Sponseret indhold

DiaLabXpo er diagnostik- og laboratoriebranchens nye fyrtårn og mødested. Oplev temadagene pakket med viden og innovation, som finder sted næste gang 29. september – 1. oktober 2020 i MCH Messecenter Herning.

Danmark er et af Europas mest specialiserede Life Science lande, og i 2018 satte eksporten af lægemidler og medicinsk udstyr rekord. Branchen stod for 15,4 % af Danmarks samlede eksport, hvilket svarer til over 100 milliarder og er mere end en fordobling på bare ti år. For at kunne holde gang i den positive udvikling, dele viden og styrke teknologien er det vigtigt, at branchen får et fælles mødested, og derfor har messen DiaLabXpo set dagens lys.

– Vi oplever en branche i rivende udvikling, hvor der hele tiden er behov for at dele viden og have adgang til de seneste nye produkter. Derfor samler vi hele branchen omkring messen DiaLabXpo, der viser de nyeste trends, temaer og inviterer til de aktuelle debatter, fortæller John Dørr Jensen der er projektleder for DiaLabXpo, som er et tæt samarbejde mellem brancheforeningen DiaLab og MCH Messecenter Herning.

Fyrtårnet viser vejen for branchen
På messen, der debuterede i København i 2019, kan de besøgende ikke blot blive opdateret på seneste nye udstyr fra udstillerne, men også høre indlæg fra både politisk side samt erhvervsliv omkring, hvordan Danmark sikrer sin Life Science position på markedet fremover. I løbet af temadagene får de besøgende mulighed for at opleve en lang stribe af branchens førende leverandører, der viser de nyeste teknologier og trends i branchen fx automatisering af laboratorier.

Målet med DiaLabXpo er at skabe et fyrtårn for brugere, indkøbere og beslutningstagere, der får mulighed for at mødes og netværke. Og startskuddet på messen i København i år lover godt for fremtiden.

DiaLabXpo er pakket med indhold
Temadagene byder blandt andet på politiske debatmøder, hvor politikere, repræsentanter fra interesseorganisationer, virksomheder og vidensinstitutioner sætter centrale emner under lup.

På trendseminarerne kommer nogle af kapaciteterne fra branchen, kaster et blik i krystalkuglen og løfter sløret for, hvor fremtidens udvikling peger hen. Endelig vil der være underholdning og konkurrencer med faglig og videnskabelige input samt en afsluttende branchefest for deltagerne.

I 2019 havde messen sin debut i Lokomotivværkstedet i København, og i 2020 er turen kommet til messecenteret i Herning sideløbende med den store FoodTech messe, der er fagmessen for fødevareteknologi.

– Vi arrangerer messen, så den løbende skifter adresse mellem øst og vest. Hvert andet år holder vi messen i København og året efter i MCH Messecenter Herning, så hele Danmark får adgang til den samlede viden, forklarer John Dørr Jensen, og han uddyber:

– DiaLabXpo vil have sin helt egen hal i Herning, hvor besøgende fra FoodTech også får mulighed for at kigge forbi, da der er synergi i de løsninger, som begge brancher efterspørger.

Bliv en del af programmet
I fremtiden spås det, at Life Science industrien faktisk kommer til at overhale fødevareindustrien på eksportsiden.

– Vi er i fuld gang med at planlægge efterårets program for messen, så vi igen i 2020 kan samle de allerbedste kapaciteter fra branchen og sammensætte et stærkt program, der skal være med til at bringe dansk Life Science ind i fremtiden, fortæller John Dørr Jensen. Vi ses i Herning – læs mere på www.dialabxpo.dk

DiaLabXpo bliver i 2020 afholdt i MCH Messecenter Herning 29. september - 1. oktober. Programmet er i fuld gang med at tage form, men der er stadig plads til udstillere og indlæg. 

Læs meget mere her www.dialabxpo.dk

MEST LÆSTE