Sponseret indhold

Den hybride arbejdsmodel giver frihed og fleksibilitet

Sanne_Aagaard_Hybrid Work_på farten_2021--

Af:

Corona har skubbet hårdt på en ny tendens med at arbejde hjemmefra. Tiden er løbet fra den traditionelle arbejdsmodel, hvor vi møder ind på kontoret i et fast tidsrum hver dag. I dag arbejder mange hybridt. Væn dig til det, for det er en tendens, der er kommet for at blive.

Skrevet af; Mikkel Ais Andersen


For at få en travl hverdag med fire børn til at hænge sammen, har fleksibilitet og frihed til at arbejde hjemme, når det passer mig, altid været utrolig vigtig, og sådan har jeg arbejdet i mange år – også inden corona, har jeg haft mulighed for at have et spændende, udviklende og udfordrende arbejdsliv, samtidig med at jeg var mor på fuld tid.” 

Sanne Aagaard er Marketing Manager hos NetDesign, en it-virksomhed, som hører under TDC Erhverv, og hun har igennem mange år flekset mellem at arbejde hjemme og møde på kontoret.

Sparer over to timers transporttid om dagen
Tendensen med at arbejde hjemme har været en mulighed, som flere arbejdspladser har arbejdet med igennem længere tid. Men da corona-nedlukninger ramte hele landet, og medarbejderne blev sendt hjem for at arbejde, blev trenden for alvor sparket i gang. Medarbejderne tilpassede sig lynhurtigt den nye virkelighed, og det viste sig, at arbejdsmodellen havde adskillige fordele. Mange virksomheder oplevede nemlig, at medarbejdernes fleksibilitet, produktivitet og effektivitet steg. Samtidig mindskedes stressniveauet, sygefraværet faldt, og mange gav udtryk for, at de generelt var gladere. Og det forstår Sanne Aagaard godt. Hun nævner nogle af fordelene ved den fleksible hybride arbejdsmodel, når man som hende bor i Roskilde og arbejder i København.

“Når jeg arbejder hjemme, får jeg foræret over to timer om dagen, som jeg kan bruge effektivt på at arbejde, fordi jeg undgår at sidde i kø på motorvejen til og fra kontoret. Når spildtiden på transport begrænses, skal jeg ikke indhente en masse tabte arbejdstimer på andre tidspunkter – fx om aftenen og i weekenderne.”

Bedre Work-Life balance
Når man arbejder hjemme, fylder onlinemøder en del i hverdagen, og Sanne Aagaard fortæller, hvordan hun ofte klarer hjernen med en gåtur.

“Hvis det kan lade sig gøre, så går jeg tit en tur, når jeg deltager i onlinemøder. Jeg er stor fan af ”Walk and Talks”. Det giver ekstra energi, der booster min kreativitet. Jeg har simpelthen mere overskud til mit arbejde, når jeg bevæger mig i løbet af dagen. Jeg oplever også, at jeg er mere produktiv og effektiv, når jeg arbejder hjemme, fordi der er færre afbrydelser, så jeg har mere ro til at fordybe mig.”

Holdningen til hjemmearbejde har ændret sig
Sanne Aagaard beskriver, at der er sket meget – både med hendes kollegers og chefers holdninger til hjemmearbejde efter corona. Tidligere kunne det i nogle tilfælde godt være et problem, hvis man arbejdede meget hjemme, når alle andre var på kontoret, fordi man risikerede at blive usynlig i organisationen. Nogle havde også den holdning, at man ikke var lige så effektiv, holdt mere fri og ikke bidrog nok til teamet og fællesskabet, når man arbejdede hjemme. Men det har i følge Sanne Aagaard ændret sig fuldstændigt. Den snert af mistænkeliggørelse har corona blæst fuldstændig væk. Nu er det fuldt ud accepteret ikke at stemple ind og ud af kontoret hver eneste dag, så længe man er tilgængelig, udfører sit arbejde tilfredsstillende og leverer de forventede resultater. 

Det kræver tillid
Når man arbejder hybridt, kræver det noget særligt – ikke mindst af lederne. At lede medarbejdere på distancen er nemlig meget anderledes end at lede mennesker i et team, som sidder tæt på hinanden hver dag, og det kræver nogle andre kompetencer.

“Det er enormt vigtigt, at der er en gensidig tillid, respekt og forståelse mellem lederen og medarbejderne. Og så er det selvfølgelig vigtigt, at medarbejderne viser, at de er ansvarlige og i stand til at leve op til den frihed, de har fået”, siger Sanne Aagaard og konkluderer.

“Virksomhederne skal nok bruge lidt tid på at knække koden til, hvordan de skaber den rigtige balance mellem at arbejde hjemme og være til stede på kontoret. Der findes nok ikke én model for den hybride arbejdsplads, der er rigtig for alle. Man bliver nødt til at eksperimentere og prøve sig frem, indtil man finder ud af, hvad der giver mest mening.”

Mest læste på BusinessReview.dk

genopbygningafbørsen
Tillæg: Genopbygning af Børsen
ejd 130624
Ejendomme Epaper
sko_opdateret_
Change of Control-klausulers betydning
Klinik2 - foto af Kim Matthai Leland
Fornuft og økonomi i effektiv forebyggelse af skader
DSC_9991 NY
Greater Copenhagen: Den grønne omstilling skal skabe grøn vækst

Læs også

Datacenter interiør
Kunstig intelligens stiller store krav til fremtidens datacentre
At drive et datacenter handler om meget mere end blot at putte en masse servere ind i en bygning. Stigende krav til applikationer og...
Natasha Saxberg, Sep 2021, IT, IT-branchen
AI bliver anderledes end alle andre revolutioner
Hvor den industrielle revolution omkring 1800-tallet og automatiseringsbølgen i starten af 1900-tallet i høj grad påvirkede medarbejdere...
Chatbot chat AI concept, artificial intelligence Businessman usi
Standardbrugerflader mindsker frygten for kunstig intelligens
I it-virksomheden itm8 arbejder man blandt andet med at implementere kunstig intelligens i mellemstore virksomheder. Ifølge partner...