Sponseret indhold

Hold konferencer med grøn samvittighed på Kragerup Gods

Af:

Et møde eller en konference på Kragerup Gods er det bæredygtige valg. Godset, der leverer firestjernede konferenceoplevelser, blev allerede i 2012 Danmarks første CO2 neutrale gods. I dag leverer godsets vindmøller strøm til halvdelen af Kalundborg Kommune, og et stort nyt Power-to-X projekt med grøn brint er lige på trapperne. Den gode historie om godset kommer ikke fra fremmede, for i ni generationer har familien Dinesen, som Karen Blixen stammer fra, drevet godset.

Det syder af aktivitet på Kragerup Gods, der ligger i natursmukke omgivelser ved Ruds-Vedby, blot en times kørsel fra København. Historien går tilbage til 1327, og i dag danner godset rammen for konferencer, teambuilding, fester, arrangementer samt ophold i de 57 værelser, der alle er indrettet med sans for historien og detaljen. 

Premiere på anlæg til grøn brint 
Allerede i 2012 begyndte rejsen mod bæredygtighed, hvor Kragerup Gods investerede i seks vindmøller. De milde vinde har været med godset, der i dag har et klimaregnskab med et overskud på 10½ tons CO2

”Vi er selvforsynende med strøm, vand og varme. Klimaregnskabet fra vindmøllerne, som min mor Birgitte Dinesen og Godsforvalter Olav Ditlevsen stod i spidsen for at etablere, svarer til at kunne gøre ti københavnske hoteller CO2 neutrale. I dag producerer vi strøm til halvdelen af Kalundborg Kommune, hvilket svarer til ca. 22.000 husstande,” siger godsejer Regitze Dinesen og uddyber:

”Sammen med Siemens Gamesa er vi ved at skrive et lille stykke energihistorie, fordi vi har et fuldskala-anlæg til Power-to-X og grøn brintproduktion på vej, som vi etablerer ved vores vindmøller på et 18.000 kvadratmeter stort område.”

Godset, der er områdets energiske fyrtårn, har derudover planlagt solcelleanlæg på 117 hektar, der forventes at levere ca. 120.000 KWh om året, hvilket svarer til strømforbruget for cirka 30.000 husstande.

Familiedrevet gods med højt til loftet
I 2020 overtog 9. generation Regitze Sophie Dinesen titlen som godsejer med oprejst pande og en masse gåpåmod – og står i dag i spidsen for 70 ansatte. Regitze driver stolt Kragerup videre efter sin mor og mener, det fortsat er vigtigt at drømme, blive inspireret, sørge for fornyelse og udvikle Kragerups grønne profil. Det glæder hende hver dag at byde gæster velkommen i den historiske hovedbygning.

”På Kragerup Gods tilbyder vi en 4-stjernet konferenceoplevelse med kant. Med kant mener vi, at når du ankommer på Kragerup, vil du opleve unikke konferencelokaler, der emmer af historie, “familien-Kragerup” personale, der altid har fokus på det lille ekstra og ikke mindst vores smukke grønne omgivelser”.

De grønne oplevelser står i kø 
Hos Kragerup Gods kommer de grønne tanker helt naturligt, og der er på alle måder højt til loftet i de historiske omgivelser. Med en bred palette af oplevelser i det grønne og med deres eget store eventteam i aktivitetsparken kan du opleve mere end 15 forskellige teambuilingsøvelser, prøve kræfter i Danmarks første klatrepark Go High, afholde grøn konference i deres skovhytte, benytte deres tre ’walk & talk’ stier eller overnatte under stjernerne i deres shelterby. 

Der er plads til det meste på godset, som driver landbrug på 1.200 hektar jord, hvoraf 100 hektar er omlagt til økologisk drift. I Restaurant Blixen bugner tallerkenerne af råvarer i sæson, dels leveret fra godsets egen jord eller i vid udstrækning fra lokale samarbejdspartnere. Evnen til at tænke ud af boksen afspejles også på markerne, hvor der blandt andet produceres kikærter og grønne linser og eksperimenteres med en stribe proteinholdige afgrøder. De eksotiske kikærter har fundet vejen til butikskæden Meny, så de danske forbrugere kan få et lille stykke danmarkshistorie med i indkøbskurven. Siden 2015 har Kragerup Gods været Green Key certificeret, og fem af FN’s verdensmål indgår aktivt i godsets strategi. Godset har stiftet et Grønt Råd, så medarbejderne, der også kaldes Kragerup-familien, kan komme med input og ideer til en grønnere fremtid. 

Få en historisk konference
Kragerup Gods har i alt 10 konference- og mødelokaler og er oplagt for jer, der er på udkig efter rummelige og charmerende lokaler, og som ønsker kompetent og nærværende service. Der har plads til jer uanset om I er seks eller 300 personer. Når I vælger at holde jeres konference på Kragerup Gods, har I allerede truffet et bæredygtigt valg – så træd indenfor i salene og stuerne, få en bid af historien, og nyd en konference med god samvittighed i de rette grønne omgivelser 

  • 60 min. fra København og Odense 
  • Konferencer og møder med plads op til 300 personer
  • CO2-neutral 
  • 57 hotelværelser 
  • Teambuilding

Læs mere på www.kragerup.dk 

Sammen med Siemens Gamesa er vi ved at skrive et lille stykke energihistorie, fordi vi har et fuldskala-anlæg til Power-to-X og grøn brintproduktion på vej

Mest læste på BusinessReview.dk

1-199559273 - Aerial view to the diamond open mine in Aikhal town, Sakha Yakutia, north of Russia
Diamanter kan blive en god investering
Henriette-Berlingske---
Ejendomsadvokaten: Lejefastsættelse i gennemgribende forbedrede lejemål
br cø__
Læs "Cirkulær Økonomi" digitalt her
Ankomst
PwC nyindretter hovedsæde til en ny tids arbejdsformer
Ronny_tilpasset1
Investering af midler i Virksomhedsskatteordningen (VSO) – hvad må man?

Læs også

Mette_Bjøkvik-2 copy
Dansk Erhverv: EU-regler ruller ind over danske virksomheder
Ny lovgivning for arbejdsgivere ruller ud over danske virksomheder i en lind strøm i denne tid. Mange virksomheder er godt med. Det...
A white keyboard with a red key and the whistleblower word
Sådan etablerer virksomhederne en whistleblowerordning 
Virksomheder med mere end 50 medarbejdere skal nu have en whistleblowerordning. Sibilum guider til, hvordan virksomhederne får etableret den...
DSC02069-2
Kom godt i gang med tidsregistrering
De nye tilføjelser til arbejdstidsloven træder i kraft den 1. juli, og det får betydning for alle danske arbejdsgivere, der skal indstille...