Sponseret indhold

Lyset der får bundlinjen til at skinne 

Af:

Hos produktionsvirksomheden Haarslev Industries er strømforbruget reduceret med næsten 40% ved at udskifte til LED belysning. På bundlinjen betyder det en årlig besparelse i strømforbruget på mere end 400.000 kWh – og med de stigende elpriser er udskiftningen tilbagebetalt inden årets udgang. Energioptimeringen er blevet til i samarbejde med belysningsleverandøren Teamtronic, der i øjeblikket oplever stor efterspørgsel på netop energioptimerende belysning. 

Den nuværende energikrise får ikke blot danske forbrugere, men også virksomhederne til at ændre adfærd og kigge i retning af energioptimeringer. Et af de steder, hvor der er rigtig mange penge at hente for industrien, er i at optimere til LED belysning. Det gavner ikke blot bundlinjen og miljøet, men det sikrer også et bedre arbejdsmiljø for medarbejderne. 

Ud af det økonomiske tusmørke
Hos Haarslev Industries er mere end 1000 armaturer med lysstofrør fordelt over 20 industrihaller blevet udskiftet til LED. Udskiftningen til LED belysning har reduceret strømforbruget med næsten 40 % fra mere end 1 million kWh til godt 640.000 kWh årligt. Teamtronics energiberegning til Haarslev Industries blev lavet i 2021 inden de stigende energipriser:  

”Hos Haarslev Industries viste vores energiberegninger, at de årlige udgifter til lys blev reduceret med 600.000 kr. og med de stigende elpriser betyder det, at udskiftningen er indtjent allerede inden årets udgang,” fortæller Karsten Nellemose, belysningskonsulent hos Teamtronic, og uddyber: 

”Det samme billede tegner sig hos en lang række virksomheder, der kan opnå store driftsbesparelser og fordele ved at udskifte til LED belysning. For eksempel betyder lysets egenskaber også, at sikkerhed, arbejdsmiljø og produktivitet bliver forbedret betydeligt hos medarbejderne.”

Eksperter i skræddersyet lys
Teamtronic producerer og leverer LED belysning i hele landet i samarbejde med bygherrer, arkitekter og elinstallatører til både inden- og udendørsbelysning til hospitaler, skoler, kontorer, industri og detailbutikker m.m. 

”Bredden i virksomheden betyder, at Teamtronic kan være med til at sikre den bedste belysning i et væld af brancher, hvor vi bruger vores mangeårige viden om lys,” fortæller Karsten Nellemose.

Nye LED armaturer kan ikke blot mærkes på elregningen. De nye LED armaturer giver også et markant bedre lys, og samtidig kræver LED teknologien langt færre watt. 

”Vi producerer selv og importerer LED armaturer. Det betyder, at kunderne kan få præcis den løsning, de ønsker. Der er flere tiltag, der kan energioptimere belysningen yderligere, fx en speciel type styring eller sensorer, der kan tænde eller slukke for lyset, når der ikke er aktivitet, eller på ønskede tidspunkter,” fortæller Karsten Nellemose.

Nyeste teknologi og viden testes
Hos Teamtronic har de eget lyslaboratorie med spectrometer, goniometer og EMC-lab, hvor alle armaturerne bliver testet og kvalitetssikret. Lyslaboratoriet gør det også muligt at følge udviklingen indenfor LED belysning nøje, så kunderne tilbydes den seneste teknologi på markedet. 

”I vores lyslaboratorie kan vi teste vores produkter.  Vi måler bl.a. på strømforbrug samt mængden og kvaliteten af lyset, der udsendes. På den måde sikrer vi os, at armaturerne lever op til alle gældende regler og krav på det danske marked,” siger Karsten Nellemose og uddyber:

”Den teknologiske udvikling på området betyder også, at en belysningsløsning med LED, der bare er 5-10 år gammel, allerede kan give energibesparelser, fordi nyere LED armaturer kort fortalt kan udsende mere lys med et mindre strømforbrug. Det kan have afgørende betydning for driftsomkostningerne hos virksomheder, der har belysning tændt i mange timer.”

Teamtronic A/S er en dansk belysningsleverandør med speciale i produktion og levering af LED belysning B2B. Teamtronic har siden 1990 tilbudt rådgivning og projektering indenfor LED belysning med afsæt i et alsidigt produktsortiment og kundetilpassede løsninger. 

Læs mere på www.teamtronic.dk

Hos Haarslev Industries viste vores energiberegninger, at de årlige udgifter til lys blev reduceret med 600.000 kr.

Mest læste på BusinessReview.dk

Mikkel Kruse Telenor 2023
Mobil-telefonen udgør en trussel mod sikkerheden hos SMV’erne
airport_drone_2022_02_04
Nye lufthavne åbner enestående muligheder i Grønland
Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
Ejendomsadvokaten: TIDSBEGRÆNSEDE LEJEAFTALER ER IKKE UNDERLAGT EN 2-ÅRSREGEL
Screenshot 2024-03-13 at 08.23
Cybersikkerhed Epaper
Ronny_tilpasset1
Investering af midler i Virksomhedsskatteordningen (VSO) – hvad må man?

Læs også

PortrtThirdroombw_srcset-large copy 2
Menneskeskabte klimaforandringer kræver ansvarlig handling nu
I en verden præget af åbenlyse klimaforandringer, ressourceknaphed og en voksende biodiversitetskrise, er det tydeligt, at vores nuværende...
Johs_2
Transportbranchen kører nu i retning af en større bæredygtighedsindsats
Klimaklar Produktionsvirksomhed har i løbet af 2024 åbnet op for flere brancher, blandt andre energiforsyning, engroshandel og transport,...
sign copy
En fornemmelse for fællesskab
I det moderne liv, der ofte kører i et højt gear, kan fællesskabet let komme i anden række, når hverdagens individuelle behov og hektiske...