Sponseret indhold

Derfor er efteruddannelse et must i 2021

Online kurser kan være lige så gode til netværk og læring, som fysiske kurser.

Af:

Corona-krisen har vist, hvor vigtigt det er at være omstillingsparat – både for virksomheder og medarbejdere. Derfor bør man satse løbende på efteruddannelse. For hvis du ikke er på vej fremad, er du i virkeligheden allerede på vej tilbage.

Efteruddannelse, kompetenceudvikling, livslang læring – kært barn har mange navne, men helt grundlæggende har det aldrig været vigtigere end i disse år at sørge for at holde sig opdateret og tilegne sig nye færdigheder. Corona-krisen har med al tydelighed vist os, at man skal være omstillingsparat og forberedt på kriser, både når det gælder den enkelte medarbejder, og for hele virksomheder og organisationer.

Det ved man om nogen hos Atrium, der er en af landets store udbydere af kurser og efteruddannelse for life science industrien. Her mener man, at virksomheder bør se Corona-krisen som et wakeup call.

“Covid-19 bliver ikke den sidste pandemi. Der vil komme andre disruptions, og det skal man forberede sig til. Hvis du ikke udvikler dine kompetencer, kommer du bare bagest i køen. Vi kender det fra Darwin – det er ikke den stærkeste, der vinder, men den, der er mest omstillingsparat. Og det er uanset, om man fx skal forholde sig til en ny undervisningssituation, eller skal udvikle vacciner på rekordtid i en medicinalvirksomhed”, forklarer Maibritt Thoft-Christensen, som er Educational Programme Leader hos Atrium og har ansvaret for at udvikle kurser til den kommercielle side af life science-branchen.

Brug for nye kompetence-mix
Hos Atrium opfordrer man derfor til, at virksomheder ikke skærer ned på efteruddannelsesbudgetterne, selv i krisetider – for det kan blive dyrt i længden, hvis man ikke har de rette kompetencer og medarbejdere i huset.

“Vi ser en tendens til, at der er brug for et andet kompetence-mix hos den enkelte medarbejder end tidligere. Eksempelvis skal de traditionelle lægemiddelvirksomheder sørge for at få tech-kompetencer ind, mens tech-virksomheder bør skaffe sig viden om generelle emner inden for lægemiddelvirksomheder”, forklarer Marianne Puggaard Jensen, som er Educational Programme Leader for de sundhedsvidenskabelige kurser hos Atrium. Hun faciliterer også selv kurserne, der i øjeblikket foregår både online og som fysiske kurser.

“Vi vil skabe de mest attraktive kurser for hele life science-økosystemet med de rigtige mennesker samlet og de allerbedste undervisere. Er det fysiske møder, har vi selvfølgelig styr på COVID-19-restriktioner, og er det online, sørger vi for, at kurset er lige så interessant og netværksorienteret, som hvis det var fysisk. Mange af vores kursister deltager ikke kun for faglig læring, men også for netværk og for at tale direkte med oplægsholderne, så vi sørger for at linke folk op med hinanden. Og så er det faktisk hårdt at se på en skærm hele dagen, så vi er opmærksomme på interaktivitet og at bruge ’break out rooms’, hvor man arbejder i mindre enheder”, siger Marianne Puggaard Jensen.

Digitalisering og datahåndtering: Det digitale møde
Megen efteruddannelse handler i øjeblikket om bølgen af digitalisering og håndtering af data. Helt konkret kan det fx betyde, at man skal finde nye veje til at engagere sine kunder – eller patienter – online, når fysiske møder ikke er en mulighed. Og i forbindelse med data, handler det ofte om at kunne arbejde på tværs af klassiske faggrænser, mener Maibritt Thoft-Christensen: “Man skal turde bryde siloer ned, så man kan gøre brug af data og teknologi til at skabe mere værdi for færre penge. I lægemiddelindustrien skal man fx arbejde proaktivt med teknologi for at blive bedre til diagnostik og prissætning og brug af medicin, så produkterne bliver mere målrettede og effektive – hvilket i sidste ende kommer patienterne til gode”.

Efteruddannelse er også samfundssind
Ud over at efteruddannelse af medarbejdere kan forbedre den enkelte virksomheds kompetencer og give medarbejderne øget motivation, er der også et større, samfundsmæssigt perspektiv at forholde sig til, mener Marianne Puggaard Jensen: 

“Vi kan fx bruge data til at vise, hvordan sygdomme og kriser rammer diverse samfundsgrupper forskelligt, og med den indsigt, kan man gøre noget ved det. Hvis vi som samfund ønsker at gøre op med ulighed, skal vi arbejde på tværs af kompetenceområder og bruge data fra start til slut til bl.a. at optimere behandling og pleje af patienter. Det er et samfundsmål, vi allesammen får gavn af”. 

Fakta

Atrium er en del af Lægemiddelindustriforeningen (Lif) og tilbyder kurser fra basis- til ekspertniveau inden for fagområder som Clinical Development og GCP, Pharma Business, Regulatory Affairs, Pharmacovigilance, Market Access og Marketing Compliance. Målet er at hjælpe life science-professionelle til kompetenceudvikling, netværk og øget arbejdsglæde.

Se mere på www.atriumcph.com

Hvis du ikke er på vej fremad, er du i virkeligheden på vej bagud

Mest læste på BusinessReview.dk

airport_drone_2022_02_04
Nye lufthavne åbner enestående muligheder i Grønland
_J3I5661
Kunstig intelligens hjælper med at optimere kommunal sagsbehandling i byggesager
etf_
🔊 Nyt afsnit af "Energi til Fremtiden" – Uudnyttet potentiale i overskudsvarme
IAN-C-0005
Trods Blackstone-indgreb: Ian Winther-Høiland geninvesterer fortjeneste i ejendomsmarkedet
Mother_and_child_cancer_cmyk
Ny dansk kræft-test når markedet

Læs også

Mærsk-Tårnet_Foyer_2015_04
Universitetets innovationskraft skal være til gavn for flere 
De studerende skal have mere innovation med i bagagen, og forskningen skal i endnu højere grad bidrage til samfundet, sådan lyder missionen...
Peder Søgaard-Pedersen_3371
DI: Sæt turbo på ny life science strategi
Life science industrien har brug for de bedste vilkår, hvis virksomhederne fortsat skal kunne bidrage til behandlingen af det stigende...
AbbVie_Thea_Larsen_0046_V2
Afhospitalisering kan styrke sundhedsvæsenet
Den historiske krise i det danske sundhedsvæsen kan afhjælpes ved at flytte behandling fra sygehusene til det nære sundhedsvæsen eller...