Sponseret indhold

Flytning til nyt domicil understøtter pharmatransporterne

Af:

En flytning af BHS Logistics’ vigtige afdeling fra Hvidovre til et nyt domicil i Køge har samlet alle sjællandske aktiviteter under ét tag og givet et attraktivt udgangspunkt for logistik- og transportvirksomhedens udenlandske transporter og den stigende andel af pharmatransporter.

Flytningen fra Hvidovre til et nyt domicil i Køge var et vigtigt skridt for BHS Logistics. Ikke blot var der pladsmangel i bygningen i Hvidovre, som virksomheden tog i brug i 1998, men den var heller ikke oprindeligt bygget til håndtering af temperaturfølsomt gods. 

”Vi var vokset ud af de tidligere rammer i forhold til vores fremtidige distribution, og vores pharmatransport er vokset markant i de senere år. Nu har vi fået et domicil, der er designet til den aktuelle forretningsform og med en tilpasning, teknologi, kølerum og smart indretning til de store mængder af temperaturgods, som vi håndterer i dag. Vi har fået meget mere plads, en bedre indretning af kølerum og tekniske installationer, og det er meget lettere at manøvrere for bilerne,” siger Torben Sørensen, afdelingsdirektør Pharma i BHS Logistics.

Flytningen har været en stor succes på flere måder. Det har givet et bedre overblik over generelt gods og bedre muligheder for at optimere på de udgående transporter – både til udlandet og til og fra Bornholm. BHS Logistics har med flytningen til et spritnyt moderne domicil med en god beliggenhed simpelthen opnået nogle større driftsfordele. 

Specialist i pharmatransport
Pharmatransporten udgør en betydelig og voksende andel af BHS Logistics omsætning – i dag omkring 30 pct. Pharmaprodukter er i nogle tilfælde meget følsomme over for temperatursvingninger og skal derfor holdes inden for et bestemt interval. Virksomheden har 25 års erfaring med håndtering af temperaturfølsomt gods. Det indebærer bl.a., at man uddanner chaufførerne i den særlige omhu, som det kræver at arbejde med så følsomme varer. 

”En vigtig del af vores kompetence i håndtering af medicin er, at vores chauffører er rigtig gode til det, de laver. De bliver uddannet af både vores kvalitetsafdeling og internt af hinanden. De forstår vigtigheden af deres opgave, som de tager et ansvarsbevidst ejerskab på. Det handler om mange små ting – at surre pakkerne ordentlig fast, ikke ryste pakkerne, åbne og lukke døren hurtigt, holde øje med temperaturen og kølesystemet, reagere hurtigt på meldinger fra kontroltårnet og at kende de områder, man leverer til, så man kan lave den mest smidige aflevering af godset.”

Den rette teknologi er naturligvis en anden vigtig faktor i pharmatransporterne, og BHS Logistics investerer massivt i materiel og teknologi. Virksomheden køber biler, som de derefter selv opbygger med kølemaskiner, avancerede låsesystemer og temperatursensorer, der er forbundet til kontroltårnet i Rønne, hvor seks ansatte sørger for monitorering 24/7 året rundt. Operatørerne i kontroltårnet kan se, hvis der sker noget omkring temperaturerne. De får alarmer, hvis nogle alarmgrænser krydses og kalder chaufføren direkte op på en konsol.

”Hele vores system giver en høj sikkerhed for kvaliteten. Vi registrerer temperaturerne konstant og leverer en rapport, som viser temperaturforløbet. Hvis der sker en afvigelse, som følge af nedbrud på en kølemaskine, så leverer vi en afvigelsesrapport over hele forløbet, hvorefter kunden kan vurdere, om det har skadet leverancen, siger Torben Sørensen. 

Arbejder meget aktivt med temperaturer
BHS Logistics arbejder tæt sammen med leverandørerne af kølemaskiner. En af verdens største leverandører har udtalt, at de aldrig har oplevet nogen, der arbejder så aktivt med temperaturer som BHS Logistics. Det handler bl.a. om, at der er installeret flere temperatursensorer i alle biler.  

”Hvis der er fuldstændigt udfald på alle målere, så kan vi selvfølgelig bruge de følere, der sidder i selve kølemaskinerne. Men de følere viser kun ind- og udblæsning. Vi har monteret følere, så vi også måler temperaturen i selve kassen med produkterne.”

BHS Logistics samarbejder med en lang række europæiske pharma transportvirksomheder, som alle lever op til nøje udvalgte kvalifikationskriterier. Virksomheden lægger stor vægt på at være nytænkende i forhold til krav, der stilles til medicinalbranchen ift. udførsel af transporter, og er i tæt dialog med kunderne omkring deres ønsker og behov. Et af de nye tiltag i 2023 vil finde sted i Sverige med findistribution på vans. 

”Det setup vil reelt være en copy-paste af det, vi har i dag i Danmark med vores vans – et setup, hvor vi har fordoblet antallet af vans inden for 4-5 år. Det betyder f.eks., at hvis man skal levere temperaturfølsom medicin til en sciencepartner, der er involveret i et projekt i Göteborg, så har man tidligere sendt enten en kurerbil eller pakket det i en valideret kølekasse. Vi tilbyder transport og distribution på vans med aktiv køling og varme. Det er et billigere koncept end en kurerbil, og det indgår i en distributionskæde, hvor vi kan hente det ind i Danmark f.eks., hvorefter det bliver sorteret på vores terminal i Køge. Dagen efter leveres det i Sverige,” siger Torben Sørensen.

Mest læste på BusinessReview.dk

br cø__
Læs "Cirkulær Økonomi" digitalt her
Henriette-Berlingske---
Ejendomsadvokaten: Lejefastsættelse i gennemgribende forbedrede lejemål
SKO_billede
Change of Control-klausulers betydning i ejendomstransaktioner
Ankomst
PwC nyindretter hovedsæde til en ny tids arbejdsformer
1 Thorbjørn og Slaven
Et nyt liv efter fedmeoperation og plastikkirurgi

ISO 9001 og ISO 14001 er en naturlig del af dagligdagen i BHS Logistics, der tilbyder en bred vifte af transport- og logistiktjenester, herunder vej-, sø- og lufttransport, lager- og distributionsløsninger samt skræddersyede logistikløsninger. Med ca. 300 ansatte fordelt på de danske afdelinger og ved at udnytte moderne informationsteknologier samt et stabilt agentnetværk, bevæger virksomheden sig hjemmevant både nationalt og internationalt - til lands, til vands og i luften.

Læs mere på www.bhslogistics.dk

Læs også

Mærsk-Tårnet_Foyer_2015_04
Universitetets innovationskraft skal være til gavn for flere 
De studerende skal have mere innovation med i bagagen, og forskningen skal i endnu højere grad bidrage til samfundet, sådan lyder missionen...
Peder Søgaard-Pedersen_3371
DI: Sæt turbo på ny life science strategi
Life science industrien har brug for de bedste vilkår, hvis virksomhederne fortsat skal kunne bidrage til behandlingen af det stigende...
AbbVie_Thea_Larsen_0046_V2
Afhospitalisering kan styrke sundhedsvæsenet
Den historiske krise i det danske sundhedsvæsen kan afhjælpes ved at flytte behandling fra sygehusene til det nære sundhedsvæsen eller...