Sponseret indhold

Fra SMEDEBIKS til verdensledende producent af køretøjer til rengøring og vedligehold af veje, kloakker, snerydning og affaldshåndtering

Af:

Da Heinrich Bucher i 1807 grundlagde sin smedeforretning, havde han næppe forestillet sig at denne, her 215 år senere, skulle være vokset til en global Industrikoncern med over 13.000 medarbejdere på fem kontinenter.

Med et omfattende udvalg af maskiner, udstyr og tilbehør til håndtering af rengøring i byområdes infrastruktur, der spænder over alt – lige fra skraldebiler og fejemaskiner til snerydningsmateriel og slamsugere – udgør Bucher Municipals katalog lidt af en drøm for de ansvarlige indkøbere rundt om i verdens offentlige såvel som private organisationer, med dette ansvarsområde.

”Vi har gennem lang tid både haft fokus på digitalisering, elektrificering og reduktion af partikeludledning, ikke mindst fordi vores produkter typisk finder anvendelse i byområder, hvor meget af den infrastrukturelle trafik indtil nu har været dieseldrevet. Sammen med vore slutkunder og brugere af vore produkter har vi en både nu- og fremtidig udfordring, gående ud på at ændre og nedbringe brugen af dieseldrevne maskiner og køretøjer. Vores fokus har gennem mange år været et ønske om at være førende og markedsledende på dette område, og konvertere vores produkter til bl.a. elektrisk drift. Det er et område, hvor vi er nået meget langt, og konstant udfordrer for at komme endnu længere” indleder teknologidirektør Brian Andersen, Bucher Municipal A/S. 

Produktporteføljen til det nordiske marked omfatter i dag slamsugere og fejemaskiner. 

Uhyre stort potentiale
I og med at der netop i byområder kører rigtigt mange rengørings- og vedligeholdelseskøretøjer rundt, er der også her et enormt potentiale for at nedbringe både partikel- og CO2-forurening ved at udskifte de ældre dieseldrevne køretøjer med nye eldrevne.

”Denne type af dieseldrevne maskiner udleder en betydelig mængde CO2, og som oftest er der tale om maskiner, som kører hele dagen – og ofte også om natten. Vores kunder, og måske især de private aktører, er meget positive overfor den grønne omstilling, og vil den rigtig gerne. Der, hvor vi måske møder de største udfordringer, er en vis træghed i det kommunale system, hvor udbud skal ændres, og der går tid inden det træder i kraft. Det indebærer at skiftet til elektriske produkter kan tage op imod 2-3 år fra det tidspunkt, hvor produkterne er en realitet. De private aktører kan til gengæld være noget udfordret af de forskellige tilskudsløsninger, hvor mange af disse er rettet mod transport, og ikke så meget på arbejdsmaskiner” uddyber Brian Andersen.

Global innovationskraft
Med udviklings- og produktionsselskaber spredt over de fem industrielle kontinenter har Bucher Municipal sikret sig adgang til nogle af de bedst kvalificerede medarbejdere inden for hvert område. Det bidrager i meget høj grad til virksomhedens innovationskraft, -evner og -muligheder.

”Vi kan i Danmark være meget stolte over vores evner til at opfinde nye løsninger på svære udfordringer. Det er med til at anbringe os på verdenskortet,” fremhæver Brian Andersen.

Digitalisering som konkurrenceparameter
Som allerede nævnt har Bucher Municipal arbejdet med digitalisering gennem mange år, og dette arbejde er i høj grad rettet mod at give kunderne bedre produkter, der er mere stabile og brugervenlige. Eksempelvis tilbydes de fleste maskiner med digitale løsninger, der både kan anvendes til at rekvirere service og online support, men også skaber mulighed for at forudse problemer med maskinen inden det opstår. 

”I dag er internettet udbredt i virkelig mange produkter lige fra armbåndsure, robotplæneklippere, badevægte, personbiler med videre. Og det har vi også arbejdet virkelig meget med gennem de seneste 4-5 år, således at de fleste af vore produkter i dag er opkoblet. Det giver nogle helt nye muligheder. For kunderne betyder det en meget lettere servicering samt adgang til support og reservedele, men for os indebærer det store fordele ved udvikling af nye produkter, at vi konstant indsamler brugsdata fra produkter over hele verden. Det har givet os et enormt stort kendskab til, hvordan vores produkter bliver brugt – og det er altafgørende; både ved udvikling af nye produkter og i forbindelse med vedligeholdelse og servicering.” pointerer Brian Andersen.

Bucher Municipal er en global virksomhed med over 2.300 ansatte på 19 lokationer i fem kontinenter. I 2021 lå virksomhedens samlede omsætning på 4 milliarder kroner. I Danmark råder virksomheden over flere end 250 medarbejdere, og er oprindelig etableret under virksomhederne J. Hvidtved Larsen og Beam, som tilsammen har mere end 150 års historie.

Læs mere på www.buchermunicipal.dk

Ved udskiftning af diesel- til eldrevne produkter oplever slutbrugerne et markant forbedret arbejdsmiljø omkring produkterne, idet både lugtgener, vibrationer og støj reduceres kraftigt. Det er operatørerne virkeligt glade for

Mest læste på BusinessReview.dk

Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
Ejendomsadvokaten: TIDSBEGRÆNSEDE LEJEAFTALER ER IKKE UNDERLAGT EN 2-ÅRSREGEL
thumbnail_20220223_JSU0133
Betalingsløsninger suger alt for mange penge ud af forretningen
1-199559273 - Aerial view to the diamond open mine in Aikhal town, Sakha Yakutia, north of Russia
Diamanter kan blive en god investering
Ankomst
PwC nyindretter hovedsæde til en ny tids arbejdsformer
br cø__
Læs "Cirkulær Økonomi" digitalt her

Læs også

Bucher_CityFlex_C40e_2
​​Hvem spænder ben for grøn transport?​ 
Samfundets øjne er stift rettet mod den grønne omstilling, og på hvordan vi hver især – virksomheder, kommuner og private – kan bidrage...
Fotograf Sif Meinckewww.sifmeincke
Nu kan danske virksomheder få testet deres AI-produkter til Smart Cities
Tirsdag den 27. juni åbner digitaliseringsminister Marie Bjerre (V) en konference for Test- og Eksperimenterings-Faciliteterne (TEF)...
Trifork 1
Dansk softwarefirma bygger intelligente kontorbygninger
Trifork udvikler blandt andet software til Smart Buildings og IoT. På trods af at byggebranchen giver mulighed for at anvende en række...