10 tips til effektiv tidsstyring på arbejdspladsen

Af:

Om du er selvstændig, medarbejder eller chef, kan det være en udfordring at holde styr på din tid og dine opgaver. Hverdagen er travl, og der er ofte mange ting, man skal nå i løbet af en dag og en uge. Her kommer nogle tips til at få det hele til at glide nemmere.

Planlæg din dag
Når du møder ind om morgenen, så start med at danne dig et overblik over din dag. Har du møder eller deadlines, der skal nås i dag? Derudover kan du skrive en liste over de ting, som du godt kunne tænke dig at nå. 

Prioriter dine opgaver
Når du har skrevet en liste over alle de ting, du godt kunne tænke dig at nå, er det en god idé at prioritere dem. På den måde er du sikker på, at du når de virkeligt vigtige ting. Og samtidig kan du med ro i maven gå hjem, selvom listen ikke er helt færdiggjort, fordi du ved, at den eller de resterende opgaver godt kan vente til i morgen. Det gør din dag meget mindre stresset at planlægge på denne måde, og du kan samtidig roligt snakke med en kollega i 10 minutter ved kaffemaskinen.

Brug kalender
En kalender er et uundværligt værktøj til at holde styr på din hverdag. Du kan skrive private og arbejdsmæssige gøremål ind i kalenderen samt dine deadlines, møder og andre vigtige ting, du skal huske. Det kan være en fordel at have en digital kalender, som giver dig remindere før møder og deadlines. Det gør det også nemmere at synkronisere på tværs af dine enheder, så du altid har adgang til din kalender. Hvis du mangler en god arbejdscomputer eller andet udstyr til din selvstændige biks, så tag et lån hos Broaden

Sæt realistiske mål og deadlines
Når du sætter mål og deadlines for dig selv, så sørg for at de er realistiske. Hvis du er for optimistisk, kan det i værste fald ende med at tilføje unødvendig stress til din hverdag. Prøv derfor at indtænke både pauser, udefrakommende forstyrrelser og øvrige opgaver ind i din planlægning. Det vil give dig meget mere ro og overskud til rent faktisk at udføre dine opgaver, i stedet for at du hele tiden har følelsen af at du halter bagefter.

Undgå at multitaske
Nogle gange kan man føle, at man når mere ved at have fokus på flere forskellige opgaver på én gang. Men oftest sker der det, at man mister fokus, og derved kommer opgaverne til at tage længere tid end hvis man tog dem én ad gangen. 

Husk pauser
Selvom du har travlt, er det vigtigt at huske pauserne indimellem. De gør dig mere koncentreret og fokuseret, når du arbejder, og det er også med til at forhindre, at du pludselig brænder ud. 

Evaluer og juster 
Når du har kørt en bestemt strategi i nogle uger, er det en god idé at evaluere på, hvordan det går. Hvad går godt, hvad går mindre godt, og hvordan kan du justere din strategi til at fungere endnu bedre? Det er vigtigt at gøre sig tanker løbende, da dine behov og dit skema også kan ændre sig.

Mest læste på BusinessReview.dk

Ankomst
PwC nyindretter hovedsæde til en ny tids arbejdsformer
Ronny_tilpasset1
Investering af midler i Virksomhedsskatteordningen (VSO) – hvad må man?
1 Thorbjørn og Slaven
Et nyt liv efter fedmeoperation og plastikkirurgi
Henriette-Berlingske---
Ejendomsadvokaten: Lejefastsættelse i gennemgribende forbedrede lejemål
br cø__
Læs "Cirkulær Økonomi" digitalt her

Læs også

ce2b8545-cdc7-4170-8ce3-90836abecfe8
Intranettets essentielle betydning i moderne virksomheder
I en verden, hvor hurtig og effektiv kommunikation er nøglen til enhver virksomheds succes, stræber mange efter at forbedre interne...
pexels-markus-spiske-113850
Effektiviserer og optimer din forretning med kompetente IT-konsulenter
Er du nysgerrig på, hvordan du kan effektivisere og optimere din forretning? I denne artikel vil du blive klogere på, hvordan du vælger...
pexels-cottonbro-studio-4064840
Det effektive hjemmekontor - hvad har du brug for?
Hjemmearbejdsdage er blevet et hit, og er du en af dem, der jævnligt holder sådan en, bør du overveje hvad der kan øge din effektivitet....