Blackstone-datter bygger 25.000 kvm. lager i Høje Taastrup
Grønttorvet i Høje Taastrup er i forvejen Nordeuropas største engrosmarked. Men nu bliver det endnu større. Den internationale lager- og logistikvirksomhed Logicor vil bygge en 25.000 kvm. stor logistik- og lagerhal på området, oplyser EDC Poul Erik Bech Erhverv, der skal stå for udlejningen. Byggeriet skal igangsættes hurtigst muligt. Grønttorvsmarkedet råder i dag over 67.000 kvm., så der er tale om en væsentlig udvidelse. Det er dog ikke givet, at hele arealet vil blive anvendt til distribution af frugt, grønt og andre fødevarer. Også andre logistikformål kan komme på tale.
Logicor blev etableret af Blackstone Group i 2012, med et formål at købe og opføre logistikejendomme i Europa. Selskabet har været aktivt på det danske marked siden 2019. EDC Erhverv Poul Erik Bech skal også finde lejere til Logicors allerede eksisterende ejendomme i området. ”Vi er rigtig glade for, at vi har landet begge opgaver for Logicor. Vi oplever stor efterspørgsel på denne type topmoderne lager- og logistikejendomme. På de eksisterende ledige lejemål er der også mulighed at indtænke kontorfaciliteter. Disse lejemål kan opdeles fra 200-3.500 kvm.,” udtaler Kenneth Jakobsen fra Koncernkunder i EDC Erhverv Poul Erik Bech.
Ikano Bolig blev køberen af Bonavas byggegrunde
Tidligere på året oplyste Bonava, som engang var en del af NCC-koncernen, at man ville trække sig fra det danske marked. Dermed blev der sat et til salgs-skilt på en portefølje af byggeretter til boligbyggeri. Nu har en køber meldt sig: Ikano Bolig erhverver byggeretter svarende til 50.000 kvm. færdigt byggeri.
”Vi har fart på hos Ikano Bolig, og opkøbet af Bonavas portefølje af byggegrunde sætter handling bag vores udmeldte planer om at udvide vores voksende portefølje af udviklingsprojekter, og udvikle endnu flere boligområder med fokus på fællesskab og det gode naboskab. Opkøbet, der er det største i vores fireårige historie i Danmark, gør det muligt for os at fortsætte vores udvikling, så vi er meget glade for aftalen,” udtaler René Brandt (billedet), der er adm. direktør hos Ikano Bolig.
I udvælgelsen af byggeretter oplyser Ikano Bolig at have fokus på pris, således at de boliger, der i sidste ende kommer ud af det, bliver til at betale for personer og familier med almindelige indkomster. F.eks. har man købt rettigheder til byggeri på den nedlagte flyvestation Værløse, i Kulbanekvarteret i Valby samt i Solviften i Greve.
Park Street sikrer sig likviditet og finansiering til ungdomsboliger
Det børsnoterede ejendomsselskab Park Street – tidligere kendt som Nordicom – har sikret sig en langfristet kredit på 619 mio. kr. Det oplyser adm. direktør Pradeep Pattem (billedet) i en fondsbørsmeddelelse. Med låneoptagelsen kan selskabet næste år sætte gang i byggeriet af Pulse N ved Nørrebro Station i København, der skal rumme 200 ungdomsboliger. Tidligere dækkede begrebet boliger til studerende og andre, som nyligt var flyttet hjemmefra, men i dag tager mange ejendomsselskaber sigte på en bredere målgruppe, som også omfatter dem, der er ved at stifte familie og etablere sig på arbejdsmarkedet. Det er også tilfældet for Pulse N.
Med lånet får Park Street dog også mulighed for at indfri kortfristede lån, ligesom man får likviditet i kassen, så man f.eks. kan reagere ved gode opkøbsmuligheder. Tilbage i februar udtalte Pradeep Pattem til EjendomsWatch, at han oven på coronaen forventede ”en cyklus af nød”, hvor trængte virksomheder ville sælge ejendomme. Siden er både økonomien generelt og ejendomsmarkedet i stedet gået op i gear. Men den tidshorisont, Pattem nævnte, var 12-24 måneder, og der er rigeligt med dystre scenarier til, at man kan forestille sig, at nogle virksomheder næste år vil have behov for at realisere værdier.