Sponseret indhold

ESG bliver den nye ABC for ledelser og bestyrelser

Jeanette Fangel Løgstrup er CEO, bestyrelsesmedlem, rådgiver og forfatter til ny bog om bæredygtig ledelse samt en efterspurgt foredragsholder.

Af:

At forstå og arbejde strategisk med ESG og bæredygtighed bliver en af de vigtigste ledelsesopgaver i de kommende år.

”Bæredygtighed og ESG bliver ’licence to operate’ og forudsætningen for at kunne tiltrække medarbejdere, investorer og kapital og være en attraktiv leverandør. Det rykker derfor ind i ledelses- og bestyrelseslokalet med stor vægt og bliver et fundament og en kernekompetence, man skal have styr på, hvis man vil være en succesfuld virksomhed på den lange bane,” siger Jeanette Fangel Løgstrup.

Det kompetenceløft og de strategiske greb, der skal til for at lykkes, giver Jeanette Fangel Løgstrup derfor sine bud på i den nye anmelderroste bog ’Bæredygtig ledelse – ESG som den nye ABC for ledelser og bestyrelser.’ I over 20 år har hun fra toppen af dansk erhvervsliv arbejdet med bæredygtighed, kommunikation, marketing og strategi blandt andet som direktør og medlem af koncernledelsen i Danske Bank. Hun fik i 2017 prisen Årets CMO og blev samme år kåret til at være blandt de 100 mest indflydelsesrige kvinder i Danmark af Berlingske Tidende.

Jeanette Fangel Løgstrup er idag CEO i familiens investeringsvirksomhed Expon og har derudover fokus på bestyrelsesarbejde i virksomheder som JP/Politikens Hus, Andel Energi, Danske Invest, Combineering, Scandinavian Film Funds og Fonden for Entreprenørskab. Hun deler desuden gerne ud af sine erfaringer som rådgiver for topledelser og bestyrelser og efterspurgt foredragsholder.

”Når jeg taler med forskellige virksomhedsledere, er alle klar over, at de skal gøre noget. Men ikke alle er endnu helt klar over, hvordan de bedst griber opgaven an. Det gælder også i bestyrelserne.” siger hun.

”For de mest fremsynede virksomheder bliver ESG og bæredygtighed en integreret del af arbejdet med fx forretningsstrategi, produktudvikling, risikostyring, digitalisering, rapportering og finans. Og gør man det rigtigt, kan bæredygtighed bidrage til at fremtidssikre virksomheden,” slutter Jeanette Fangel Løgstrup.

Ny bog viser vej til bæredygtig ledelse
’Bæredygtig ledelse – ESG som den nye ABC for ledelser og bestyrelser’ er fyldt med praktiske eksempler og giver svar på en række spørgsmål som:

  • Hvad er bæredygtighed og ESG egentlig, og hvordan arbejder man strategisk med det?
  • Hvordan bliver din virksomhed klimaneutral og hvordan kan digitalisering blive en løftestang?
  • Hvordan lykkes I med ligestilling, diversitet og inklusion?
  • Hvilke nye krav stiller investorer og banker, og hvilke stilles der til rapportering?
  • Hvilken rolle spiller ledelse og bestyrelse?

Et stjernetæppe af bestyrelsesformænd, topledere og eksperter bidrager med erfaringer og gode råd til, hvordan den nye ledelsesopgave kan gribes an, og viser vej til succes med de nye grønne bundlinjer. 

Bestil bogen på Saxo.com eller læs mere på www.jeanettelogstrup.com

★ ★ ★ ★ ★ ”En interessant bog, som kommer vidt omkring”. Jyllands-Posten

”Imponerende overblik og flot formidling. Giver en bundsolid og velformidlet indføring i ESG”. Sustain Report

Mest læste på BusinessReview.dk

br cø__
Læs "Cirkulær Økonomi" digitalt her
Henriette-Berlingske---
Ejendomsadvokaten: Lejefastsættelse i gennemgribende forbedrede lejemål
SKO_billede
Change of Control-klausulers betydning i ejendomstransaktioner
Ankomst
PwC nyindretter hovedsæde til en ny tids arbejdsformer
1 Thorbjørn og Slaven
Et nyt liv efter fedmeoperation og plastikkirurgi

Læs også

Mette_Bjøkvik-2 copy
Dansk Erhverv: EU-regler ruller ind over danske virksomheder
Ny lovgivning for arbejdsgivere ruller ud over danske virksomheder i en lind strøm i denne tid. Mange virksomheder er godt med. Det...
A white keyboard with a red key and the whistleblower word
Sådan etablerer virksomhederne en whistleblowerordning 
Virksomheder med mere end 50 medarbejdere skal nu have en whistleblowerordning. Sibilum guider til, hvordan virksomhederne får etableret den...
DSC02069-2
Kom godt i gang med tidsregistrering
De nye tilføjelser til arbejdstidsloven træder i kraft den 1. juli, og det får betydning for alle danske arbejdsgivere, der skal indstille...