Sponseret indhold

I fremtiden bliver data vigtigere for folkesundheden end medicin

Sisse Ostrowski, professor og overlæge samt studieleder for masteruddannelsen i personlig medicin

Af:

Sundhedsdata rummer nøglen til at udvikle, effektivisere og styrke sundhedsvæsenet, da data kan bruges til at opspore og forebygge sygdomme og lidelser og sikre bedre behandlinger. Københavns Universitet udbyder en helt ny masteruddannelse i personlig medicin,fordi data er nøglen til fremtidens folkesundhed.

Tal fra Danske Regioners undersøgelse ”Borgerskabte data i sundhedsvæsenet,” viser, at 41% af danskerne aktivt har indsamlet sundhedsdata i nogen eller høj grad via app’s eller smartwatch. Sammenholdt med de rige mængder af data, som sundhedsvæsenet råder over, og de unikke registerdata vi har i Danmark, er vejen banet til at udnytte data intelligent og skabe fremtidens sundhedsvæsen.  

”Et datadrevet sundhedsvæsen kan forbedre rammerne for præcis, tidlig opsporing af sygdom, diagnosticering samt en bedre behandling og forebyggelse af sygdomme. Data kan dermed bidrage til at reducere omkostninger for samfundet og uhensigtsmæssigt lange forløb for patienterne,” siger Sisse Ostrowski, professor og overlæge samt studieleder for masteruddannelsen i personlig medicin. Sisse Ostrowski uddyber: 

”I dag findes guldkornene i sundhedsvæsenet ikke længere blot i laboratorierne, men også i høj grad bag computerskærmene.”

Data definerer fremtidens sundhedsvæsen
For at kunne forstå og udnytte sundhedsdata bedre er der behov for uddannelse. De fem sundhedsvidenskabelige fakulteter på hhv. Københavns Universitet, Aarhus Universitet, Aalborg Universitet og Syddansk Universitet samt Danmarks Tekniske Universitet har arbejdet tæt sammen om at udvikle masteruddannelsen i personlig medicin. 

”Masteruddannelsen klæder kandidaterne på til at arbejde med data inden for områder som diagnostik, behandling og forskning i personlig medicin,” forklarer Sisse Ostrowski, og uddyber:

”Implementeringen af datadrevne løsninger stiller nye krav til måden vi kommunikerer på, så vi tager hensyn til både patienternes behov og de sundhedsprofessionelles arbejdsforhold. Vi har også brug for at sikre, at de etiske retningslinjer for brug af data bliver overholdt. Disse emner kommer uddannelsen også rundt om.”

Hvem bør tage master i personlig medicin?
Masteruddannelsen henvender sig til kandidater i sundhedsvidenskab fx læger, eller kandidater der beskæftiger sig med naturvidenskab, biovidenskab, farmaci og teknik mv. Uddannelsen kan også være relevant for kandidater med en samfundsvidenskabelig, juridisk eller humanistisk baggrund. 

”Vi har en unik mulighed i Danmark for at gribe og bruge vores unikke sundhedsdata til at løfte og forbedre vores sundhedsvæsen og sætte patienterne i centrum. Det skal vi udnytte, ellers bliver vi distanceret i forhold til de lande, vi normalt sammenligner os med,” understreger Sisse Ostrowski. 

Tag hele uddannelsen eller et enkelt kursus
Til efteråret bliver de første studerende færdige med deres master i personlig medicin, og man kan stadig nå at ansøge om optagelse inden tilmeldingsfristen den 1. maj 2023. Uddannelsen kan tages på deltid på 2-6 år. Du kan også nøjes med at tage de kurser, du har behov for.

Master i personlig medicin er en videreuddannelse for fagfolk, der arbejder klinisk med eller forsker i personlig medicin. Masteruddannelsen udgør 60 ECTS point fordelt på obligatoriske kurser, valgfri kurser og et masterprojekt.

Du får kompetencer inden for:

  • Sundhedsdata herunder omics og real-world data, databehandling og fortolkning af
    komplekse data
  • Kommunikation, samarbejde og klinisk
    beslutningsproces og beslutningsstøtteværktøjer, evidens for klinisk anvendelse af personlig
    medicin og dokumentationskrav
  • Organisatoriske, etiske, retslige, sociale
    samt patientsikkerhedsmæssige aspekter og implikationer af personlig medicin.

Anbefalet studieforløb
Vi anbefaler, at du følger kurserne i kronologisk rækkefølge, da du derved opnår en naturlig
progression i undervisningen.
Ansøg inden 1. maj 2023, der er stadig ledige pladser.

Tag hul på fremtiden allerede nu og læs mere om uddannelsen her: https://personligmedicin.ku.dk/

Et datadrevet sundhedsvæsen kan forbedre rammerne for præcis, tidlig opsporing af sygdom, diagnosticering samt en bedre behandling og forebyggelse af sygdomme.

Seneste nyt

Foto BRE071124
ESG i ejendomsbranchen - med fokus på G 🔊
Øresundsbroen 208
Grænseoverskridende regionalt samarbejde burde medtages i nationale strategier
Diana_1___
Sundhedssektorens komplekse udfordringer kan kun løses i partnerskaber – både kompetencer og funding skal samles
Katrina Feilberg
Innovation og velstand skal være nøgleord i europæisk life science-strategi
bioHørsholm
Bioneer – en One-Stop-Shop til udvikling af biologiske lægemidler

Mest læste på BusinessReview.dk

AGHercepTest mAb_GE001 Dako Omnis_Lab_8
Agilent Technologies: Globalt førende inden for kræftdiagnostik
Mie Bilberg
Luk e-hullet, handling er nødvendig
etf221024
Udfordringer og muligheder for det danske elnet 🔊
Good Company
Den største forandring er ikke teknologien og den nye indretning
Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
Ejendomsadvokaten: Begrænsninger for 80/20-ejendomme: Hvad skal du vide?
Jimmi Frederiksen bred
Salgsgigant i konstant bevægelse
Søren-Damgaard-(SD)
Ejendomsadvokaten: Closingbetingelser i ejendomstransaktioner

Læs også

Øresundsbroen 208
Grænseoverskridende regionalt samarbejde burde medtages i nationale strategier
Skal Danmark øge sin styrkeposition i life science, så burde de kommende nationale life science strategier komplementeres med det grænseoverskridende...
Diana_1___
Sundhedssektorens komplekse udfordringer kan kun løses i partnerskaber – både kompetencer og funding skal samles
Hvis vi skal bevare niveauet af sundhed i Danmark, er der behov for at tænke nyt. Forpligtende partnerskaber på tværs af sektorerne...
Katrina Feilberg
Innovation og velstand skal være nøgleord i europæisk life science-strategi
Danmarks nye life science-strategi er lige på trapperne. Men hvis vi ønsker at fremtidssikre den branche, som er en hjørnesten i dansk...