende skal have mere innovation med i bagagen, og forskningen skal i endnu højere grad bidrage til samfundet, sådan lyder missionen...
Peder Søgaard-Pedersen_3371
DI: Sæt turbo på ny life science strategi
Life science industrien har brug for de bedste vilkår, hvis virksomhederne fortsat skal kunne bidrage til behandlingen af det stigende...
AbbVie_Thea_Larsen_0046_V2
Afhospitalisering kan styrke sundhedsvæsenet
Den historiske krise i det danske sundhedsvæsen kan afhjælpes ved at flytte behandling fra sygehusene til det nære sundhedsvæsen eller...