Sponseret indhold

På Artillerivej blæser engagerede medarbejdere hver dag til kamp mod verdens alvorlige sygdomme

AJ Vaccines A/S har gennem nu mere end 100 år været dedikeret til arbejdet med at bekæmpe alvorlige sygdomme først 
i Danmark og siden med salg af innovative vacciner, diagnostik og terapeutiske løsninger i 48 lande over hele verden.
AJ Vaccines A/S har gennem nu mere end 100 år været dedikeret til arbejdet med at bekæmpe alvorlige sygdomme først i Danmark og siden med salg af innovative vacciner, diagnostik og terapeutiske løsninger i 48 lande over hele verden.

Af:

Jo flere doser, AJ Vaccines A/S på Amager kan få sendt afsted til verdens udsatte befolkning, jo mere opfylder den gamle danske vaccineproducent sin vision om en verden fri for alvorlige sygdomme på tværs af generationer. Liv for liv. Nu stiller AJ Vaccines sig også til rådighed i kampen for at producere COVID-19 vaccine på dansk jord. Ambitionen er at bidrage til både et nationalt og et europæisk vaccineberedskab.

Døren står åben, hvis de danske politikere skulle få lyst til at kigge nærmere på faciliteterne hos vaccineproducenten AJ Vaccines på Artillerivej på Amager.

Vaccineproduktionen, som var statsejet indtil 2017, spilder i disse uger ingen lejlighed til at melde sig klar til at deltage i et samarbejde med myndighederne og andre potentielle partnere både om produktion af COVID-19 vaccine på dansk jord og om etableringen af et generelt dansk og europæisk vaccineberedskab.

”Vi har vores egne forretningsmål, der blandt andet handler om at hjælpe millioner af mennesker verden over, som lever i skyggen af polio eller tuberkulose. Men i en krisetid med COVID-19 vil vi gerne bidrage med både kompetencer og ledig produktionskapacitet. Vi er ikke selv klar med en kommercialisering af en eventuel COVID-19 palet, men vi synes alligevel, at vi har noget at tilbyde i forhold til det praktiske arbejde med at producere vacciner. Vi er trods alt en af meget få vaccineproducenter i Danmark og vil gerne være med til at gøre en forskel, hvor det er muligt, i denne ekstraordinære situation,” siger CEO i AJ Vaccines, Jesper Helmuth Larsen.

Fyldekapacitet til rådighed
Han gentog blandt andet sit tilbud til politikerne, da EU-kommissær Thierry Breton i marts mødtes med udenrigsminister Jeppe Kofod og udvalgte repræsentanter fra den danske medicinalindustri i København, herunder AJ Vaccines. På agendaen var blandt andet den kendsgerning, at Danmark er et af de stadigt færre lande i Europa, der endnu ikke har etableret en national produktion af COVID-19 vacciner.

I skrivende stund er der ikke kommet signaler om, hvilke former for samarbejder med industrien, politikerne forestiller sig, men ifølge Jesper Helmuth Larsen kan AJ Vaccines bidrage meningsfyldt i flere forskellige scenarier og tidshorisonter.

”Her og nu kan vi hjælpe med at fylde vaccine på hætteglas. Politikerne skal egentlig bare komme og fortælle, hvad de ønsker sig. Så vil vi se, hvad vi kan gøre. På den korte og mellemlange bane har vi ledig fyldekapacitet, som vi gerne vil bringe i spil, hvis man kan bruge det. Der skal muligvis ske noget teknologioverførsel, vi skal have efteruddannet nogle af vores dygtige medarbejdere, og der skal indhentes en række tilladelser. Det er ikke ukompliceret, men inden for 6-12 måneder kan vi være så langt, at vi kan producere mindst 500.000 doser COVID-19 vaccine om ugen, og hvis vi øger til treholdsskift, vil tallet være væsentligt højere,” siger Jesper Helmuth Larsen.

Kan skære 1-2 år af produktionen af den aktive ingrediens
AJ Vaccines har også en ledig såkaldt multi purpose plant stående, der med tilpasninger vil kunne producere den aktive farmaceutiske ingrediens – API’en – i COVID-19 vaccinen, for eksempel på licens.

”Fabrikken producerede andre vacciner indtil for nylig, og den står klar til videreudvikling. Fabrikken passer i sin nuværende form sikkert ikke helt til produktion af den aktive ingrediens, men vi er villige til at se på, hvad der skal ske af justeringer. Vi har en række tilladelser på plads, og selve bygningen er allerede kvalificeret, så der spares hurtigt 1-2 år i forhold til at etablere en helt ny vaccinefabrik.”

Har bekæmpet sygdomme i over 100 år
Ifølge Jesper Helmuth Larsen er det kun naturligt, at AJ Vaccines stiller know-how og anlæg til rådighed for bekæmpelsen af COVID-19, når virksomheden gennem nu mere end 100 år har været dedikeret til arbejdet med at bekæmpe alvorlige sygdomme først i Danmark og siden med salg af innovative vacciner, diagnostik og terapeutiske løsninger i 48 lande over hele verden. 

”Vi synes selv, at vi hver dag udfylder en vigtig rolle ikke bare for Danmark men for hele verden. Vi arbejder for en verden, der er fri for alvorlige sygdomme på tværs af generationer. Vi kan ikke klare alle sygdomme, men bidrager hvor vi kan, og jo flere doser, vi kan få ud over rampen, jo mere opfylder vi vores vision. Liv for liv, dosis for dosis.”

Purpose-drevne medarbejdere
De mere end 600 medarbejdere på Amager repræsenterer over 20 nationaliteter, hvoraf flere kommer fra områder, hvor de selv er vokset op i skyggen af alvorlige sygdomme som for eksempel polio, tuberkulose eller kighoste. Fælles for medarbejderne er, at de alle er meget bevidste om, at de gør en vigtig forskel, og det skinner tydeligt igennem i dagligdagen. 

”Da vores nye sydafrikanske CFO mødte sine kolleger første gang på et Teams-møde og skulle introducere sig selv, blev det ret emotionelt, da han fortalte om, hvordan han under sin barndom havde set, hvad tuberkulose og polio kan føre til af dødsfald og væsentlig nedsættelse af livskvalitet. Det er derfor, han og vi andre går på arbejde hver dag,” siger Jesper Helmuth Larsen.

Millioner af børn og voksne lider i dag på grund af udsatte eller forsinkede vaccineringsprogrammer som følge af COVID-19.

COVID-19 er ikke den eneste globale dræber

AJ Vaccines A/S er i forvejen dybt engageret i kampen mod andre globale dræbere som polio og tuberkulose, der lige nu står i skyggen af COVID-19.

I over et år har kampen mod store traditionelle dræbere som polio og tuberkulose stået i skyggen af COVID-19, så millioner af børn og voksne i dag lider på grund af udsatte eller forsinkede vaccineringsprogrammer. AJ Vaccines er aktiv i bekæmpelsen af både polio og tuberkulose. I samarbejde med Bill & Melinda Gates Foundation har AJ Vaccines udviklet poliovaccinen Picovax®, som distribueres af Unicef til lande, hvor der er immuniseringsprogrammer i gang.

”WHO har erklæret, at man vil udrydde polio, men der er brug for langt større mængder inaktiverede poliovacciner til injektion, hvis det skal lykkes. Polio lever fortsat iblandt os, men i Danmark bliver vi ikke syge, fordi vi er vaccineret. Derfor er en fortsat indsats for udryddelsen af polio i lande som Pakistan og Afghanistan forsat vigtig, da antallet af nye poliotilfælde har været stigende globalt siden 2017.  Med Picovax® har vi med støtte fra Bill & Melinda Gates Foundation skabt et prisfornuftigt polioprodukt, der kan leveres i store volumener,” siger Jesper Helmuth Larsen.

Når det gælder tuberkulose, er AJ Vaccines på markedet både med BCG Vaccine og det diagnostiske produkt Tuberculin.

”Hvert år smittes cirka 10 millioner mennesker med tuberkulose, hvoraf 15 procent dør. Det er høje tal men udgør ikke et problem i vores del af verden. I Danmark har vi ikke vaccineret mod tuberkulose siden starten af 80’erne, og det er ikke længere en sygdom, der er top of mind på vores breddegrader, men det er den til gengæld mange andre steder, så vi ser stadig en stor og vigtig mission i vores tuberkuloseprodukter.”

Søger stærke profiler med hjertet på rette sted

”Vi mangler ganske enkelt medarbejdere. Der er kamp om medarbejderne i hele den danske life science-sektor, og det gælder også for os. Men vi er fortrøstningsfulde, for vi ved fra vores nuværende medarbejdere, hvor motiverende det er at møde ind hver dag og vide, at man gør en aktiv indsats for løse nogle af verdens største sundhedsproblemer,” siger Jesper Helmuth Larsen.

AJ Vaccines har brug for en bred vifte af kompetencer inden for stort set hele værdikæden i deres vaccineproduktion.

”Vores behov spænder fra dygtige laboranter, operatører, farmakonomer og farmaceuter til læger, mikrobiologer, ingeniører og maskinmestre til vedligeholdelse og andre faggrupper, der har et indgående kendskab til produktion inden for den farmaceutiske industri.”

AJ Vaccines A/S beskæftiger mere end 600 medarbejdere fordelt på hovedsædet og produktionsfaciliteten i København og kontorer i Dubai, Kuala Lumpur og Singapore.

AJ Vaccines producerer effektive vacciner til beskyttelse mod stivkrampe, difteri, tuberkulose, kighoste, polio og influenza. Derudover producerer AJ Vaccines et produkt til diagnosticering af tuberkulose og det terapeutiske middel BCG Kultur til standardbehandlingen af blærekræft.

Se mere på www.ajvaccines.com

I en krisetid med COVID-19 vil vi gerne bidrage med både kompetencer og ledig produktionskapacitet

Mest læste på BusinessReview.dk

genopbygningafbørsen
Tillæg: Genopbygning af Børsen
ejd 130624
Ejendomme Epaper
sko_opdateret_
Change of Control-klausulers betydning
-
Forretningsrejserne er blevet mere sociale
IMG_0424
Bæredygtige træbroer boomer over hele landet

Læs også

Mærsk-Tårnet_Foyer_2015_04
Universitetets innovationskraft skal være til gavn for flere 
De studerende skal have mere innovation med i bagagen, og forskningen skal i endnu højere grad bidrage til samfundet, sådan lyder missionen...
Peder Søgaard-Pedersen_3371
DI: Sæt turbo på ny life science strategi
Life science industrien har brug for de bedste vilkår, hvis virksomhederne fortsat skal kunne bidrage til behandlingen af det stigende...
AbbVie_Thea_Larsen_0046_V2
Afhospitalisering kan styrke sundhedsvæsenet
Den historiske krise i det danske sundhedsvæsen kan afhjælpes ved at flytte behandling fra sygehusene til det nære sundhedsvæsen eller...