Sponseret indhold

En robust tablet til sundhedssektoren

Af:

De ansatte i sundhedssektoren efterspørger en bærbar enhed, der kan klare lidt af hvert, og som kan hjælpe i arbejdet med den omfattende registrering af data og de høje krav til dokumentation.

Håndtering af data bliver en stadig mere integreret del af sundhedssektoren. Det gælder både inden for pleje og omsorg, hospitaler og almen praksis. Fælles er, at oplysninger om behandling og andre handlinger skal registreres, og det er mest effektivt at det sker på det tidspunkt, hvor handlingen finder sted, så man ikke glemmer dokumentation og undgår dobbeltarbejde. Registrering af data sker mange steder. Det kan være i hjemmeplejen, ved et genoptræningscenter eller på et hospital, hvor det sædvanlige skrivebord ikke er inde for rækkevidde. I denne type situationer giver en bærbar enhed som en tablet rigtig god mening. Og helst en tablet, som kan tåle lidt af hvert.

En meget robust tablet
Samsung leverer et bud på en løsning. Selskabet har udviklet en såkaldt rugged-serie for både tablets og mobiler (Galaxy Tab Active og Galaxy XCover), der er designet til at modstå slag og fald uden et ekstra cover eller panserglas. De er endda IP68-cerficerede og det betyder, at tablet eller mobiltelefon er støvtætte og kan modstå vand i ned til halvandet meters dybde i 30 minutter. Produkterne kan også klare at stå udenfor selvom det regner og at ende i bruser, når en borger skal hjælpes.

Endelig er rugged-produkterne forsynet med en helt speciel skærmteknologi, der gør, at brugeren kan betjene skærmen med handsker. Desuden kan tablet klare at blive sprittet af, hvilket kan være vigtigt af corona- og sundhedsmæssige årsager. Samsungs Tab Active serie er såkaldte all-in one device, og det betyder, at enheden bl.a. har indbygget telefon. Hensigten er, at brugeren skal kunne udføre sit arbejde fra en tablet uden at føle begrænsninger eller at gå på kompromis med noget.

Filosofien bliver udtrykt ganske fint med Samsungs slogan #DoWhatYouCant, som handler om at overkomme barrierer og begrænsninger. Og i den praktiske hverdag handler det om, at elektronik skal understøtte sundhedsarbejderens fokus på at levere sundhed, uden at elektronikken forstyrrer eller løber med opmærksomheden. Derfor er driftssikkerhed – bl.a. at der ikke skal ske hyppig udskiftning af skærm – af stor betydning.

Konkret brug i Silkeborg kommune
En af brugerne i den kommunale sundhedssektor er Anne-Katrine Karlsen, IT-supporter ved Sundhed og Omsorg i Silkeborg kommune. I Silkeborg kommune bliver Samsungs Galaxy Tab Active Pro tablet benyttet af både sygeplejersker, sosu-hjælpere og –assistenter, ufaglærte medarbejdere og af ledende personale.

”Tabletten går igennem mange hænder i løbet af en dag, og det er derfor vigtigt, at den kan tåle lidt af hvert. Tabletten skal gå i en cykelkurv, den skal kunne tåle vand og blive vasket. Den skal kort sagt være ganske robust,” siger Anne-Katrine Karlsen.

Det gælder også hvis en ældre medborger på en plejecenter sidder med en tablet i hænderne, f.eks. for at se en film, at den kan tåle at blive tabt på gulvet, hvis den smutter ud af hænderne på grund af svage muskler. I Sundhed og Omsorg i Silkeborg kommune har Samsungs tablet været i brug i et års tid, og tilbagemeldingen fra brugerne er positive.

”Medarbejderne hæfter sig bl.a. ved, at tabletten er let og at skærmen kan betjenes uden at det er nødvendigt at tage handskerne af, hvilket er en stor lettelse i dagligdagen,” fortæller Anne-Katrine Karlsen.

For Anne-Katrine Karlsen er det vigtigt, at medarbejderne bruger deres energi på borgerne, og ikke bliver distraheret eller belastet af tekniske udfordringer i forbindelse med de digitale hjælpemidler.

”Teknikken skal understøtte vores arbejde, og her har det også været en lettelse, at brugen er så relativ intuitiv, at det ikke har været nødvendigt at sende medarbejdere på kursus i brug af tabletten. Medarbejderne skal koncentrere sig om det faglige og ikke om udenomsværker,” understreger Anne-Katrine Karlsen.

Når en tablet er særlig relevant for et område som den kommunale hjemme- og sundhedspleje så skyldes det, at kommunerne er forpligtet til at gøre en række lovpligtige registreringer i forbindelse med borgerbesøg og borgerkontakt. Medarbejderne skal samtidig kunne tilgå kommunens fagsystemer, og her er det uhyre praktisk, at alle noteringer kan ske på stedet via en mobil enhed som en tablet. Samtidig kan der indsættes sim-kort i tabletten, så medarbejderen kan bruge enheden som telefon og til at sende SMS’er, hvis der ved et borgerbesøg er behov for kontakt til en leder eller kollega. Her spiller det også en rolle, at tabletten kan holde til en hel vagt for medarbejderen uden opladning.

”Batteriet vil naturligt nok på et tidspunkt begynde at blive lidt træt, og så er det meget belejligt, at vi selv kan skifte batteriet på tabletten, når tid er,” siger Anne-Katrine Karlsen.

Vigtigt med sikkerhed på mobile enheder
I takt med at stadig flere sundhedsmedarbejdere benytter mobile enheder, der enten selv indeholder eller er forbundet med mange forskellige typer data, stiger behovet for at øge sikkerheden – for hvad nu hvis en tablet bliver glemt eller stjålet, mens man er på farten?Løsningen er Samsung Knox; en proprietær sikkerheds- og administrationsramme, der er forudinstalleret på de fleste Samsung mobile enheder. Formålet er at give kunden en redskabskasse til at styre arbejdsenheder såsom telefoner eller tablets. Det er en stor fordel, at brugeren ikke selv skal ligge og rode med at få det installeret, da Knox allerede er præinstalleret på enheden.

Sikkerhedsplatformen Knox er indbygget i Samsungs mobilenheder på chipniveau med en suite af løsninger, der bygger på platformen. Der er tale om et militærklassificeret sikkerhedsniveau, der anvendes af myndigheder over hele verden. Tidligere kunne antivirussoftware være en tilstrækkelig god beskyttelse. Det er desværre ikke længere tilfældet i takt med de stigende trusler, der hurtigt skifter form og kan snige sig forbi sikkerhedsfeatures med risiko for at kapre systemet indefra. Det er derfor, at Knox-forsvaret starter på hardwareniveau. Den giver en udvidet beskyttelse mod indtrængningsforsøg udefra.

Skærm med høj lysstyrke
Derudover er der en række features, som kan hjælpe brugeren til at overkomme begrænsninger og barrierer. F.eks. kommer Galaxy Tab Active Pro tabletten med en særlig pen til brug for anvendelse af skærm med en egenskab, der gør, at det føles som at skrive med en kuglepen på papir. Og netop skærmen har en meget høj lysstyrke, hvilket er nyttigt når man er ude i skarpt sollys. Endelig er det med Samsungs DeX-system muligt at koble tablet til en ekstern skærm hvor som helst og derved opnå en pc-oplevelse. Det kan være nyttigt i forhold til en præsentation eller gennemgang, hvor flere personer har behov for at tilgå skærmen.

Samsung Electronics er verdens største selskab inden for elektronik og IT med produkter som mobiltelefoner, fladskærmstv, monitorer, hårde hvidevarer, mikrobølgeovne og printere. Selskabet er grundlagt i 1969 og har hovedsæde i Seoul i Sydkorea. Samsung fik sit internationale gennembrud i begyndelsen af 1980’erne og i 1990’erne ekspanderede virksomheden med markante produktudviklinger og blev for alvor et kendt varemærke.

Det er almindelig anerkendt, at Samsung i dag er nummer et i verden på LCD-skærme og hukommelseschips, og selskabet er verdens største producent af mobile enheder.

Læs mere på www.samsung.com

Mest læste på BusinessReview.dk

Henriette-Berlingske---
Ejendomsadvokaten: Lejefastsættelse i gennemgribende forbedrede lejemål
br cø__
Læs "Cirkulær Økonomi" digitalt her
Ankomst
PwC nyindretter hovedsæde til en ny tids arbejdsformer
Ronny_tilpasset1
Investering af midler i Virksomhedsskatteordningen (VSO) – hvad må man?
1 Thorbjørn og Slaven
Et nyt liv efter fedmeoperation og plastikkirurgi

Galaxy Tab Active Pro
Samsung Galaxy Tab Active Pro er en sikker og robust tablet, der med IP68-klassificering er beskyttet mod både støv og vand. Tabletten kan med Samsung Dex tilsluttes en ekstern skærm for at få en PC-lignende oplevelse, og har et batteri, der kan klare 15 timers uafbrudt videoafspilning.

Galaxy Tab Active Pro kan fungere som et mobilt kasseapparat, aflæse ID-kort og stregkoder, og kommer samtidig med en innovativ og vandafvisende S Pen. Samsung garanterer derudover fire års sikkerhedsopdateringer, to års markedstilgængelighed samt Knox Suite til it-administratorer.

 Læs mere på www.samsung.com

Læs også

Mærsk-Tårnet_Foyer_2015_04
Universitetets innovationskraft skal være til gavn for flere 
De studerende skal have mere innovation med i bagagen, og forskningen skal i endnu højere grad bidrage til samfundet, sådan lyder missionen...
Peder Søgaard-Pedersen_3371
DI: Sæt turbo på ny life science strategi
Life science industrien har brug for de bedste vilkår, hvis virksomhederne fortsat skal kunne bidrage til behandlingen af det stigende...
AbbVie_Thea_Larsen_0046_V2
Afhospitalisering kan styrke sundhedsvæsenet
Den historiske krise i det danske sundhedsvæsen kan afhjælpes ved at flytte behandling fra sygehusene til det nære sundhedsvæsen eller...