Sponseret indhold

Hospitaler åbner for individuel kræftbehandling

2cureX

Af:

Allerede i 2020 kan kræftpatienter på udvalgte hospitaler få medicinsk behandling i et individuelt tilpasset forløb. Analyseværktøj IndiTreat® gør det muligt at matche patientens kræftsygdom med den mest effektive behandling.

Tal fra Sundhedsstyrelsen viser, at antallet af nye kræftpatienter stiger, og en tredjedel af alle danskere vil få kræft i løbet af livet. I dag er der mere end 200.000 danskere, der lever med kræft, og i takt med at vi bliver ældre og behandlingerne bedre, vil dette antal vokse.

I dag behandles patienter med samme slags kræftsygdom ens, men en kræftsygdom kan udvikle sig meget forskelligt hos den enkelte patient. Derfor må behandlingen tilpasses den enkelte patient.

Individuel kræftbehandling
Lige siden lægevidenskaben satte fokus på at forstå og kortlægge det humane genom, har der været en sideløbende erkendelse af, at kræftbehandling skal være individuel for at have den bedste virkning. Medicinrådet støtter op, og derfor vil patienter allerede fra næste år på udvalgte hospitaler blive tilbudt en individuel behandling.

Det danske biotekselskab 2cureX har de gennem de sidste 15 år arbejdet på at udvikle analyseværktøjet IndiTreat®, der gør det muligt at matche patientens kræftsygdom med den mest effektive behandling.

– Vi arbejder hårdt på at lancere IndiTreat® i Danmark, i resten af Norden, i Tyskland og i England i 2020. Vi håber selvfølgelig, at de danske kræftlæger vil tage godt imod metoden, siger professor Ole Thastrup, der er direktør i 2cureX.

Behandling med den største effekt
IndiTreat® er et analyseværktøj, hvor en lille vævsprøve fra kræftsvulsten gør det muligt at skabe flere hundrede 3D mikrosvulster med samme egenskaber som den svulst, hvorfra de stammer. Det store antal mikrosvulster gør det muligt, at mange forskellige slags kræftmedicin og i forskellige kombinationer kan afprøves med henblik på at finde, hvilken medicin der mest effektivt bekæmper sygdommen.

Kræftpatienter indgår i dag i et kræftpakkeforløb, der sikrer en hurtig igangsætning af behandlingen. Valget af den medicinske behandling styres af internationale anbefalinger, hvor alle patienter tilbydes den samme behandling. Desværre viser det sig, at denne ”one-size-fits-all” ikke holder i kræftbehandling, hvor vi oplever, at en stor del af patienterne får meget ringe gevinst af behandlingen – de besværes blot af alvorlige bivirkninger fortæller Ole Thastrup.

De medicinske behandlingsmuligheder er blevet stadig mere sofistikerede. Strålebehandling, kemoterapi, antistofbehandling og immunterapi er i dag til rådighed. Hver behandlingstype har dog sine egne bivirkninger – og i takt med det stigende antal patienter, som lever med en kræftsygdom – øges også antallet af patienter med kroniske senfølger af behandlingen. Disse senfølges kan ikke undgås, men der må sættes ind på, at patienterne i det mindste får en effektiv behandling. Kroniske og måske invaliderende senfølger af en uvirksom behandling opleves af kræftpatienter som en ekstra straf.

Nyt kapitel i behandling af kræft
Tidligere har lægerne manglet værktøjer, der gør det muligt at matche patienterne med den bedste behandling. Men med analyseredskabet IndiTreat® er de danske hospitaler bedre rustet til at starte på et nyt kapitel i behandlingen af kræft.

Hos 2cureX er de efter 15 år og mange kliniske forsøg glade for, at analyseværktøjet nu kan komme patienterne til gavn.

– Vi imødeser en helt ny tilgang, når lægerne skal behandle kræft på hospitalerne. Vi glæder os over, at sundhedsmyndigheder og hospitaler støtter op om den individuelt tilpassede behandling, forskningen har muliggjort. Det giver ikke blot mere værdi for den enkelte patient, men også for hele samfundsøkonomien, siger Ole Thastrup.

2cureX, der har hovedkvarter i Danmark, blev etableret i 2006 som et spin-out af Carlsberg Laboratorierne. Biotekselskabet har især beskæftiget sig med kræft i tarmen, bugspytkirtlen, eller i æggestokkene.

Læs mere om testen på www.2curex.com 

Mest læste på BusinessReview.dk

genopbygningafbørsen
Tillæg: Genopbygning af Børsen
2N Pharma gruppebillede redigeret
”Hvis vi har ret, vil det forandre verden”
ejd 130624
Ejendomme Epaper
Young scientist looking through a microscope in a laboratory. Young scientist doing some research
Den gode idé skal beskyttes i tide
AVDAN det virtuelle m├©de_1
Der er én faktor der afgør, om jeres videomøder er professionelle

Læs også

Mærsk-Tårnet_Foyer_2015_04
Universitetets innovationskraft skal være til gavn for flere 
De studerende skal have mere innovation med i bagagen, og forskningen skal i endnu højere grad bidrage til samfundet, sådan lyder missionen...
Peder Søgaard-Pedersen_3371
DI: Sæt turbo på ny life science strategi
Life science industrien har brug for de bedste vilkår, hvis virksomhederne fortsat skal kunne bidrage til behandlingen af det stigende...
AbbVie_Thea_Larsen_0046_V2
Afhospitalisering kan styrke sundhedsvæsenet
Den historiske krise i det danske sundhedsvæsen kan afhjælpes ved at flytte behandling fra sygehusene til det nære sundhedsvæsen eller...