Sponseret indhold

Danmark skal være i front for sundhedsinnovation

Vi skal tænke i gode incitamentsmodeller for indkøbsorganisationerne, så vi sikrer os, at de køber ind på den værdi, innovative løsninger og udstyr bringer til sundhedsvæsnet, mener Mette-Marie Harild, Medtronic.

Af:

Coronakrisen og det effektfulde samarbejde mellem medicoindustrien og sundhedsvæsenet har vist, at Danmark har de bedste forudsætninger for at blive et foregangsland for innovative sundhedsløsninger, mener Mette-Marie Harild, Medtronic.

“Vi skal blive ved med at udvikle det danske sundhedsvæsen og hele tiden være på forkant med udviklingen, når det gælder innovative løsninger, offentlige-private samarbejder og værdibaserede indkøb. Det bliver især vigtigt i den situation, vi står overfor, når vi skal genoprette økonomien og sundhedsvæsnet efter COVID-19 krisen.”

Sådan siger Mette-Marie Harild fra medicoselskabet Medtronic, hvor hun er vice president, med ansvar for 12 lande, herunder Norden. Det danske sundhedsvæsen skal komme styrket ud af krisen, og trods svære arbejdsvilkår har krisen netop vist, hvor stort et potentiale, der er i både sundhedsvæsenet og medicoindustrien i Danmark, mener hun.

”For eksempel er nogle af de digitale og innovative sundhedsløsninger, vi har talt om de sidste 10 år, under krisen blevet implementeret på utrolig kort tid. Det gælder blandt andet virtuelle konsultationer og monitorering af patienter hjemmefra. Vi er et lille land, hvor der ofte ikke er langt fra tanke til handling, når det virkelig gælder. Det er til fordel for både sundhedsvæsnet og patienterne, og den dynamik skal vi holde fast i også fremover, når coronakrisen er bag os,” siger Mette-Marie Harild.

Danmark er et udstillingsvindue
Det tætte samarbejde mellem virksomheder og sundhedsvæsen herhjemme har stor betydning for internationale og nationale medicotekniske virksomheder.

Det danske sundhedsvæsen fungerer som et ”udstillingsvindue”, og det har positiv indflydelse på eksporten af ”state of the art”-produkter, samtidig med at det gør Danmark attraktivt for internationale virksomheder, der ønsker at dele viden og udvikle produkter.

”Danmark har et stærkt sundhedsvæsen med dygtigt sundhedsfagligt personale med høj ekspertise, der danner rammen om vores fælles velfærdssystem. Netop fordi det danske sundhedssystem hører til blandt de bedste i verden, har en global virksomhed som Medtronic valgt at investere i medarbejdere, kliniske studier og videreuddannelse af læger i Danmark,” siger Mette-Marie Harild.

Innovative løsninger og udstyr
Medicotekniske virksomheder som Medtronic kan spille en vigtig rolle i forhold til at levere innovative løsninger og udstyr til sundhedsvæsnet i strategiske samarbejder med danske vidensinstitutioner og sundhedsvæsenet.

”Vi er stolte af, at vi kan tilbyde innovative løsninger, der kan anvendes med henblik på at begrænse infektionsrisikoen på hospitalerne – eksempelvis ved at patienterne i langt højere grad forberedes på behandling/operation hjemmefra med telemonitorering og brug af ”bliv klar”-apps, samt at patienterne hurtigt hjemsendes og bliver rehabiliteret med telemonitorering.”

Derudover kan nye løsninger fra medicotekniske virksomheder i fremtiden udnyttes til at forbedre behandlingsforløb og øge kapaciteten på de offentlige hospitaler til glæde for den store gruppe af patienter, der fortjener en hurtig behandling af bedste kvalitet.

Medtronic har allerede i dag etableret innovative samarbejder med en række offentlige hospitaler i Danmark om at optimere kapaciteten samt at forbedre det endelige resultat af behandlingen.

”Danmark har kort sagt alle forudsætninger for at være et foregangsland for innovative sundhedsløsninger til gavn for patienterne,” siger Mette-Marie Harild.

Flere værdibaserede indkøb
Teknologien vil ændre måden, vi behandler patienter og deres kontakt til sundhedsvæsenet. Og det vil – eller rettere bør, mener Mette-Marie Harild – ændre måden, der bliver købt ind på, for det er nogle nye værdier i vores sundhedsvæsen, fremtidens sundhedsudstyr skal leve op til.

”Det kommer i fremtiden i højere og højere grad til at handle om at foretage så meget som muligt uden for hospitalerne ved hjælp af teknologier som AI og diverse apps.
Hvis det skal ske, er vi nødt til at tænke i gode incitamentsmodeller for indkøbsorganisationerne, så vi sikrer os, at de køber ind på den værdi, innovative løsninger og udstyr bringer til sundhedsvæsnet. Sidst men ikke mindst skal vi sikre os, at hospitalerne også bliver honoreret, når de behandler bedst muligt såvel indenfor som udenfor hospitalsmurerne.”

FAKTA

Medtronic er globalt førende inden for medicoteknologi, der lindrer smerte, genopretter sundhed og forlænger livet for millioner af mennesker over hele verden. For syv årtier siden opfandt virksomhedens medstifter den batteridrevne pacemaker. Med aktiviteter i

150 lande hører Medtronic i dag til blandt verdens største virksomheder inden for medicinsk udstyr. Virksomheden udvikler og producerer en bred vifte af produkter til behandling af hjertekarsygdomme, kranie-, smerte og rygsøjlelidelser, diabetes, minimal invasive kirurgiske indgreb, patientovervågningssystemer og mere.

Se mere på www.medtronic.com

Vi er et lille land, hvor der ofte ikke er langt fra tanke til handling, når det virkelig gælder. Det er til fordel for både sundhedsvæsnet og patienterne

Mest læste på BusinessReview.dk

Mikkel Kruse Telenor 2023
Mobil-telefonen udgør en trussel mod sikkerheden hos SMV’erne
airport_drone_2022_02_04
Nye lufthavne åbner enestående muligheder i Grønland
Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
Ejendomsadvokaten: TIDSBEGRÆNSEDE LEJEAFTALER ER IKKE UNDERLAGT EN 2-ÅRSREGEL
Screenshot 2024-03-13 at 08.23
Cybersikkerhed Epaper
Armaflex_ isolering mod kulde
Teknisk isolering – den hurtigste vej til besparelser 

Læs også

Mærsk-Tårnet_Foyer_2015_04
Universitetets innovationskraft skal være til gavn for flere 
De studerende skal have mere innovation med i bagagen, og forskningen skal i endnu højere grad bidrage til samfundet, sådan lyder missionen...
Peder Søgaard-Pedersen_3371
DI: Sæt turbo på ny life science strategi
Life science industrien har brug for de bedste vilkår, hvis virksomhederne fortsat skal kunne bidrage til behandlingen af det stigende...
AbbVie_Thea_Larsen_0046_V2
Afhospitalisering kan styrke sundhedsvæsenet
Den historiske krise i det danske sundhedsvæsen kan afhjælpes ved at flytte behandling fra sygehusene til det nære sundhedsvæsen eller...