Sponseret indhold

Perfekt timing for virksomhedshandler i healthcare

Af:

Markedet for Mergers & Acquisitions i healthcare boomer for tiden, godt hjulpet på vej af all time high for værdiansættelser i industrien.

De stigende værdiansættelser i healthcare sker på baggrund af meget høje vækstrater. Det globale healthcare-marked anslås til svimlende 11.000 milliarder USD og det vokser endda med hele syv til ni procent årligt.

Årsagen til den høje vækst i markedet skal vi ifølge Fie Astrup, der leder Nordic M&A’s Healthcare team, finde i grundlæggende demografiske udviklingstræk. Vi lever længere og følgesvenden er flere sygdomme, bl.a. kroniske sygdomme som vi lever længere tid med. Samtidig bevirker nye opdagelser, at nye behandlinger kommer til, og i takt med en generelt stigende velstand, får stater, samfund og borgere råd til at betale for ny medicin og nye behandlinger. Med den generelle modernisering i samfundene og en global fedme-pandemi følger også flere livsstilssygdomme såsom diabetes, gigtsygdomme og hjertekarsygdom, som udgør et voksende sundhedsøkonomisk problem. 

”Der er i høj grad behov for nye og mere effektive behandlinger, samt et smartere sundhedsvæsen, og Norden er langt fremme indenfor digitale sundhedsløsninger, der kan skabe mere effektiv sundhed igennem apps, digitale platforme, tele-konsultationer med mere,” siger Fie Astrup.

Højere priser i virksomhedshandler
De høje vækstrater har sat skub i både investeringer og transaktioner i hele healthcare-industrien, og det kan M&A-rådgivningsvirksomheden Nordic M&A mærke.

”Der bliver pumpet mange investeringsmidler ud på markedet i disse år. Pengerigeligheden driver efterspørgslen efter gode investeringsmuligheder i vejret, og det giver højere priser i de virksomhedshandler, vi hjælper til verden,” siger Anders W. Eriknauer, managing partner hos Nordic M&A, som rådgiver om køb og salg af virksomhed. Han betegner M&A-markedet for healthcare som et sweet spot for tiden.

Det globale antal virksomhedshandler i healthcare anslås til 2.500 årligt og Norden tegner sig for ca. 100 om året i Norden. Nordic M&A har i høj grad slået sit navn fast indenfor healthcare det seneste år, som eksklusive rådgivere ved salget af Sanos Group til InvestCorp, samt salget af en minoritet af Nordic Bioscience til KKR, samt salget af Dansk Medicinsk Data Distribution (DMDD) til SYNLAB.

Investorer opruster med medicinsk sagkundskab
Nordic M&A satte i 2017 fokus på Healthcare med ansættelsen af Fie Astrup. Hun har en lægefaglig baggrund som dr.med. og karkirurg. Desuden er selskabet begunstiget af legendariske Jan Leschly, der ofte betegnes som en af de mest succesrige danske erhvervsmænd udenfor Danmark. Han er tilknyttet som senior advisor og bidrager med et meget stærkt netværk. Derudover har Nordic M&A sammensat et videnskabeligt udvalg bestående af fem internationalt anerkendte professorer, som også i høj grad bidrager til den medicinske kompetence i Nordic M&A.

”Vi oplever at investorerne opruster med stadig mere specialiseret fagkundskab indenfor healthcare. Derfor er det meget vigtigt for Nordic M&A, at vi også har medicinske kompetencer, som forstår de forskellige dele af healthcare-universet (se boks, red). Man skal kende konteksten og være opdateret på den aktuelle forskning for at kunne forstå muligheder og risici i en given investeringscase og virksomhedshandel,” forklarer Anders W. Eriknauer. Når markedet vokser, opstår der nye muligheder. Nordic M&A peger på, et voksende marked giver plads til mange og til nye aktører, og med vækst i både bredde og dybde, er der mulighed for endnu større specialisering og segmentering.

Stor udenlandsk interesse for dansk og nordisk healthcare
Mange af de mulige købere er fra udlandet.

”Norden og virksomheder i det nordiske område er kendt for at være langt fremme på f.eks. digitalisering. Vi kan mærke, at de udenlandske investorer kigger til Norden for at gøre erhvervelser, der kan rulles ud til andre dele af verden,” siger Fie Astrup.

”Samtidig er der en meget høj koncentration af højtuddannede i hele life-science området i dansk-svenske Medicon Valley og fra politisk hold er der bevågenhed og relativt gode rammebetingelser for industrien. Der er også et godt samarbejde imellem universiteterne og de private virksomheder, hvilket er med til at øge kvaliteten af virksomhederne og deres chance for succes. Det er alt sammen med til at skærpe udlandets appetit på nordisk og dansk healthcare,” siger Fie Astrup.

Nordic M&A har netop udgivet en brochure om markedet for transaktioner indenfor Healthcare. Brochuren kan downloades på Nordic M&A’s hjemmeside.

Fem segmenter i det globale healthcare marked
Det globale healthcare marked kan segmenteres i fem overordnede kategorier, som alle har hver sine forretningsmodeller og succeskriterier:

1. Healthcare services

2. Biotek, farma og lægemiddeludvikling

3. Healthcare IT

4. Healthcare providers

5. Medical devices

Om Nordic M&A
Nordic M&A rådgiver om køb og salg af virksomhed. Rådgivningsvirksomheden er eksperter i Mergers & Acquisitions. Med mere end 70 gennemførte transaktioner siden sin stiftelse i 2008, er Nordic M&A en af Danmarks førende M&A-rådgivere.

Nordic M&A har fire fokusområder: Healthcare, IT & Technology, Business & Financial Services og Vækst & Transition.

Nordic M&A rådgiver ejerledere, private equity og større industrielle grupper samt fonde og det offentlige. Nordic M&A, der er ejet af partnerne, indgår i det internationale M&A-netværk Clairfeld International. Nordic M&A fokuserer på mellemstore transaktioner i niveauet 50 millioner til 2,0 mia. kr.

Se mere og download healthcare brochure på www.nordicma.dk

Mest læste på BusinessReview.dk

Mikkel Kruse Telenor 2023
Mobil-telefonen udgør en trussel mod sikkerheden hos SMV’erne
airport_drone_2022_02_04
Nye lufthavne åbner enestående muligheder i Grønland
Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
Ejendomsadvokaten: TIDSBEGRÆNSEDE LEJEAFTALER ER IKKE UNDERLAGT EN 2-ÅRSREGEL
li iw2
Podcast om investeringsure: Ekspertindblik fra Investment Watches
Ronny_tilpasset1
Investering af midler i Virksomhedsskatteordningen (VSO) – hvad må man?

Læs også

Mærsk-Tårnet_Foyer_2015_04
Universitetets innovationskraft skal være til gavn for flere 
De studerende skal have mere innovation med i bagagen, og forskningen skal i endnu højere grad bidrage til samfundet, sådan lyder missionen...
Peder Søgaard-Pedersen_3371
DI: Sæt turbo på ny life science strategi
Life science industrien har brug for de bedste vilkår, hvis virksomhederne fortsat skal kunne bidrage til behandlingen af det stigende...
AbbVie_Thea_Larsen_0046_V2
Afhospitalisering kan styrke sundhedsvæsenet
Den historiske krise i det danske sundhedsvæsen kan afhjælpes ved at flytte behandling fra sygehusene til det nære sundhedsvæsen eller...