Sponseret indhold

Bring det udendørs miljø inden for og opnå øget trivsel og VELVÆRE

Af:

I mere end hundrede tusinder af år har vores ører udviklet en perfekt hørelse udendørs, i naturen. Men i dag tilbringer de fleste af os op mod 90% af vores tid indendørs, i miljøer der ikke egner sig til det menneskelige øre. Dette har langtidsvirkninger for både patienter og personale i bygninger inden for sundhedssektoren.

Hospitaler er ofte bygninger, hvor lofter, vægge og gulve har hårde og reflekterende overflader. Når det drejer sig om lyd, betyder det, at der ikke er noget til at absorbere den. Lyden kastes rundt og spredes overalt, hvilket øger støjniveauet og gør det vanskeligt at slappe af og føre normale samtaler.

Det er et faktum, at et højt lydniveau på hospitaler og bygninger inden for sundhedssektoren forringer søvnen, øger stress og hjertefrekvensen. Eller med andre ord: støj udgør et alvorligt helbredsproblem.

Et godt lydmiljø er muligt  
Det behøver ikke at være sådan. Der findes akustikløsninger til lofter og vægge, der overholder kravene til hygiejne i ethvert hospitalsmiljø, lige fra intensivafdelinger og operationsstuer til patientstuer og lufttætte laboratorier.

Det betyder, at patienter og personale ikke længere skal udholde dårlige miljøer. I stedet kan vi få udendørs miljøet inden for på en sikker måde for at øge trivsel, ydeevne, hvile og rekonvalescens.

God akustik reducerer fejl på operationsstuer
I en undersøgelse udført på Hvidovre Hospital forblev en operationsstue i sin originale form, mens to andre operationsstuer blev udstyret med Ecophon Hygiene™ lydabsorbenter på lofter og vægge. De læger og sygeplejersker, der arbejdede i lokalerne, udtrykte klart, at det forbedrede akustikmiljø fremmede kommunikationen, nedsatte stressniveauet og reducerede risikoen for fejl.

God akustik reducerer hospitalsgenindlæggelser
Ved en undersøgelse af patienter med brystsmerter på en hjerteafdeling, havde forskerne en patientstue med et traditionelt loft og en patientstue med et Ecophon Hygiene lydabsorberende loft. Et af undersøgelsens mest markante resultater var, at færre af de patienter, som lå på stuen med det gode lydmiljø, måtte genindlægges på hospitalet efter henholdsvis 1 og 3 måneder. Efter 3 måneder var forskellen 56%. 

God akustik reducerer behovet for ekstra medicin

På den intensive hjerteafdeling på Huddinge Universitets-
hospital i Sverige undersøgte forskere, hvordan gode og dårlige lydmiljøer påvirkede patienter. Et meget markant resultat var omkring forbruget af medicin. Næsten alle patienter fik ordineret perorale betablokkere (normal hjertemedicin) med ekstra intravenøs behandling, der for det meste blev givet til patienter, som viste tegn på smerter. Da et Ecophon Hygiene™ lydabsorberende loft blev installeret, faldt behovet for den ekstra medicinering med 67%.

Sound of Nature i hverdagen
Saint-Gobain Ecophon bidrager til et godt indendørsmiljø til arbejde, helbredelse og læring. Det gør vi ved at udvikle, producere og levere akustiske produkter og systemer, der er designet på basis af den naturlige udvikling af menneskets hørelse – ved at efterligne en udendørs lydoplevelse inden døre, fordi det nu engang bare er bedre for folk.

Vores løfte ’A sound effect on people’ på enhver tænkelig måde er noget, vi gør med stolthed. Dette løfte gør hver enkelt af os til en lidenskabelig fortaler for vigtigheden af rumakustik til gavn for folks trivsel – uanset sted, aktivitet eller behov.

Ecophon HygieneTM tilbyder et bredt udvalg af løsninger, der passer til miljøer med strenge krav til hygiejnen. Alle overflader kan desinficeres og er skimmel- og bakterieresistente. Ecophon akustiklofter lever op til de strengeste krav for indeklima certificeringer og standarder i byggeindustrien.

Kontakt os for professionel rådgivning på 

tlf 36 77 09 09 eller læs mere på ecophon.dk

Mest læste på BusinessReview.dk

2N Pharma gruppebillede redigeret
”Hvis vi har ret, vil det forandre verden”
1 Thorbjørn og Slaven
Et nyt liv efter fedmeoperation og plastikkirurgi
SKO_billede
Change of Control-klausulers betydning i ejendomstransaktioner
ejd 130624
Ejendomme Epaper
Mette Abildgaard--
Kvindelig intuition kan aflæses på bundlinjen

Læs også

Mærsk-Tårnet_Foyer_2015_04
Universitetets innovationskraft skal være til gavn for flere 
De studerende skal have mere innovation med i bagagen, og forskningen skal i endnu højere grad bidrage til samfundet, sådan lyder missionen...
Peder Søgaard-Pedersen_3371
DI: Sæt turbo på ny life science strategi
Life science industrien har brug for de bedste vilkår, hvis virksomhederne fortsat skal kunne bidrage til behandlingen af det stigende...
AbbVie_Thea_Larsen_0046_V2
Afhospitalisering kan styrke sundhedsvæsenet
Den historiske krise i det danske sundhedsvæsen kan afhjælpes ved at flytte behandling fra sygehusene til det nære sundhedsvæsen eller...