Engagement, nerve og netværk giver høj succesrate ved rekruttering

foto slot 21

Af:

Job-Link er specialiseret i rekruttering af ingeniører, både til fastansættelse og af konsulenter.

Høj etik er en del af fundamentet, der sammen med en stor og aktiv emnebank samt masser af hjertevarme, sikrer den gode rekruttering.

Hos Job-Link kan kunderne fastansætte konsulenten efter et års vikarperiode. Det er ikke almindeligt blandt rekrutteringsbureauer, men yderligere et af de områder, hvor Job-Link skiller sig ud. De yder loyalitet og ansætter ikke for kundernes nærmeste konkurrenter.

“Loyalitet er i højsædet. I det hele taget handler det meget om et grundlæggende ’kærligt mind-set’, hvor vi også lægger stor vægt på kandidatens evner til at vise omsorg for andre, også selvom man er indenfor teknik og samtidigt har sin arbejdsiver og nysgerrighed i behold.

Det betyder, at konsulenten er hurtig til at sætte sig ind i kundens arbejdsopgaver og falder naturligt ind blandt nye kolleger”, fortæller Iben Holm, direktør for Job-Link og understreger, “at udvælgelse virkelig drejer sig om hjerteblod”.

Nært kendskab sikrer hurtig rekruttering og konsulentansættelser
Kunderne er ofte industrivirksomheder, hvoraf en del har været kunder i mange år. Det handler om at kende virksomhedens DNA, så man ved hvilken kandidat, der vil passe både til jobfunktion og den konkrete leders personlighed.

Job-Link har en stor emnebank, der både indeholder danske og udenlandske ingeniører bosat i Danmark. Job-Link er meget involverede i hele processen med konsulenten, som de følger fra start, og indtil vikarperioden er afsluttet, eller der opstår en fastansættelse. Over 90 procent af deres konsulenter bliver i den aftalte periode i en projektansættelse.

“Rekruttering/konsulenter gennem os er og skal være en stor tidsbesparelse for kunderne, i det vi ofte finder konsulenten inden for to-tre uger, og det er sjældent med fejludvælgelser”, fortæller Iben Holm og tilføjer, at hos en af de faste store kunder, Alfa Laval Copenhagen, har de en succesrate på over 95 procent. Det kræver en god kunde/arbejdsplads, gode engagerede ledere – samt en god og gennemarbejdet rekruttering.

Alfa Laval er stærke på fastholdelse af medarbejdere og gør ingen forskel på fastansatte og konsulenter, hvorfor de har så stor succes med den ansættelsesform.

Aflastning af daglig leder eller HR-afdeling
Job-Link tager sig også af andre jobtyper end ingeniører, men igennem de 25 år firmaet har eksisteret, har de specialiseret sig i alle typer af ingeniører. De tager sig af aflønning, sparring og optimering af konsulenten m.m. i perioden, hvor konsulenten er ude hos kunden.

Job-Link hjælper virksomhederne med at finde den bedst egnede kandidat til en specifik stilling, så virksomheden ikke selv skal bruge tid og ressourcer på det og samtidigt får en høj sikkerhed for at få den helt rette medarbejder første gang.

Kandidaterne i emnebanken bliver nøje udvalgt ud fra faglige og personlige kvalifikationer, men er kun et supplement i søgningen efter den rigtige medarbejder, hvor en diskret afsøgning af markedet efter kvalificerede kandidater indgår i den samlede personaleudvælgelse.

For virksomheden giver dette en mærkbar aflastning for den personaleansvarlige, som kun skal tage stilling til de kandidater, som Job-Link præsenterer.

Kæmpe emnebank er et stort aktiv
For de store virksomheder med egen HR-afdeling fungerer Job-Link som en ekstern HR-partner, mens mindre virksomheder, hvor en sådan afdeling ikke findes, bruges Job-Link som en helt almindelig HR-afdeling.

“Vi har et stort spektrum af virksomheder som kunder, hvor vi både kører rekruttering og/eller konsulenter. Udvælgelsen af kandidater sker på baggrund af virksomhedens værdier og tekniske behov”, forklarer Iben Holm og kan ikke lade være med at nævne snakken om mangel på ingeniører, som hun ikke oplever – formentlig grundet deres store emnebank af aktive ingeniører.

Det er et fuldtidsjob at vedligeholde emnebanken, hvorfor det måske er meget naturligt, at virksomhederne oplever mangel på dygtige ingeniører.

Læs mere på www.job-link.dk

Telefon: 4060 2000 

Mail: Holm@job-link.dk 

Mest læste på BusinessReview.dk

genopbygningafbørsen
Tillæg: Genopbygning af Børsen
ejd 130624
Ejendomme Epaper
sko_opdateret_
Change of Control-klausulers betydning
EZ_12-08-19_BII_9369
En game changer på vej inden for transplantation og infektionssygdomme
digital transformation concept in business, disruption
Coronakrisen har lært os meget om digitalisering

Læs også

Mette_Bjøkvik-2 copy
Dansk Erhverv: EU-regler ruller ind over danske virksomheder
Ny lovgivning for arbejdsgivere ruller ud over danske virksomheder i en lind strøm i denne tid. Mange virksomheder er godt med. Det...
A white keyboard with a red key and the whistleblower word
Sådan etablerer virksomhederne en whistleblowerordning 
Virksomheder med mere end 50 medarbejdere skal nu have en whistleblowerordning. Sibilum guider til, hvordan virksomhederne får etableret den...
DSC02069-2
Kom godt i gang med tidsregistrering
De nye tilføjelser til arbejdstidsloven træder i kraft den 1. juli, og det får betydning for alle danske arbejdsgivere, der skal indstille...