Sponseret indhold

Behandler kardiologiske sygdomme med resolutionsterapi

Lone Merete Veng, adm. direktør ResoTher Pharma A/S

Af:

ResoTher Pharma er en dansk, klinisk bioteknologisk virksomhed, som er godt på vej med nye og effektive behandlingsmuligheder til patienter, der lider af hjerte-/karsygdomme.

Vores teknologi er spundet ud af det engelske universitet Barts and The London School of Medicine, hvor en af vores stiftere, Dr. Perretti, er professor i immunfarmakologi. Mekanismen, som vi arbejder på, såkaldt resolution af inflammation, er et nyt koncept og handler om at bremse en igangværende inflammation og i stedet sætte gang i processer der heler og regenererer det beskadigede væv. Virksomheden er baseret på en lille håndfuld potentielle lægemidler, opdaget på Barts, som vi har erhvervet patentrettighederne til og derefter ført videre i udvikling ” fortæller Lone Merete Veng, adm. direktør for ResoTher Pharma A/S indledningsvis.

Meget stort potentiale
I en udvidet investeringsrunde sidste år sikrede ResoTher Pharma sig sig 38,5 mio. kr. og kunne dermed bringe selskabets første lægemiddel ind i fase 1 klinisk udvikling i mennesker. Den potentielle lægemiddelkandidat, med udviklingsnavnet RTP-026, er tiltænkt behandling af den vævsskade, der kan opstå efter en stor blodprop i hjertet – på fagsprog kaldet reperfusionsskade i myokardiet. Denne form for blodprop rammer omkring en halv million patienter årligt i Europa, Japan og USA og den potentielle indtjening er enorm. ”Hjerte-karsygdomme er en stor sundhedsbyrde og den ledende dødsårsag på globalt plan. De fleste patienter dør af en blodprop, og en væsentlig andel af patienter, der overlever, har efterfølgende en betydelig funktionsnedsættelse og en meget høj risiko for gentagne blodpropper eller udvikling af hjerteinsufficiens.

Det er netop de patienter, der overlever, en stor blodprop i hjertet, vi gerne vil hjælpe med vores lægemiddel. Det er et blockbuster-marked, vi adresserer – markedspotentialet for et lægemiddel som vores kan nå op på en mia. euro om året, hvis behandlingseffekten er god og lanceringen går godt” forudser Lone Veng, men som ved en hver anden udvikling af lægemidler må man desværre væbne sig med tålmodighed, idet RTP-026 ikke forventes godkendt og klar til brug i patienter før 2030. Virksomhedens strategi er imidlertid at udlicensere lægemidlet, eller finde en partner, der vil tage det frem til kommercialisering. Det vil forløse værdien i selskabet, som det typisk ses i biotech, der kan handles for store summer, hvis en køber finder selskabet og dets lægemiddelkandidater attraktivt.

Arbejder med en portefølje af lægemidler
Samtidig med udviklingen af RTP-026 udvider ResoTher Pharma sin pipeline af lægemiddelkandidater med nye molekyler, som er tilsigtet kronisk behandling af hjertesvigt og andre hjerte-karsygdomme. 

”Aktuelt har vi to mål: at føre RTP-026 frem til fase 2 klinisk afprøvning i patienter med en stor blodprop i hjertet (ST-elevations myocardie infarkt) og at påvise en bedre prognose efter hospitalsbehandling. Derudover er vi i gang med at udbygge vores pipeline med nye lægemiddelkandidater til behandling af kroniske hjerte-/karsygdomme. På den måde vil vi kunne tilbyde lægemidler til både akutte og kroniske kardiovaskulære sygdomme”, forklarer Lone Veng.

ResoTher Pharma blev etableret i 2016 og Lone Veng har været direktør siden 2017. Virksomheden har modtaget en række bevillinger fra Innovationsfonden, den tyske koncern Mercks Advance Biotech grant program, den britiske velgørenhedsfond Barts Charity i London, samt fra det EU-styrede Horizon 2020 Work Programme. Derudover har private investorer deltaget i flere kapitalrejsninger. Samlet set har virksomheden rejst omkring 70 mio. kr. ad 4 omgange.

Læs mere på www.resotherpharma.com

Min drivende motivation er klart at arbejde med udvikling af lægemidler til patienter, der har et stort behov for ny medicin, og som ellers er tynget af deres sygdom. For mig skal der helst være en patient i ’den anden ende’, som vi kan hjælpe til at få et bedre liv.

Mest læste på BusinessReview.dk

1-199559273 - Aerial view to the diamond open mine in Aikhal town, Sakha Yakutia, north of Russia
Diamanter kan blive en god investering
Ankomst
PwC nyindretter hovedsæde til en ny tids arbejdsformer
Henriette-Berlingske---
Ejendomsadvokaten: Lejefastsættelse i gennemgribende forbedrede lejemål
Ronny_tilpasset1
Investering af midler i Virksomhedsskatteordningen (VSO) – hvad må man?
Large panorama of Copenhagen, Denmark
Sådan får vi billigere boliger i københavn

Om inflammation og RTP-026
Inflammation er en destruktiv proces, hvor aktiverede immunceller forårsager en omfattende skade i vævet – både det raske og det angrebne. Immuncellerne nedbryder selve matrixen i vævet, dræber raske celler, og skaber arvæv. Det kan man undgå ved at sætte resolutionsprocessen i gang, fordi man så både dæmper det, der skaber inflammationen, og sætter gang i den ’oprydning’, som medfører, at vævet heler. RTP-026 virker ved at dæmpe den inflammatoriske fase, og fremskynde resolutionsprocessen.

Læs også

Mærsk-Tårnet_Foyer_2015_04
Universitetets innovationskraft skal være til gavn for flere 
De studerende skal have mere innovation med i bagagen, og forskningen skal i endnu højere grad bidrage til samfundet, sådan lyder missionen...
Peder Søgaard-Pedersen_3371
DI: Sæt turbo på ny life science strategi
Life science industrien har brug for de bedste vilkår, hvis virksomhederne fortsat skal kunne bidrage til behandlingen af det stigende...
AbbVie_Thea_Larsen_0046_V2
Afhospitalisering kan styrke sundhedsvæsenet
Den historiske krise i det danske sundhedsvæsen kan afhjælpes ved at flytte behandling fra sygehusene til det nære sundhedsvæsen eller...