Sponseret indhold

Hårdføre og robuste tablets giver sikkerhed i syge -og hjemmeplejen

Af:

Der er store krav til dokumentation og hygiejne hos syge -og hjemmeplejen, derfor tester man i Hjørring Kommune tablets fra Samsung, der er særligt hårdføre og højtbeskyttede og dermed robuste til en hård hverdag. ”Elektronik, der virker, er en af vores måder at støtte vores medarbejdere på,” lyder det. 

Krav om dokumentation i syge-og hjemmeplejen, øgede krav om hygiejne i kølvandet på Coronapandemien og de generelle arbejdsopgaver sætter store krav til elektronikken. Det oplever man i Hjørring Kommune, hvor man de seneste seks år har haft stor gavn af og høj medarbejdertilfredshed gennem brugen af tablets fra Samsung. Nu er man i gang med at teste tablets fra Samsungs Rugged-serie, som er ekstra hårdføre og modstandsdygtige tablets over for netop arbejdet i syge – og hjemmeplejen. 

”Vi er i en branche, hvor vi skal dokumentere hele tiden. Vores elektronik skal gøre arbejdet nemt for personalet og skal samtidig kunne modstå rigtig meget slid,” siger Anette Lund Hansen, der er ansvarlig for IT-udstyr i syge -og hjemmeplejen i Hjørring Kommune. 

Al arbejde på hjemmebesøg skal dokumenteres, og det sker via tablets. 

”Brugen af tablets gør dokumentationen meget præcis, da de giver mulighed for dokumentation i borgerens hjem, hvilket er et mål for Hjørring Kommune,” siger Anette Lund Hansen. 

En tablet i syge- og hjemmeplejen skal kunne klare lidt af hvert. 

”Hverdagen med ture frem og tilbage til borgerne i al slags vejr stiller høje krav til udstyret, der således er nødt til at være godt beskyttet. Udstyret skal således kunne modstå at få regn og sne på sig,” siger Anette Lund Hansen. 

Tester nye produkter fra Samsung
”En tablet kan sagtens ende i en bruser, når vi hjælper en borger, og det skal den kunne klare. Derudover er der kommet meget høje krav til hygiejne, så vores tablets og telefoner skal kunne klare at blive sprittet af før og efter hvert borgerbesøg. Både vejr, vand og afspritning er der mange tablets og telefoner, der har svært ved at holde til, så det kræver produkter med god beskyttelse,” tilføjer hun.  

Rugged-serien, som Anette Lund Hansen og Hjørring Kommune i øjeblikket tester, inkluderer tablets og mobiltelefoner, som er designet til at modstå slag og fald uden et ekstra cover eller panserglas. Hertil er de IP68-certificeret, hvilket vil sige, at de kan modstå vand i ned til halvanden meters dybde i 30 min. Rugged-tabletten er et såkaldt all-in one device med bl.a. indbygget telefon, og som er ekstremt hårdfør. Den har touch screen, som man – modsat andre tablets – kan bruge selv med handsker, og den kan stå ude i al slags vejr og tåle konstant afspritning. 

Hverdagen stiller krav til udstyret 
”De passer umiddelbart rigtig godt ind til behovet i syge -og hjemmeplejen, og vi oplever dem som fuldstændig robuste over for ydre påvirkninger som vand og sprit,” siger Anette Lund Hansen.

Medarbejderne skal bruge deres energi på borgeren – ikke på teknik, fastslår hun. Det skal blot fungere. En solid ”hårdførhed” af tablets er således altafgørende og betyder en større driftssikkerhed på produkterne, så de ikke skal have skiftet skærme og des lige. Elektronik, der fungerer, er også en måde at støtte medarbejderen på, fortæller Anette Lund Hansen. 

”Det er vigtigt, at det er noget godt isenkram, vi byder vores medarbejdere, og vi får god feedback fra vores medarbejdere– både på de seneste års brug af tablet og dem vi i øjeblikket tester fra rugged-serien,” siger hun. 

”Vi vil ikke bruge vores tid og energi på reparationer – det ødelægger det flow, vi arbejder i,” tilføjer hun og påpeger, at der også skal være en god og lang batterilevetid, så de kan klare en hel arbejdsdag uden opladning. De produkter, de bruger, skal gerne kunne køre 16 timer i streg, hvilket Rugged-serien også er leveringsdygtig på. Desuden kan man – unikt for denne type tablets – selv skifte batterierne. 

Udskifter ikke telefoner hvert år
”Og så er de genkendelige for personalet, der i forvejen har arbejdet med Samsung i de seneste seks år,” siger Anette Lund Hansen.  

Der er budgetter, der skal overholdes og Hjørring Kommune udskifter ikke telefoner og tablets hvert år. 

”Samsung passer godt til os, fordi de tilbyder længere tids support og opdateringer. Samtidig giver det os en lettere arbejdsgang med at få vores devices registreret i MDM-systemet via Samsung Knox,” siger Anette Lund Hansen, der fortæller, at Hjørring Kommune køber deres Samsung-produkter via Staten og Kommunernes Indkøbsaftaler (SKI), hvor Samsung pt. er en del af det sortiment, vi kan vælge imellem.

Hele omsorgssystemet kan tilgås på tablets
Hun fortæller, at tablets generelt er blevet et rigtig godt arbejdsredskab. 

”Man kan tilgå hele vores omsorgssystem og interne informationssystem på de tablets, vi bruger, og det giver et klart og præcist overblik over hver enkelt borger for medarbejderne. De viser, hvad der skal gøres, og hvad man skal være obs på. Vi bruger desuden vores tablets til at finde vej ud til en ny borger, og vi bruger dem til at måle medarbejdertilfredsheden på daglig basis,” siger Anette Lund Hansen og tilføjer: 

”Vi bruger dem kort sagt til stort set alt i medarbejdernes dagligdag. Og derfor er vi afhængige af, at den elektronik, vi bruger, virker. Hver gang.”

”Ingen kører ud på en rute uden en tablet,” siger den IT-ansvarlige Anette Lund Hansen. 

Rugged-serien inkluderer tablets og mobiltelefoner, som er designet til at modstå slag og fald uden et ekstra cover eller panserglas. De er IP68-certificeret, hvilket vil sige, at de kan modstå vand i ned til halvanden meters dybde i 30 min. 

Den nye Rugged-tablet er et all-in one device med indbygget telefon, og som er ekstremt hårdfør. Den har touch screen, som man – modsat andre tablets – kan bruge selv med handsker, den kan stå ude i al slags vejr og tåle konstant afspritning. 

Den har en batterilevetid på op til 16 timer, og helt unikt kan man selv udskifte batteriet på tabletten fra Rugged. 

Produkterne fra Rugged-serien garanterer sikkerhedsopdateringer i op til fem år og garanterer en produktlivscyklus på minimum to år på markedet.

Læs mere på www.samsung.com

Det er vigtigt, at det er noget godt isenkram, vi byder vores medarbejdere, og vi får god feedback fra vores medarbejdere – både på de seneste års brug af tablet og dem vi i øjeblikket tester fra rugged-serien

Mest læste på BusinessReview.dk

Mikkel Kruse Telenor 2023
Mobil-telefonen udgør en trussel mod sikkerheden hos SMV’erne
airport_drone_2022_02_04
Nye lufthavne åbner enestående muligheder i Grønland
Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
Ejendomsadvokaten: TIDSBEGRÆNSEDE LEJEAFTALER ER IKKE UNDERLAGT EN 2-ÅRSREGEL
Ronny_tilpasset1
Investering af midler i Virksomhedsskatteordningen (VSO) – hvad må man?
Schneider 1
Dansk fabrik i Ringsted vækker opmærksomhed i udlandet

Læs også

Mærsk-Tårnet_Foyer_2015_04
Universitetets innovationskraft skal være til gavn for flere 
De studerende skal have mere innovation med i bagagen, og forskningen skal i endnu højere grad bidrage til samfundet, sådan lyder missionen...
Peder Søgaard-Pedersen_3371
DI: Sæt turbo på ny life science strategi
Life science industrien har brug for de bedste vilkår, hvis virksomhederne fortsat skal kunne bidrage til behandlingen af det stigende...
AbbVie_Thea_Larsen_0046_V2
Afhospitalisering kan styrke sundhedsvæsenet
Den historiske krise i det danske sundhedsvæsen kan afhjælpes ved at flytte behandling fra sygehusene til det nære sundhedsvæsen eller...