Håndlavede smykker med kant

Mega organic-ring i 14 kt guld

Af:

For guldsmedene Katrine Salmon og Ghita Ring handler det om at skabe feminine og tidløse smykker, der både har kant og karakter. Stilen spænder fra det bløde, organiske til det stringente og geometriske.

Smykkedesign handler ofte om at finde den rette balance mellem det feminine og det rå. Og dén balance har guldsmeden Ghita Ring arbejdet med siden 1992, hvor hun åbnede sin butik med tilhørende værksted på Gl. Kongevej på Frederiksberg.

Gennem snart 30 år har hun fremtryllet håndlavede smykker ved det store, gamle arbejdsbord, hvor kunderne har kunnet se det klassiske guldsmedehåndværk blive videreført af guldsmeden, der selv er tredje generation i en guldsmedefamilie.

“Jeg har altid været tiltrukket af naturens formsprog og den klassiske designtradition, så min stil er blevet en blanding af det rå, organiske udtryk, og de mere stringente, nordiske linjer. Jeg kan godt lide, at smykkerne har lidt kant. Jeg bruger rustikt hamrede overflader som kontrast til de skinnende brillanter. Eller udnytter det rå udtryk i oxideret sølv som et modspil til en fuldendt perle”, siger Ghita Ring, der gennem årene har beskæftiget sig med alt fra rav-kollektioner og store, enkle sølvsmykker, til brillanter, perler og guld i lange baner.

Tæt samarbejde
Efter 25 år som eneejer valgte Ghita Ring for et par år siden at dele butikken og værkstedet med guldsmeden Katrine Salmon, der tidligere selv er blevet uddannet hos Ghita Ring og har arbejdet flere år i værkstedet.

Nu fortsætter de to kolleger det tætte samarbejde, og de supplerer hinanden rigtig godt, fordi de har hver deres designlinje, forklarer Ghita Ring.

Katrine Salmon beskriver selv sin stil som mere stringent, end Ghita Rings organiske univers. “Jeg arbejder mere geometrisk og lægger vægt på lige kanter og symmetri, uden at det bliver stift.

Et af mine yndlingssmykker er et armbånd, der forestiller en stiliseret bølge, som bærer en perle videre på hånden. Modspillet mellem guld og oxideret sølv skaber dramatik og spænding i smykket og er typisk for min stil”, forklarer Katrine Salmon.

Se mere på www.g-ring.dk

Mest læste på BusinessReview.dk

2N Pharma gruppebillede redigeret
”Hvis vi har ret, vil det forandre verden”
Mette Abildgaard--
Kvindelig intuition kan aflæses på bundlinjen
SKO_billede
Change of Control-klausulers betydning i ejendomstransaktioner
1 Thorbjørn og Slaven
Et nyt liv efter fedmeoperation og plastikkirurgi
ejd 130624
Ejendomme Epaper

Læs også

1
Lene Halse løfter køkken- og boligindretningen til nye højder
Gennem 25 år har indretningsarkitekt og køkkendesigner Lene Halse tegnet personlige køkkener til luksusboliger i ind- og udland – ofte...
_GR87683
VI EJER 5 FANTASTISKE FERIEBOLIGER RUNDT OMKRING I EUROPA
21-5 er et ferieboligkoncept, hvor 21 familier sammen ejer 5 unikke ferieboliger. Ved at være flere ejere sammen får I mere for pengene....
Folkemødet 2019
Demokratiet hyldes i fire dage
Efter aflysning i 2020 og en coronatilpasset version i 2021, vender Folkemødet i 2022 tilbage med fuld kraft.  ”Vi er utroligt...