Sponseret indhold

Danmark skal være i front med innovative løsninger

Foto: Unsplash

Af:

Corona-krisen har fremskyndet udbredelsen af digitale løsninger, og især på kronikerområdet er der nu mulighed for at udnytte teknologien til at give borgerne et bedre liv, frigøre kapacitet i sundhedssystemet – og gøre Danmark til et udstillingsvindue for udlandet.

De seneste mange år har vi talt om værdien af digitale sundhedsløsninger og øget brug af monitorering i form af behandling og opfølgning af patienterne i eget hjem. Da coronakrisen ramte verden i foråret, så vi, hvordan nogle af de innovative digitale løsninger, som vi alle så for os, blev gennemført i løbet af få uger. Vi var alle sammen nødt til hurtigt at tænke i nye baner og bruge de løsninger, der var, for at give patienterne de bedste muligheder for behandling i den nye situation. Og efterfølgende har det vist sig, at der er rigtigt meget at tage med sig, også når Covid19 ikke længere er en trussel for folkesundheden, mener Director of Governmental Affairs Naomi Pagh fra medicovirksomheden Medtronic. ”Det gælder blandt andet virtuelle konsultationer og monitorering af patienter hjemmefra. Vi er et lille land, hvor der ofte ikke er langt fra tanke til handling, når det virkelig gælder. Det er til fordel for både sundhedsvæsenet og patienterne, og den dynamik skal vi holde fast i, også fremover”.

Danmark som et udstillingsvindue 
Danmarks tradition for tætte samarbejder mellem virksomheder og sundhedsvæsen har stor betydning for medicotekniske virksomheder som Medtronic, der er globalt førende inden for medicoteknologi. Virksomheden har valgt at investere i medarbejdere, kliniske studier og videreuddannelse af sundhedsfagligt personale i Danmark, netop fordi vi har et stærkt og kompetent sundhedsvæsen, der hører til blandt de bedste i verden.

“Vi skal blive ved med at udvikle det danske sundhedsvæsen og hele tiden være på forkant med udviklingen, når det gælder innovative løsninger, offentlige-private samarbejder og værdibaserede indkøb. Det bliver især vigtigt i den situation, vi står overfor, når vi skal genoprette økonomien og sundhedsvæsenet efter COVID-19 krisen”. 

Tænk i fulde patientforløb
Kronikerområdet er et af de steder, hvor det bliver meget tydeligt, at innovative teknologiske løsninger og medicinsk udstyr kan gøre en forskel, både for den enkelte borger og for samfundet. Området lægger beslag på en stor del af sundhedssystemet, og der er intet der tyder på, at opgaven bliver mindre fremover.

“På kronikerområdet foregår den primære regulering hos patienten selv, og med innovative digitale løsninger kan borgerne selv aflæse og uploade resultaterne til sygehusene. Med det rette udstyr kan de følge deres egne niveauer i realtid og reagere, hvis der opstår behov for fysisk konsultation. Det åbner for mere individualiserede og differentierede behandlingsmuligheder”, siger Naomi Pagh og fortsætter: ”Det kommer i fremtiden i højere og højere grad til at handle om at foretage så meget som muligt uden for hospitalerne ved hjælp af teknologier som AI og diverse apps. Og skal vi fremme det, er vi nødt til at tænke i gode incitamentsmodeller for indkøbsorganisationerne, så vi sikrer os, at der bliver købt ind på den værdi, som innovative løsninger og udstyr bringer til såvel patienter som sundhedsvæsnet. Der bør i høj grad tænkes i fulde patientforløb og integrerede løsninger”.

Går forrest på diabetesområdet
Et af de helt store kronikerområder er diabetesbehandlingen, hvor Medtronic allerede har udviklet innovative løsninger til at forbedre patientforløbet, hvor kronikere med diabetes løbende kan monitorere deres sygdom digitalt hjemme fra. Det betyder, at kronikerne har bedre forudsætninger for at opnå en bedre sundhedstilstand. En sidegevinst ved de virtuelle konsultationer og innovative løsninger er, at der frigøres kapacitet til de patienter, der har de største behov.

“Medtronic har gode erfaringer med at bringe nyskabende løsninger på markedet inden for diabetesområdet. Borgere med diabetes kan i dag anvende vores telemedicinske produkter i samråd med deres læge og sygehus på en måde, så der holdes øje med, hvor velregulerede de er i realtid. Covid-19 har ledt os til udvikling af en cloud care-løsning til diabetes, der vil give personer med diabetes mulighed for, gennem virtuelt teknologi og cloudcoaching, at opnå deres egne mål fra deres egne stuer. Vores ambition er at simplificere nuværende patientforløb for sygehuse og samtidigt give personer med diabetes en grad af både tryghed og frihed i hverdagen – også for pårørende, eksempelvis forældre til børn med diabetes”, siger Rasmus Kofoed, der er Sr. Regional Business Director Diabetes hos Medtronic.

FAKTA

Medtronic er globalt førende inden for medicoteknologi, der lindrer smerte, genopretter sundhed og forlænger livet for millioner af mennesker over hele verden. For syv årtier siden opfandt virksomhedens medstifter den batteridrevne pacemaker. Med aktiviteter i 150 lande og mere end 90.000 medarbejdere hører Medtronic i dag til blandt verdens største virksomheder inden for medicinsk udstyr. Virksomheden udvikler og producerer en bred vifte af produkter til behandling af hjertekarsygdomme, kranie-, smerte og rygsøjlelidelser, diabetes, minimal invasive kirurgiske indgreb, patientovervågningssystemer og mere.

Se mere på www.medtronic.com

Vi skal blive ved med at udvikle det danske sundhedsvæsen og hele tiden være på forkant med udviklingen, når det gælder innovative løsninger, offentlige-private samarbejder og værdibaserede indkøb

Mest læste på BusinessReview.dk

Mikkel Kruse Telenor 2023
Mobil-telefonen udgør en trussel mod sikkerheden hos SMV’erne
airport_drone_2022_02_04
Nye lufthavne åbner enestående muligheder i Grønland
Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
Ejendomsadvokaten: TIDSBEGRÆNSEDE LEJEAFTALER ER IKKE UNDERLAGT EN 2-ÅRSREGEL
Ronny_tilpasset1
Investering af midler i Virksomhedsskatteordningen (VSO) – hvad må man?
Schneider 1
Dansk fabrik i Ringsted vækker opmærksomhed i udlandet

Læs også

Mærsk-Tårnet_Foyer_2015_04
Universitetets innovationskraft skal være til gavn for flere 
De studerende skal have mere innovation med i bagagen, og forskningen skal i endnu højere grad bidrage til samfundet, sådan lyder missionen...
Peder Søgaard-Pedersen_3371
DI: Sæt turbo på ny life science strategi
Life science industrien har brug for de bedste vilkår, hvis virksomhederne fortsat skal kunne bidrage til behandlingen af det stigende...
AbbVie_Thea_Larsen_0046_V2
Afhospitalisering kan styrke sundhedsvæsenet
Den historiske krise i det danske sundhedsvæsen kan afhjælpes ved at flytte behandling fra sygehusene til det nære sundhedsvæsen eller...