Sponseret indhold

Ny læringsmetode i Danmark gør dig klar til IT-karriere på 12 uger

Af:

Med Accelerated Learning kendt fra IT-bootcamps i USA har AW Academy siden 2015 uddannet flere tusinde nye konsulenter, der afhjælper kundernes akutte mangel på IT-kompetencer. Senest har AW Academy åbnet en uddannelse specialiseret i CRM-platformen Salesforce.

I IT- og tech-branchen kæmper i disse år både med et stort kompetencegab og en generel mangel på arbejdskraft. Sektorens udfordring er ikke ny, og allerede i 2015 skabte vikar- og rekrutteringsselskabet Academic Work den målrettede uddannelsesvirksomhed AW Academy, som siden har hjulpet IT- og tech-virksomheder med at finde og uddanne nye medarbejdere i Skandinavien, Finland og Tyskland. AW Academy udfordrer de traditionelle uddannelsesinstitutioner ved at tilbyde tidsbesparende kvalitetsuddannelser, hvor formålet er at mindske manglen på kvalificeret arbejdskraft. Uddannelserne bygger på læringsmetoden Accelerated Learning og varer 12 uger. Efter bestået uddannelse er deltagerne garanteret job hos kunden via Academic Work.

”Vi har indtil videre uddannet over 2.000 konsulenter i Sverige, Norge, Finland, Tyskland og nu også i Danmark. Samtidig har vi løst manglen på arbejdskraft hos 350 virksomheder. Lige nu har vi et åbent program med Salesforce, som vi har indgået et internationalt partnerskab med,” fortæller administrerende direktør i Academic Work i Danmark, Mattias Stenberg.

Ny karriere på 12 uger
AW Academy er for dem, som ønsker en ny karriere eller gerne vil foretage et karriereskift – uanset deres baggrund.

”Vi leder efter kandidater, der har de rigtige kognitive evner og stor nok motivation til at foretage en hurtig karriereændring og gennemgå vores hårde 12 ugers intensive uddannelse. Derfor starter vi rekrutteringsprocessen med tests og beder kandidaten om en motiveret ansøgning. Vi har brug for flere mennesker i IT- og tech-branchen, hvis vi skal følge med i den hurtige udvikling, der finder sted i teknologien i dag. I denne type rekrutteringsproces ser vi ikke på baggrund eller CV. I stedet fokuserer vi på, hvad en kandidat kan lære og udføre i fremtiden. Dermed sænker vi forhindringen for, at folk kommer ind i IT- og tech-verdenen, hvor der er så hårdt brug for kompetencer, der er svære at finde på markedet,” forklarer Mattias Stenberg.

Skræddersyede uddannelser
Udgangspunktet for at afhjælpe kompetencemanglen inden for IT er især at uddanne og dygtiggøre folk inden for kodning.

”Kodning er en universelt sprog, og ved at lære kodning får du styrken til at forme fremtiden ved at lære at skabe produkter, apps, systemer og værktøjer, der bruges hver dag og grundlæggende får samfundet til at fungere. Derfor er det afgørende at være opmærksom på manglen på kompetencer inden for programmering. Samtidig ser vi en stor efterspørgsel fra vores kunder inden for en specifik viden, herunder Data Engineering, Cloud, Cyper Security og Salesforce. Derfor skræddersyer vi intensive uddannelser for at imødekomme disse kunders krav.”

Stejl læringskurve
AW Academy er ikke kun til for at hjælpe IT-branchen. AW Academy og Accelerated Learning kan anvendes på en række forskellige områder inden for forskellige brancher, hvor der er behov for arbejdskraft og kompetencer. Accelerated Learning er en metode, der fokuserer på praktisk læring i højt tempo, løbende gruppearbejde og konstant feedback.

”Det er den mest effektive uddannelsesmetode, når man gerne vil inden for et nyt erhverv. Uddannelsen tager udgangspunkt i specifikke opgaver, der har tæt forbindelse til den professionelle rolle. Den fokuserer på teoretiske gennemgange af et koncept med en AW Academy-underviser, og derefter skal deltagerne øve sig på reelle problemer eller opgaver, der er relateret til teorien. Underviseren er konstant til stede, og der er masser af gruppearbejde, så læringskurven er virkelig stejl,” forklarer Mattias Stenberg.

Du lærer at lære
Accelerated Learning er en metode, der stammer fra IT-bootcamps i USA og er karakteriseret ved et højt tempo, længden på 12 uger, øvelsesmetoden og det konstante feedbackloop. 

Når deltagerne er færdiguddannede, starter de deres konsulentarbejde direkte i deres nye rolle, hvilket fører til en direkte implementering af deres nye kompetencer, og det lægger derfor et godt fundament for at starte en ny karriere og fortsætte læringsrejsen gennem hele karrieren.

”Med Accelerated Learning lærer du også, hvordan du lærer. En kompetence, der er vigtigere end nogensinde i dagens samfund.” 

Kundens behov i dag og i morgen
Under pandemien er undervisningen foregået digitalt på platforme som Microsoft Teams, Zoom eller lignende.

”Under normale omstændigheder gennemfører vi uddannelserne fysisk i et klasseværelse. Fremover tror vi på en blanding af virtuel og fysisk uddannelse baseret på, hvad der fungerer bedst. Både for vores kunder og den specifikke uddannelse, det handler om.”

Uddannelsen foregår på fuld tid mandag-fredag i tidsrummet 9-17 i 3 måneder med erfarne undervisere. Efterfølgende arbejder man som konsulent i et år hos kunden.

”Uddannelsen er altid tilpasset til den specifikke kunde, eller det som arbejdsmarkedet har brug for i dag og i morgen. Vi skaber et program efter virksomhedens behov og har nye medarbejdere klar og færdiguddannet inden for 6 måneder. Det betyder, at vores konsulenter altid har opdaterede kompetencer og færdigheder,” siger Mattias Stenberg.

AW Academy er fremtidens skole. AW Academy giver alle, uanset baggrund, mulighed for at starte en ny karriere eller foretage et karriereskift gennem sine Accelerated Learning Programs, der varer 12 uger. Indtil videre har AW Academy uddannet over 2.000 konsulenter i Norden og Tyskland og løst manglen på arbejdskraft inden for IT & teknologi hos over 350 virksomheder.

Se mere på www.awacademy.dk.

Academic Work er et bemandings- og rekrutteringsbureau specialiseret i young professionals, dvs. studerende og akademikere i starten af deres karriere.

Academic Work blev grundlagt i 1998 og opererer i dag i seks europæiske lande. Siden starten har Academic Work hjulpet over 150.000 mennesker med at finde et job og hjulpet sine kunder med at finde lige så mange nye kolleger.

Se mere på www.academicwork.dk

Mest læste på BusinessReview.dk

2N Pharma gruppebillede redigeret
”Hvis vi har ret, vil det forandre verden”
Mette Abildgaard--
Kvindelig intuition kan aflæses på bundlinjen
ejd 130624
Ejendomme Epaper
1 Thorbjørn og Slaven
Et nyt liv efter fedmeoperation og plastikkirurgi
SKO_billede
Change of Control-klausulers betydning i ejendomstransaktioner

Læs også

Mette_Bjøkvik-2 copy
Dansk Erhverv: EU-regler ruller ind over danske virksomheder
Ny lovgivning for arbejdsgivere ruller ud over danske virksomheder i en lind strøm i denne tid. Mange virksomheder er godt med. Det...
A white keyboard with a red key and the whistleblower word
Sådan etablerer virksomhederne en whistleblowerordning 
Virksomheder med mere end 50 medarbejdere skal nu have en whistleblowerordning. Sibilum guider til, hvordan virksomhederne får etableret den...
DSC02069-2
Kom godt i gang med tidsregistrering
De nye tilføjelser til arbejdstidsloven træder i kraft den 1. juli, og det får betydning for alle danske arbejdsgivere, der skal indstille...