Sponseret indhold

Verdens, måske, mest bæredygtige sofa

Af:

Verdens, måske, mest bæredygtige sofa lanceres til sommer af danske Bolia, der arbejder henimod at få den Cradle to Cradle-certificeret – som de første i verden.

Der er mange sider af begrebet bæredygtighed, når man taler om møbler – hvilke materialer anvendes? Under hvilke forhold fremstilles møblerne? Hvor langt skal de transporteres? Og hvor mange år kan de holde?

Hvis man vil hele vejen rundt, er man næsten nødt til at lægge en større strategi, og det er netop, hvad den danske designvirksomhed Bolia gjorde for et par år siden, forklarer PR-chef Camilla Kallehauge Møller:

“I princippet har vi altid arbejdet med kvalitet og omtanke i alle dele af produktionen og designet, men lige nu er vi næsten igennem en treårig rejse med nogle helt konkrete, bæredygtige tiltag. Det betyder, at vi tænker bæredygtighed ind fra a til z, sådan at vi ikke føder et eneste nyt design, der ikke har en bæredygtig grundpille”.

Sofaen, der kan leve for evigt
Helt konkret anvender man derfor materialer som FSC-certificeret træ, økotex bomuld, uld og læder. Og så GS-tester man designs for at sikre, at de kan holde i mange år. Den internationale GS-mærkning er din garanti for omfattende kvalitetstests, hvad angår styrke og holdbarhed, sikkerhed, farlige kemikalier og det enkelte designs stabilitet. “Vores interne motto er ‘Timeless over trendy’, for vi tror virkelig på, at designs der holder længe, er den mest bæredygtige og langsigtede løsning”.

Et andet tydeligt eksempel på, hvor dybt de bæredygtige principper stikker i Bolias DNA, er den nye sofa Recover, der lanceres til august. Det bliver Bolias mest bæredygtige sofa til dato, og ambitionen er at få den Cradle to Cradle-certificeret som den første sofa i verden.

Kommunikationschef Camilla Kallehauge Møller.

Recover skabes i samarbejde med designteamet Glismand & Rüdiger, og der anvendes bl.a. FSC-træ, restskum fra en dansk møbelfabrik samt polster lavet af 98% genbrugsflasker, der kan skiftes ud generation efter generation – deraf navnet Recover.

“Cradle to Cradle er den sværeste certificering at opnå, men vi satser benhårdt på at opnå den. Det er også et godt eksempel på, hvor langt man kan komme, uden at gå på kompromis med æstetik og design. For selvom Recover sofaen er et slags bæredygtighedseksperiment, er den i princippet også bare en helt almindelig, smuk designsofa, der blender fint ind i resten af den naturlige, skandinaviske kollektion”, siger Camilla Kallehauge Møller.

Vores bæredygtige filosofi er "timeless over trendy"

Mest læste på BusinessReview.dk

Mikkel Kruse Telenor 2023
Mobil-telefonen udgør en trussel mod sikkerheden hos SMV’erne
airport_drone_2022_02_04
Nye lufthavne åbner enestående muligheder i Grønland
Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
Ejendomsadvokaten: TIDSBEGRÆNSEDE LEJEAFTALER ER IKKE UNDERLAGT EN 2-ÅRSREGEL
thumbnail_20220223_JSU0133
Betalingsløsninger suger alt for mange penge ud af forretningen
Screenshot 2024-03-13 at 08.23
Cybersikkerhed Epaper

Se mere på www.bolia.com

Læs også

1
Lene Halse løfter køkken- og boligindretningen til nye højder
Gennem 25 år har indretningsarkitekt og køkkendesigner Lene Halse tegnet personlige køkkener til luksusboliger i ind- og udland – ofte...
_GR87683
VI EJER 5 FANTASTISKE FERIEBOLIGER RUNDT OMKRING I EUROPA
21-5 er et ferieboligkoncept, hvor 21 familier sammen ejer 5 unikke ferieboliger. Ved at være flere ejere sammen får I mere for pengene....
Folkemødet 2019
Demokratiet hyldes i fire dage
Efter aflysning i 2020 og en coronatilpasset version i 2021, vender Folkemødet i 2022 tilbage med fuld kraft.  ”Vi er utroligt...