Mere ligestilling og mangfoldighed vil præge fremtidens ledelse

Af:

I fremtiden vil det være vigtigt for ledere at tage hensyn til mangfoldighed og inklusion i deres beslutningsprocesser. Dette kan opnås ved at ansætte medarbejdere med forskellige baggrunde og erfaringer, og ved at skabe en arbejdsplads, der er åben for forskellige perspektiver og ideer.

Ledere kan også tage initiativ til at fremme ligestilling mellem kønnene ved at tilbyde lige muligheder for karriereudvikling og ved at sikre, at deres organisationer har politikker og procedurer på plads, der beskytter mod diskrimination og chikane. En af de virksomheder, som længe har gået forrest i at fremme ligestilling mellem kønnene er IKEA. Ved at tage initiativ til at sikre lige muligheder og behandling for alle medarbejdere, uanset køn, og ved at fremme ligestilling i deres forsyningskæde, har IKEA positioneret sig selv som en førende virksomhed inden for dette område. IKEA har også taget initiativ til at fremme ligestilling mellem kønnene i deres forsyningskæde. De har indført en række politikker og procedurer for at sikre, at deres leverandører overholder deres standarder for ligestilling og mangfoldighed. Dette inkluderer at sikre, at kvinder har lige adgang til beskæftigelse og uddannelse og at bekæmpe diskrimination og chikane på arbejdspladsen. 

I Danmark har regeringen allerede taget skridt til at fremme ligestilling mellem kønnene ved at indføre lovgivning, der kræver, at virksomheder med mere end 50 ansatte rapporterer om deres kønsfordeling og lønforskelle. Dette vil hjælpe med at øge gennemsigtigheden og ansvarligheden i virksomhederne og kan føre til yderligere fremskridt i retning af ligestilling mellem kønnene. 

Digital strategi kan være afgørende 
I fremtiden vil det også være vigtigt for ledere at have en stærk forståelse af teknologi og dens indvirkning på arbejdspladsen. Dette kan omfatte at have en klar strategi for digital transformation og at investere i teknologier, der kan hjælpe med at øge effektiviteten og produktiviteten på arbejdspladsen. 

Alt i alt vil fremtidens ledelse være mere mangfoldig, inkluderende og teknologisk avanceret. Ved at tage hensyn til disse tendenser og ved at tage initiativ til at fremme ligestilling mellem kønnene, kan ledere positionere sig selv og deres organisationer til succes i fremtiden. 

Mest læste på BusinessReview.dk

Mikkel Kruse Telenor 2023
Mobil-telefonen udgør en trussel mod sikkerheden hos SMV’erne
airport_drone_2022_02_04
Nye lufthavne åbner enestående muligheder i Grønland
Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
Ejendomsadvokaten: TIDSBEGRÆNSEDE LEJEAFTALER ER IKKE UNDERLAGT EN 2-ÅRSREGEL
Screenshot 2024-03-13 at 08.23
Cybersikkerhed Epaper
Ronny_tilpasset1
Investering af midler i Virksomhedsskatteordningen (VSO) – hvad må man?

Læs også

Mette_Bjøkvik-2 copy
Dansk Erhverv: EU-regler ruller ind over danske virksomheder
Ny lovgivning for arbejdsgivere ruller ud over danske virksomheder i en lind strøm i denne tid. Mange virksomheder er godt med. Det...
A white keyboard with a red key and the whistleblower word
Sådan etablerer virksomhederne en whistleblowerordning 
Virksomheder med mere end 50 medarbejdere skal nu have en whistleblowerordning. Sibilum guider til, hvordan virksomhederne får etableret den...
DSC02069-2
Kom godt i gang med tidsregistrering
De nye tilføjelser til arbejdstidsloven træder i kraft den 1. juli, og det får betydning for alle danske arbejdsgivere, der skal indstille...