Tænk ”ud af hovedstaden” og vend blikket mod syd

Af:

Netværk lokker Hovedstadens mødearrangører.

Anderledes, fascinerende, historiske og naturrige rammer til de møder, der skal kunne noget særligt. Tæt på København og selvfølgelig til konkurrencedygtige priser. Det er de argumenter, som mødenetværket Stjernemøder sender ind i kampen om især hovedstadens møde- og konference-arrangører.

Målet er, at flere tør ’tænke ud af Hovedstaden’ og vende blikket mod Sydsjælland og Møn.

Mødenetværket Stjernemøder har taget kampen op for at lokke flere møder- events- og konferencer til Sydsjælland og Møn. Netværket, der samler 33 professionelle mødesteder, blev lanceret for kun 10 måneder siden, og er kommet stærkt fra start.

”Jeg oplever en stigende nysgerrighed for, hvad det er, vi kan tilbyde mødearrangørerne,” siger Heidi Larsen, netværks- og forretningsudviklingschef i VisitSydsjælland-Møn A/S, der administrerer Stjernemøder.

”Når vi deltager på messer og taler med de professionelle mødeindkøbere, bliver de overrasket over, hvor mange muligheder de har, hvis de vender blikket mod vores område,” siger Heidi Larsen.

”Vi har Møns Klint og UNESCO Verdensarv Stevns Klint og som noget helt nyt Skovtårnet ved Rønnede, som kan tænkes ind i jeres næste møde. Det kan ingen andre mødesteder i landet hamle op med, ” siger hun.

Vand gør altså et eller andet ved dig…

Sofakompagniet valgte Rødvig Kro og Badehotel på Stevns, da virksomhedens ledergruppe skulle bruge et par dage væk fra kontoret for at drøfte årsplanerne.  
 
”Vi havde brug for at hive hele ledergruppen ud fra vores hovedkontor, så vi kunne få ro til at drøfte vores vækstplaner,” fortæller Per Tejlmand, sales- & hr-manager i Sofakompagniet.

”Hvis du holder den slags intensive møder hjemme på dit eget kontor, så er der altid risiko for, at du bliver forstyrret af den daglige drift. Derfor var det vigtigt for os, at vi kunne hive stikket fuldstændigt ud,” siger han.

Sofakompagniet har hovedsæde i Ringsted, men mange af de ledende medarbejdere bor i København, derfor var det vigtigt, at mødestedet lå i relativ kort afstand til København. Men ikke i selve København.

”Vi ville gerne have et sted, hvor vi havde lyst til at blive og overnatte. Hvis vi havde valgt et mødested i København, så var der nok nogle, der ville tage hjem for at sove. Men vi er en ung virksomhed, der er vækstet meget, og vi er en del nye i ledergruppen, der har brug for at lære hinanden bedre at kende. Samtidig var det vigtigt for os, at vores mødested lå i naturskønne omgivelser. På Rødvig Kro- og Badehotel har du udsigt til vandet fra mødelokalet, og vand gør altså et eller andet ved dig,” siger Per Tejlmand.

”Omkring frokost tog vi en spadseretur langs kysten. Det er lidt noget andet end at gå en tur på Vesterbrogade,” siger han.

Plads til både de store og de små møder
Men én ting er den natur og de attraktioner, som Sydsjælland og Møn kan tilbyde som baggrund for møder og konferencer. Den vigtigste parameter er, at området har en meget bred vifte af professionelle mødesteder, som kan rumme både de mindre, eksklusive møder og de større konferencer.

”Hos Stjernemøder har vi noget for enhver smag. Lige meget om du går efter de imponerede historiske rammer som slotte og herregårde kan tilbyde eller de mindre og mere eksklusive rammer, så har vi en perlerække af steder at byde ind med. Især de mindre steder er oplagte til for eksempel bestyrelses- eller strategimødet, der kræver lidt ekstra ro og fordybelse. Også det kommer ofte bag på mødeindkøberne,” forklarer Heidi Larsen.

”Samtidig vokser netværket løbende med nye aktører, sådan at vi har en række af partnere, der kan hjælpe med at arrangere pausen fra mødet med eksempel ølsmagninger, walk & talks, træklatring, en sejltur eller andre former for teambuilding.”

Kortere afstand end du måske tror
Heidi Larsen fortæller, at mødestederne i Stjernemøder allerede har godt fat i mødearrangører i Region Sjælland, men netværket vil også gerne have en bid af det store københavnske marked:

”Jeg tror, at mange desværre har en mental barriere, der handler om, at der er meget langt fra København til Sydsjælland. Men det tager faktisk kun 1 time at nå de første Stjernemødesteder – og hvis man synes, det er langt, så er der jo mulighed for at gøre turen til en del mødet. I netværket har vi nemlig også et par busoperatører, der kan hente mødedeltagerne på fx virksomhedens adresse i København. Og så er det jo oplagt at starte med morgenkaffen og måske et par indledende oplæg i bussen” foreslår Heidi Larsen.

Netværket har samlet alle aktører på Stjernemøder.dk, hvor man som professionel mødeplanlægger finder inspiration til det næste møde. Portalen kan også give et lynhurtigt overblik over de 33 Stjernemødesteders faciliteter og kapacitet, lige som alle kontaktoplysninger er samlet her.

Stjernemøder er et netværk af 33 stjernepartnere, der lægger anderledes, historiske, fascinerende og naturrige rammer til de møder, der skal kunne noget særligt. 

Stjernemøder er søsat af VisitSydsjælland-Møn A/S, der arbejder med at fremme turismen i Stevns, Faxe, Vordingborg og Næstved kommuner.

Læs mere på stjernemøder.dk

Mest læste på BusinessReview.dk

2N Pharma gruppebillede redigeret
”Hvis vi har ret, vil det forandre verden”
SKO_billede
Change of Control-klausulers betydning i ejendomstransaktioner
1 Thorbjørn og Slaven
Et nyt liv efter fedmeoperation og plastikkirurgi
ejd 130624
Ejendomme Epaper
Mette Abildgaard--
Kvindelig intuition kan aflæses på bundlinjen

Læs også

Mette_Bjøkvik-2 copy
Dansk Erhverv: EU-regler ruller ind over danske virksomheder
Ny lovgivning for arbejdsgivere ruller ud over danske virksomheder i en lind strøm i denne tid. Mange virksomheder er godt med. Det...
A white keyboard with a red key and the whistleblower word
Sådan etablerer virksomhederne en whistleblowerordning 
Virksomheder med mere end 50 medarbejdere skal nu have en whistleblowerordning. Sibilum guider til, hvordan virksomhederne får etableret den...
DSC02069-2
Kom godt i gang med tidsregistrering
De nye tilføjelser til arbejdstidsloven træder i kraft den 1. juli, og det får betydning for alle danske arbejdsgivere, der skal indstille...