Ingen skal føle sig udenfor 

Af:

Elgigantens klare mål er at være en ansvarlig virksomhed. Et sted, hvor kunderne ved, hvor produkter er fremstillet og under hvilke forhold, hvor man kan indlevere udtjent elektronik til genbrug, købe brugte produkter og få repareret sin elektronik frem for at smide ud. Men ansvarlig betyder mere end det. Ønsket og ambitionen i Elgiganten er bl.a. at være en tryg og inkluderende arbejdsplads uafhængig af baggrund, køn, alder eller etnicitet.

Tourette er ingen hindring i Elgiganten 
Jonathan Riise Christensen har siden sommeren 2022 arbejdet i Elgigantens varehus i Aalborg. Ved siden af sit arbejde i Elgiganten, er Jonathan influencer på sociale medier, hvor han deler ud af sit liv med stand-up og Tourette. Noget der ikke altid har været lige let: 

– Jeg måtte droppe ud af gymnasiet pga. min Tourette, da det blev et forstyrrende element i klassen. Derefter var jeg i en længere periode jobsøgende uden det store held. Jeg var derfor virkelig glad, da jeg fik muligheden for at komme til Elgiganten. At der blev set bort fra min diagnose, og jeg blev tilbudt et arbejde i varehuset viser, at der er plads til alle hos Elgiganten. Det er ikke blot noget, vi siger. Samtidig har mine kolleger taget imod mig med stor åbenhed og forståelse for min Tourette. De var i starten virkelig gode til at spørge ind til, hvordan de skulle reagere, hvis jeg fik tics – og hvordan de kunne sørge for, at jeg ville få den bedste arbejdsdag. Jeg er taknemmelig for, at det hurtigt blev italesat. Det betyder, at jeg ikke på noget tidspunkt har følt mig anderledes.

Julehjælp og Skolestarthjælp er klare mærkesager for Elgiganten 
I mere end 10 år har Elgiganten hjulpet med at samle ind til Julehjælp i samarbejde med Dansk Folkehjælp. Et behov der er blevet større i løbet af årene – ikke mindst i 2022, som efter en udfordrende corona-pandemi blev yderligere mærket af stigende priser på både fødevarer og energi.  Gennem Julehjælp blev i alt 12.829 udsatte familier hjulpet til en god jul med traditionel julemad, -træ og -gaver.  

Skolestarthjælp er et initiativ målrettet familier, som ikke har råd til at give deres børn en skolestart med ny skoletaske, penalhus, og hvad der ellers hører til. Initiativet startede i 2020, hvor Elgiganten i samarbejde med Dansk Folkehjælp gav et tilskud til indkøb af tablets til de i alt 600 familier, som det år modtog Skolestarthjælp. I 2021 kunne Elgiganten glæde hele 1.000 skoleparate børn med en ny tablet og i 2022 kunne i alt 2.257 børn se frem til en skolestart med en ny skoletaske, nyt tøj – og ny elektronik fra Elgiganten.  

Ældre får hjælp til en lettere og mere tryg hverdag  
Hvert år udgiver Elgiganten en rapport (Tech Trouble), som identificerer befolkningens holdninger til, viden om og adfærd i forhold til teknologi og elektroniske produkter i hjemmet. Rapporten er udarbejdet på baggrund af en nordisk undersøgelse som Elgiganten-koncernen har foretaget siden 2008. Undersøgelsen omfatter mere end 4.000 svar og viser for 2022 bl.a., hvordan ældre kæmper med at følge med den digitale udvikling.  

Peder Stedal, adm. direktør i Elgiganten, er ked af at opleve, hvordan visse befolkningsgrupper finder teknologien udfordrende: – Det er ærgerligt, og det skal vi lave om på. Teknologi er blot et hjælpemiddel, der kan gøre hverdagen både lettere og mere tryg. Det skal ældre også have adgang til og drage nytte af. Derfor er vi glade for vores samarbejde med Ældre Sagen Ringsted, hvor vi ad flere omgange har afholdt senior-arrangementer, for at give ældre en bedre forståelse for teknologiens mange muligheder og glæder. Et koncept vi kan se interesse for og som vi derfor er ved at udbrede til flere varehuse og byer.   Johnny Malm, leder af it-området i Ældre Sagen Ringsted ser et stort behov for hjælp: – Vi oplever at ældre er udfordret, når det kommer til elektronik og teknologi. Det ser vi både på de mange tilmeldinger, der er til vores IT-kurser og på de spørgsmål vi bliver mødt af fra vores medlemnner om alt fra valg af streamingtjenester til oprettelse af MitID. Samarbejdet med Elgiganten Ringsted kunne derfor ikke komme på et bedre tidspunkt.

 • 43% mener at det digitale sprog er svært at forstå. 
 • 42% har produkter med funktioner, som de ikke ved, hvordan de skal bruge 
 • 23% oplever, at de går glip af ting, fordi de mangler viden om teknologi.

Elgiganten Foundation giver flere adgang til teknologiens fantastiske verden 

Ansvarlighed er en central del af Elgigantens identitet og kultur. Det kommer blandt andet til udtryk i de  mange initiativer, som søsættes for at hjælpe dem, der har ekstra brug for det. Gennem Elgiganten Foundation, en fond, der blev oprettet i 2017, hjælpes dem, der grundet fx alder, handicap eller økonomi har svært ved at følge med. Kenneth Skøde Pagels fra Elgiganten i Viborg, står bag ansøgningen til en af de mange sager, Elgiganten har valgt at støtte, nemlig Børneafdelingen på Aarhus Universitetshospital. En afdeling, hvor børn indlægges i længere tid og ofte i isolation efter operation og sygdom: 

– Hospitalet ønskede sig massagestole og massageapparater, fordi børnene typisk ligger i sengen eller sidder meget ned efter operationer. Det ønske har vi naturligvis mødt. Derudover har vi sendt PlayStation og gamingstole afsted i håbet om at skabe nogle positive stunder for børnene på hospitalet.

I løbet af 2022 har en lang række foreninger og sager fået støtte fra Elgiganten:

 • Aarhus Universitetshospital, børneafdelingen
 • Haven Krisecenter
 • Plejehjemmet Kornumgaard
 • Mandecenteret i Aalborg
 • Bostedet Brovst
 • Team Tvilling
 • Kræftens Bekæmpelse
 • Børnehjælpsdagen
 • Smilfonden
 • Parasport Danmark
 • Scandinavian Center of Neurodevelopmental Movement

Læs mere på elgiganten.dk/om-elgiganten

Mest læste på BusinessReview.dk

br cø__
Læs "Cirkulær Økonomi" digitalt her
Henriette-Berlingske---
Ejendomsadvokaten: Lejefastsættelse i gennemgribende forbedrede lejemål
SKO_billede
Change of Control-klausulers betydning i ejendomstransaktioner
Ankomst
PwC nyindretter hovedsæde til en ny tids arbejdsformer
1 Thorbjørn og Slaven
Et nyt liv efter fedmeoperation og plastikkirurgi

Læs også

Mette_Bjøkvik-2 copy
Dansk Erhverv: EU-regler ruller ind over danske virksomheder
Ny lovgivning for arbejdsgivere ruller ud over danske virksomheder i en lind strøm i denne tid. Mange virksomheder er godt med. Det...
A white keyboard with a red key and the whistleblower word
Sådan etablerer virksomhederne en whistleblowerordning 
Virksomheder med mere end 50 medarbejdere skal nu have en whistleblowerordning. Sibilum guider til, hvordan virksomhederne får etableret den...
DSC02069-2
Kom godt i gang med tidsregistrering
De nye tilføjelser til arbejdstidsloven træder i kraft den 1. juli, og det får betydning for alle danske arbejdsgivere, der skal indstille...