Sponseret indhold

Et bidrag på 1,6 milliarder kroner med stor betydning for danske patienter

Af:

Den danske life science-industri bidrog ifølge Erhvervsministeriets seneste tal med 89 milliarder kroner(1) til det danske bruttonationalprodukt (BNP). Roches danske datterselskaber, der omfatter forskning og udvikling, diagnostik og lægemidler, bidrog med 1,6 milliarder kroner til BNP’et i seneste regnskabsår i 2019.

Økonomisk vækst for det danske samfund
Det økonomiske bidrag er både direkte som et resultat af forsknings- og udviklingsinvesteringer, indkøb samt beskæftigelse og indirekte blandt andet som følge af investeringer i forskning og udvikling. 

Det kombinerede bidrag betyder, at for hver krone, Roche investerer, genereres yderligere 3,4 kroner i den danske økonomi. Og for hver krone, der investeres i Roche produkter, returneres 1,2 krone.

Danske patienters sundhed og livskvalitet
Roche leverer førende behandlinger og løsninger inden for seks af de otte sygdomsområder, som er de hyppigste årsager til for tidlig død i Danmark. 

De inkluderer blandt andet:

– 15 kræftbehandlinger med positiv betydning for patienters sygdomsforløb.

– 705 diagnostiske tests, som muliggør tidlige og præcise diagnoser.

– 15 diabetesprodukter, som hjælper patienter med at genvinde kontrollen over deres liv.

I 2019 blev 16.292 patienter behandlet med medicin udviklet af Roche. Og 65 millioner diagnostiske tests blev udført på danske borgere og patienter på Roche løsninger. Sidste år gennemførte Roche 60 kliniske forsøg i Danmark, hvilket er det højeste antal blandt aktørerne i den danske life science-industri.

I rapporten ”Vores bidrag i Danmark” beskrives Roches bidrag med en række eksempler. Et af dem er den helt nye klinisk-biokemiske afdeling på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, som blev indviet i februar i år. Laboratoriet i det københavnske nordvest-kvarter er nu et af Nordeuropas mest moderne laboratorier udstyret med Roche løsninger.

Vi er Roche i Danmark
Roche har i 2020 været repræsenteret i Danmark gennem 50 år. 

I dag er vi aktive gennem hele værdikæden fra grundforskning til patientløsninger gennem vores fem divisioner.  Roche Innovation Center Copenhagen (RICC) er et af Roches syv globale innovationscentre. Vores Country Clinical Operations (CCO) leder kliniske studier i Danmark og otte andre lande. Roche Diagnostics er markedsleder inden for in vitro- og vævsbaseret diagnostik. Roche Diabetes Care er en vigtig leverandør af blodsukkermåleudstyr til diabetespatienter. Og Roche Pharmaceuticals er ligeledes en af de største leverandører af innovative lægemidler til danske hospitaler.

Danmark og Roche er et godt match med mulighed for at drive endnu mere innovation i verdensklasse. Og vi vil – også gennem partnerskaber – fortsætte med at bidrage til en langvarig, værdifuld og bæredygtig udvikling af den danske sundhedssektor i de kommende 50 år.

Vi inviterer dig til at lære os meget bedre at kende gennem den elektroniske version af ”Vores bidrag i Danmark”, som du finder på vores hjemmesider roche.dk og roche.dk/diagnostics.

Kildeangivelse: 1: 2017 – Erhvervsministeriets rapport ”Life science-industriens økonomiske fodaftryk”, juli 2020, opdateret september 2020. Øvrige tal og oplysninger: ”Vores bidrag i Danmark” af Roche og Boston Consulting Group.

Mest læste på BusinessReview.dk

Mikkel Kruse Telenor 2023
Mobil-telefonen udgør en trussel mod sikkerheden hos SMV’erne
airport_drone_2022_02_04
Nye lufthavne åbner enestående muligheder i Grønland
Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
Ejendomsadvokaten: TIDSBEGRÆNSEDE LEJEAFTALER ER IKKE UNDERLAGT EN 2-ÅRSREGEL
Screenshot 2024-03-13 at 08.23
Cybersikkerhed Epaper
Ronny_tilpasset1
Investering af midler i Virksomhedsskatteordningen (VSO) – hvad må man?

Læs også

Mærsk-Tårnet_Foyer_2015_04
Universitetets innovationskraft skal være til gavn for flere 
De studerende skal have mere innovation med i bagagen, og forskningen skal i endnu højere grad bidrage til samfundet, sådan lyder missionen...
Peder Søgaard-Pedersen_3371
DI: Sæt turbo på ny life science strategi
Life science industrien har brug for de bedste vilkår, hvis virksomhederne fortsat skal kunne bidrage til behandlingen af det stigende...
AbbVie_Thea_Larsen_0046_V2
Afhospitalisering kan styrke sundhedsvæsenet
Den historiske krise i det danske sundhedsvæsen kan afhjælpes ved at flytte behandling fra sygehusene til det nære sundhedsvæsen eller...