Sponseret indhold

Pleje og datasikkerhed i en håndevending

Af:

Samsungs robuste og sikre mobile løsninger til det nære, daglige arbejde med borgere og patienter har vundet stort indpas i den danske sundhedssektor.

Der ligger enheder fra Samsung i hænderne på mange danske sundhedsmedarbejdere, og det er ingen tilfældighed. Den koreanske elektronikgigant, som selv ejer hospitaler i hjemlandet og leverer avanceret udstyr som MR-scannere til det globale sundhedsvæsen, har blandt andet specialiseret sig i mobile løsninger, der gør sundhedsprofessionelles daglige arbejde tæt på borgerne både nemmere og sikrere.

”Vi har gennem mange år leveret masser af tablets og telefoner til den danske sundhedssektor, der har været glade for vores produkter, fordi de både er robuste, nemme at administrere i stort antal og understøtter arbejdet med datasikkerhed,” siger Claus Holm, Director, Sales Management, Samsung Electronics.

Enheder skal kunne klare mosten
Tablets og telefoner, der bruges i sundhedssektoren, skal kunne klare mosten i et nogle gange udfordrende fysisk arbejdsmiljø. Samsungs specialbyggede tablets og telefoner til sundhedssektoren er ekstra robuste og kan tåle både at blive tabt og sprittet af. Det er også egenskaber, der gør, at Samsung-enhederne bliver brugt i ambulancer i flere regioner, hvor enhederne kan rengøres sammen med det øvrige udstyr efter hver patient. Det drejer sig aktuelt om de to tablets Tab Active 3 og Tab Active Pro samt telefonerne Galaxy XCover 5 og Galaxy XCover Pro, der alle har de samme funktioner som Samsungs almindelige produkter, men samtidig lever op til såkaldt militærstandard.

”Vi sælger naturligvis også almindelige tablets og telefoner til sundhedssektoren, alt efter hvad de skal bruges til. For eksempel er vores Galaxy Tab S7 meget populær til personale, der er meget ude i sollys, fordi den har så kraftfuld en skærm med høj baggrundsbelysning, der gør det underordnet, om medarbejderen er ude eller inde,” forklarer Claus Holm.

Opladning af batterier sparer enheder
Nogle af produkterne giver mulighed for, at man kan skifte batteri på dem løbende i stedet for at have mange enheder med strøm på klar i reserve.

”Det kan for eksempel være en afdeling på et hospital, hvor man måske har fem tablets i brug. Vi leverer så en ladestander med plads til 10 batterier, og så skal medarbejderne bare skifte batteri i stedet for at sætte hele enheden til opladning. Det begrænser antallet af enheder, man skal indkøbe.”

Datasikkerhed med Knox
I takt med at datasikkerhed er blevet stadig vigtigere i sundhedssektoren, har Samsung udviklet sine produkter, så de leverer fuld sikkerhed, uanset om de bruges i hjemmeplejen eller på hospitaler. Alle Samsungs tablets og telefoner til sundhedssektoren er således udstyret med Samsungs sikkerhedssoftware Knox, der giver et ekstra sikkerhedslag.

”For det første sikrer Knox, at de patientdata, der registreres med en enhed, altid er krypteret. For det andet kan kunden altid selv fjerne de krypterede data fra enheden fra centralt hold, hvis en tablet eller telefon bortkommer og potentielt kan komme i hænderne på de forkerte.”

Nem opsætning af mange enheder
En anden vigtig årsag til Samsung-enhedernes popularitet er Knox-funktionen Mobile Enrollment, som gør det nemt at opsætte selv store mængder enheder, der skal tages i brug i en organisation.

”Da Københavns Kommune skulle have mange tusinde tablets ud til deres sundhedspersonale, gjorde Mobile Enrollment arbejdet meget nemmere. Hvis it-afdelingen selv skulle have haft fat i hver eneste tablet for at sætte den op, var de aldrig blevet færdige. I stedet skal kunden blot konfigurere den ønskede løsning én gang, og så sørger systemet selv for at konfigurere alle andre tablets, efterhånden som medarbejderne logger ind og tager dem i brug. Det sparer tid for alle. It-afdelingen undgår hele supportdelen og skal ikke bruge uanede ressourcer på at sætte alle enheder op. Samtidig kan sundhedspersonalet koncentrere sig om borgerne frem for at skulle bruge tid på at få en ny enhed til at fungere.”

Derudover integrerer Knox med det system, kommuner, regioner og andre myndigheder bruger til at håndtere alle deres enheder.

”Knox kommer ind som et ekstra lag sikkerhed og funktionalitet, som kunden kan styre fuldt ud fra sit almindelige system til mobilitetsstyring, uanset om det er MobileIron, Citrix eller AirWatch.”

Samsung har specialiseret sig i særligt robuste mobile løsninger, der gør sundhedsprofessionelles daglige arbejde tæt på borgerne både nemmere og sikrere.

Unikke behov kan opstå pludseligt
Samsung Electronics har lokale danske medarbejdere dedikeret til at imødekomme de specielle behov for udstyr, der kan opstå med kort varsel i sundhedssektoren. For eksempel gav Covid-19 fra den ene dag til den anden mange organisationer i sundhedssektoren et akut behov for at kunne registrere og bruge data på nye måder.

”Copenhagen Medical, der har ansvar for københavnske testcentre, havde brug for telefoner, der kunne scanne stregkoder og samtidig bevare patientens data sikkert. Vi lavede en løsning, der blandt andet kombinerede Galaxy XCover mobilerne med vores Knox-software. Det giver telefonen udvidet funktionalitet, så den kan scanne flere typer stregkoder, samtidig med at den beskytter data og er hurtigere end den normale telefon. Og i kraft af Knox kan kunden nemt fjerne den krypterede data fra en telefon, der måtte blive væk.”

Modulære og fleksible løsninger
Fleksibilitet er et nøgleord, når man vil levere mobile enheder til sundhedssektoren, forklarer Claus Holm.

”Som elektronikproducent i dag kan du ikke lave en løsning i ét land og så tro, at den vil fungere i alle lande. Selv i Danmark kan kommuner og regioner efterspørge forskellige ting i løsningerne. Via vores modulære og meget fleksible løsninger kan vi løse kunders meget forskellige udfordringer med de samme grund-produkter. Vi har allerede funktionaliteterne og skal bare skræddersy løsningen til kundens specifikke behov.”

Samsungs løsninger til datasikkerhed og sammenhængende plejeteknologi giver sundhedsvæsenet mulighed for at forbedre kvaliteten af pleje fra hospitalet til hjemmet.

Knox er Samsungs garanti for din sikkerhed. Med en sikker enhed har du frihed til at arbejde og kommunikere, hvor og når du har brug for det. Samsung Knox består af en meget sikker platform, der er indbygget i Samsungs enheder, plus en række løsninger baseret på platformen.

Se mere på www.samsung.com/dk

For det første sikrer Knox, at de patientdata, der registreres med en enhed, altid er krypteret. For det andet kan kunden altid selv fjerne de krypterede data fra enheden fra centralt hold

Mest læste på BusinessReview.dk

2N Pharma gruppebillede redigeret
”Hvis vi har ret, vil det forandre verden”
Mette Abildgaard--
Kvindelig intuition kan aflæses på bundlinjen
ejd 130624
Ejendomme Epaper
1 Thorbjørn og Slaven
Et nyt liv efter fedmeoperation og plastikkirurgi
SKO_billede
Change of Control-klausulers betydning i ejendomstransaktioner

Læs også

Mærsk-Tårnet_Foyer_2015_04
Universitetets innovationskraft skal være til gavn for flere 
De studerende skal have mere innovation med i bagagen, og forskningen skal i endnu højere grad bidrage til samfundet, sådan lyder missionen...
Peder Søgaard-Pedersen_3371
DI: Sæt turbo på ny life science strategi
Life science industrien har brug for de bedste vilkår, hvis virksomhederne fortsat skal kunne bidrage til behandlingen af det stigende...
AbbVie_Thea_Larsen_0046_V2
Afhospitalisering kan styrke sundhedsvæsenet
Den historiske krise i det danske sundhedsvæsen kan afhjælpes ved at flytte behandling fra sygehusene til det nære sundhedsvæsen eller...