Sponseret indhold

Mød AI-ravnen der spotter alle trusler

Andreas F. Wehowsky, Founder & CEO hos Muninn

Af:

Langt de fleste netværksangreb hos virksomheder kommer indefra. Overvågningsværktøjet fra danske Muninn, der er opkaldt efter Odins årvågne ravn, finder og stopper hackerne, inden det er for sent. Værktøjet styrker cybersikkerheden for virksomhederne.

Langt de fleste virksomheder og organisationer har et antivirusprogram og en firewall, men alligevel bliver erhvervslivet hårdt ramt af ransomware.  

”De fleste hackerangreb og databrud når aldrig ud til offentligheden, men det betyder ikke, at angrebene ikke finder sted. Det er kun de helt store sager som EUC Syd, der kommer frem i medierne,” fortæller Andreas F. Wehowsky, Founder & CEO hos Muninn, og han uddyber:  ”Langt de fleste angreb kommer indefra i en virksomhed, fordi en inficeret pc er på netværket. Når først fjenden er inde på dit netværk, har du brug for forskellige værktøjer til at beskytte dine data.” 

Overvågning af netværk  
Muninn har specialiseret sig i at mindske potentielle risici i virksomhedernes netværk og leverer en af markedets førende NDR-løsninger (Network Detection and Response). Muninn, der blandt andet hjælper den danske sundhedssektor og regionerne med cybersikkerhed, leverer til danske og europæiske kunder. Center for Cybersikkerhed vurderer i deres seneste rapport truslen fra cyberspionage i Danmark som meget høj, og der er ikke tegn på at trusselsbilledet vil ændre sig. De geopolitiske konflikter med krige rundt om i verden samt udbredelsen af AI gør hackerne i stand til at iscenesætte mange flere automatiserede og avancerede typer angreb.  

Muninns NDR-løsning overvåger netværket døgnet rundt og beskytter virksomhedernes data, takket være den avancerede AI-model og sofistikerede algoritmer der er kernen i Muninn. 

”Vores kunstige intelligens kigger ned i maskinrummet og følger nøje med i virksomhedernes netværksaktivitet. Virksomhederne er beskyttet, fordi værktøjet tager højde for de nyeste trusler og hele tiden kan skaleres op og ned efter virksomhedens behov,” forklarer Andreas F. Wehowsky og uddyber: ”Langt de fleste virksomheder har ikke selv kapacitet til at danne et overblik over, hvem der har adgang til netværket. Vi giver fuld synlighed, så det er nemt at se, hvem der er på netværket, hvilke filer der er flyttet rundt osv.” 

Muninns værktøj overvåger, analyser og lærer den specifikke netværksaktivitet, finder anomalier, detekterer og stopper angreb og insidertrusler på det tidligste stadie. 

Virksomhederne skal tage et ansvar 
Andreas F. Wehowsky så gerne, at de danske virksomheder tog et større ansvar, og at it-sikkerhed kommer ind på ledelsesgangene og i direktionerne, hvor det hører til på lige fod med virksomhedens andre vitale faktorer.  

”EU-direktiver som NIS2 skaber mere efterspørgsel på cyberforsvar blandt andet på områder som overvågning,” siger Andreas F. Wehowsky og uddyber: 

”I lande som Tyskland ser vi, at NIS2 bliver taget meget alvorligt, og der er en direkte kobling til, hvilken type cyberforsvar, der er nødvendigt for virksomhederne at etablere. Jeg vil opfordre til, at de danske virksomheder følger med i udviklingen, fordi det vil styrke deres robusthed og konkurrenceevne.” 

I Tyskland er en af anbefalingerne netop et bedre cyberforsvar i kraft af netværksovervågning for at leve op til kravene i NIS2.

Muninn AI Detect og AI Prevent anvender avanceret kunstig intelligens til at overvåge al din netværkstrafik. Vores løsning tilpasser sig kontinuerligt til netværkets adfærd, hvilket muliggør, at vores Network Detection and Response (NDR) system opfanger alle nuancer, og dermed er i stand til at identificere mistænkelig opførsel øjeblikkeligt. AI Prevent er i stand til effektivt at isolere indtrængere inden for millisekunder for at forhindre yderligere skade.

Vores team arbejder fra vores kontor i hjertet af Danmark, København, og består af dygtige og inspirerende mennesker med forskellige nationaliteter og baggrunde. Alle er dedikerede til faglig udvikling og vækst, hvilket sikrer, at Muninn fortsat vil være en banebrydende aktør inden for cybersikkerhed.

Besøg www.muninn.ai for yderligere information. 

Langt de fleste angreb kommer indefra i en virksomhed, fordi en inficeret pc er på netværket. Når først fjenden er inde på dit netværk, har du brug for forskellige værktøjer til at beskytte dine data

Mest læste på BusinessReview.dk

Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
Ejendomsadvokaten: TIDSBEGRÆNSEDE LEJEAFTALER ER IKKE UNDERLAGT EN 2-ÅRSREGEL
1-199559273 - Aerial view to the diamond open mine in Aikhal town, Sakha Yakutia, north of Russia
Diamanter kan blive en god investering
Ankomst
PwC nyindretter hovedsæde til en ny tids arbejdsformer
br cø__
Læs "Cirkulær Økonomi" digitalt her
Ronny_tilpasset1
Investering af midler i Virksomhedsskatteordningen (VSO) – hvad må man?

Læs også

Per Silberg Hansen
Tag stilling til cyber-truslen og din IT-sikkerhed
Det er vigtigere end nogensinde, at de danske virksomheder forholder sig til truslen om cyber-angreb. Hos Improsec er budskabet til...
Anders Høgh Olesen, ATEA it-sikkerhed
It-sikkerhed begynder hos ledelsen
It-sikkerhed skal understøtte forretningen. Derfor er sikkerheden en opgave, der skal forankres hos ledelsen og direktionen, hvis virksomheden...
ts-1-31842-9534
50 års digitalisering og stadig udsat
Truslen fra cyberspionage er meget høj i Danmark; det vurderer Center for Cybersikkerhed (CFCS) i deres seneste rapport. Med 50 års...