Sponseret indhold

FORSVARET GÅR HÅND I HÅND MED FORSVARSINDUSTRIEN

Klaus Bolving, CEO, CenSec
Klaus Bolving, CEO, CenSec

Af:

Fred, sikkerhed og tryghed er i mange år blevet taget for givet af danskerne. Især de af os, som har glemt eller ikke har oplevet 2. Verdenskrig eller Den Kolde krig. Fred, sikkerhed og tryghed er i mange år blevet opfattet som noget næsten naturgivet, som man ikke behøvede at kæmpe eller betale for. Denne folkestemning har også præget den politiske prioritering af forsvarsområdet, som i mange år har måttet give efter for stadigt større politisk pres for at begrænse forsvarets omfang og økonomi, og dermed forsvarets evne til at forsvare Danmark og danskerne.

Skrevet af: Klaus Bolving, CenSec


Det er en farlig misforståelse, som vi er nødt til at rette op på nu. Vi kan ikke tillade, at dansk forsvarsmæssig tilbageholdenhed risikerer at friste til aggressioner mod Danmark og danske værdier. Fungerende forsvarsminister Troels Lund-Poulsen udtalte således til danskerne den 4. maj: ”Den sikkerhedspolitiske situation har gennem mange år slidt på Forsvaret. Vi må samtidig erkende, at vi politikere gennem flere forligsperioder har truffet beslutninger på antagelser, som har vist sig ikke at holde. Det betyder, at vi nu står med en stor opgave med at genoprette Forsvarets fundament, før vi bygger ovenpå i det kommende forlig”.

Forsvarsministerens udtalelse er en udstrakt hånd til forsvarsindustrien og alle tilstødende erhverv, som kan bidrage med genopretningen og videreudviklingen af dansk forsvar.

Ruslands angreb mod Ukraine – et nationalt ”wake up call”
Siden Ruslands angreb på Ukraine har vi set et markant holdningsskift til forsvarsområdet i Danmark. Alle er nu klar over, at fred, sikkerhed og tryghed er noget, der skal betales for og kæmpes for. Det er ikke en naturgiven ting! Vi skal derfor samordne alle relevante resurser og kompetencer i de danske virksomheder, videninstitutioner og myndigheder, så vi i fællesskab kan beskytte alt det, vi som danskere er stolte over og glade for som et af verdens lykkeligste folk.

Forsyningssikkerhed og robust forsvar
Udover at få styrket sit fundament, skal det danske forsvar opgraderes med forsyningssikkerhed via forsyningssikre leverancer fra de store danske og udenlandske traditionelle forsvarsvirksomheder. Derudover skal der fokuseres på innovation og udvikling af nye startup-virksomheder og små og mellemstore forsvarsvirksomheder, som repræsenterer ”state of the art” inden for idé-rigdom og innovationskraft til forsvarsområdet. I forsvarsindustrien og de tilknyttede erhvervs- og forskningsområder er man for alvor ved at tage ansvar ved at gribe ud efter de mange industrielle muligheder, som skal føre til et troværdigt og robust dansk forsvar.

Innovation i forsvarsindustrien
I den internationale forsvarsindustri tales der mere og mere om innovation. Men hvad betyder forsvarsinnovation for det danske erhvervsliv?

Forsvarsinnovation betyder, at man skaber nye forsvarskapaciteter ved at overføre forskning, viden og teknologi til forsvarsindustriens virksomheder, eller ved at overføre kendte teknologier og anvendelsesmetoder fra den civile sektor til forsvarssektoren. Forsvarsinnovation er meget effektiv, når man sammensætter de rigtige aktører, og her er stadigt flere danske virksomheder aktive.

Stor forsvarsindustriel sammenhængskraft – en dansk styrkeposition
I de senere år er der blevet udviklet en stærk sammenhængskraft og strategisk retning for dansk forsvarsindustri. Forsvarsministeriet og Erhvervsministeriet tog i 2021 initiativ til at samle relevante ministerier og styrelser samt de danske videninstitutioner og forsvarsindustrielle foreninger i Regeringens rådgivende gruppe for dansk forsvarsindustri. Dette gode initiativ har skabt en meget stærk sammenhængskraft i det forsvarsindustrielle økosystem, som er vigtig for genopretningen og videreudviklingen af dansk forsvar.

En anden væsentlig del at det forsvarsindustrielle økosystem udgøres af det danske innovations- og erhvervsfremmesystem, der støttes af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og som indeholder kompetencer og erfaring til at udvikle dansk forsvarsindustri via innovationsarbejder og intensiv involvering af danske virksomheder.

Forsvarsinnovation i verdensklasse
Med en forsvarsindustriel sammenhængskraft og samarbejdsvilje i verdensklasse er danske virksomheder særdeles godt rustet til at genoprette og videreudvikle dansk forsvar og dermed styrke dansk sikkerhed samtidig med, at der skabes vækst og arbejdspladser i hele landet.

Mest læste på BusinessReview.dk

genopbygningafbørsen
Tillæg: Genopbygning af Børsen
ejd 130624
Ejendomme Epaper
sko_opdateret_
Change of Control-klausulers betydning
EZ_12-08-19_BII_9369
En game changer på vej inden for transplantation og infektionssygdomme
digital transformation concept in business, disruption
Coronakrisen har lært os meget om digitalisering

Læs også

Per Silberg Hansen
Tag stilling til cyber-truslen og din IT-sikkerhed
Det er vigtigere end nogensinde, at de danske virksomheder forholder sig til truslen om cyber-angreb. Hos Improsec er budskabet til...
Anders Høgh Olesen, ATEA it-sikkerhed
It-sikkerhed begynder hos ledelsen
It-sikkerhed skal understøtte forretningen. Derfor er sikkerheden en opgave, der skal forankres hos ledelsen og direktionen, hvis virksomheden...
ts-1-31842-9534
50 års digitalisering og stadig udsat
Truslen fra cyberspionage er meget høj i Danmark; det vurderer Center for Cybersikkerhed (CFCS) i deres seneste rapport. Med 50 års...