EjendomDanmark: Tre anbefalinger til at styrke huslejenævnene

Af:

EjendomDanmark ønsker at gøre op med overbebyrdelse og lange sagsbehandlingstider i huslejenævnene. Ud fra tre principper skal der sættes skub i forandringerne, så fremtidens huslejenævn garanterer retssikkerheden.

De danske huslejenævn spiller en hel central rolle i håndhævelsen af lejeloven, da de som tvistorganer er med til at afgøre uenigheder mellem lejere og udlejere. Huslejenævnene har dog længe været underlagt et stort pres, som udmønter sig i lange sagsbehandlingstider, en vigende faglighed samt en forskelligartet sagsbehandling fra huslejenævn til huslejenævn. Derfor lancerer EjendomDanmark, der er brancheorganisation for ejere, udlejere og administratorer, et udspil med forslag til, hvordan huslejenævnene kan forbedres.

”Huslejenævnene mangler ressourcer, og det truer retssikkerheden, at presset er så stort. Vi oplever, at det desværre resulterer i store udfordringer for både lejer og udlejer, fordi det skaber usikkerhed og uvished hos begge parter – og det ønsker vi at ændre på,” lyder det fra Lena Hartmann, juridisk direktør hos EjendomDanmark.

EjendomDanmarks nye udspil indeholder derfor tre principper og en række konkrete forslag til, hvordan huslejenævnene gennem en større ’renovering’ kan styrkes og professionaliseres yderligere.

De tre principper
I det politiske udspil anbefaler EjendomDanmark, at huslejenævnene styrkes ud fra principperne: Høj faglighed, transparens og effektivitet.

“Vi appellerer blandt andet til, at der tilføjes flere ressourcer til at nedbringe de lange ventetider, at der kommer fokus på at højne fagligheden blandt nævnsmedlemmer og sekretariatsmedarbejdere samt, at der skabes transparens for på den måde at sikre en saglig vurdering i huslejenævnene på tværs af landet,” siger Lena Hartmann og påpeger, at et andet forslag er, at huslejenævnene forankres bedre i det ordinære retssystem.

Ifølge Lena Hartmann skal det som minimum kunne forventes, at både lejer og udlejer får en fair, hurtig og professionel behandling i nævnene – og det skal principperne hjælpe med.

”Vejen mod en tryg og sikker proces i huslejenævnene, hvor alle parter bliver behandlet retfærdigt, er efter EjendomDanmarks overbevisning gennem disse tre principper. De er hver især afgørende elementer for, hvordan vi kommer i mål med vores ambitioner og får gjort fremtidens nævn bedre.”

Mest læste på BusinessReview.dk

Henriette-Berlingske---
Ejendomsadvokaten: Lejefastsættelse i gennemgribende forbedrede lejemål
SKO_billede
Change of Control-klausulers betydning i ejendomstransaktioner
Ankomst
PwC nyindretter hovedsæde til en ny tids arbejdsformer
1 Thorbjørn og Slaven
Et nyt liv efter fedmeoperation og plastikkirurgi
Ronny_tilpasset1
Investering af midler i Virksomhedsskatteordningen (VSO) – hvad må man?

Podcast

Læs også

Malmø
Revision af skatteregler skaber større sammenhæng mellem København og Malmø
Specielt for offentligt ansatte er skatteregnskaberne besværlige, hvis man bor i det ene land og arbejder i det andet. Det er kun blevet...
Normal_13
En optur for butiksejendomme ligger i kortene
For to år siden var detailhandlen ramt af, at priserne steg langt hurtigere end lønningerne. Det fik forbrugerne til at være påholdende....
Screenshot 2024-05-15 at 19.41
NU STARTER BYGGERIET AF DEN FØRSTE VGP PARK I DANMARK: VGP PARK VEJLE
VGP, der driver mere end 100 erhvervsparker fordelt over hele Europa, har for alvor fået øje på Danmark. Til august tager man første...