Sponseret indhold

Bæredygtighed og naturhensyn i ejendomsudvikling 🔊

Af:

Ejendomsudvikling spiller en central rolle i at skabe fremtidens boliger og bygninger, men processen står over for komplekse krav og udfordringer, når det gælder om at tage hensyn til natur og miljø. Med stigende fokus på biodiversitet og bæredygtighed er udviklingsprojekter nødt til at navigere i en labyrint af regler og direktiver, der skal beskytte naturens økosystemer.

Et af de mest centrale områder i denne kontekst er Natura 2000-områderne, der er en del af EU’s netværk af beskyttede naturområder. Disse områder har til formål at bevare sjældne arter og deres levesteder, hvilket stiller særlige krav til de projekter, der gennemføres her. Ifølge habitatdirektivet er det ikke tilladt at skade truede arter eller deres levesteder, og grundige forundersøgelser er derfor afgørende for at sikre, at projekterne overholder reglerne.

Derudover er habitatdirektivet og fuglebeskyttelsesdirektivet vigtige pejlemærker for ejendomsudviklere. De juridiske rammer kræver ofte omfattende miljøvurderinger og due diligence-processer for at sikre, at byggeri ikke skader biodiversiteten. Dette kan indebære alt fra overvågning af flagermus til flytning af arter som vandsalamandre til nye levesteder.

Med European Green Deal og skærpede ESG-krav er virksomheder også begyndt at se miljøhensyn som en væsentlig forretningsrisiko. Både CO2-reduktion og biodiversitet skal integreres i strategien, ikke kun for at overholde loven, men også for at fastholde konkurrenceevnen. Det er ikke længere nok blot at levere bæredygtige løsninger på papiret – de skal være implementeret i praksis.

Bæredygtig ejendomsudvikling kræver et tæt samspil mellem juridisk og teknisk ekspertise. Bygherrer og projektudviklere skal arbejde tæt sammen med biologer, landskabsarkitekter og jurister for at sikre, at projekterne både kan realiseres og overholder de strenge krav til miljøbeskyttelse. Samtidig kræver det en nytænkning af design og materialevalg, der både tilgodeser naturen og opfylder moderne behov.

At balancere udvikling og hensyn til naturen er komplekst, men nødvendigt. Ejendomsprojekter skal skabe plads til mennesker uden at gå på kompromis med naturen. Med bedre planlægning og samarbejde kan vi sikre en fremtid, hvor både byggeri og biodiversitet kan blomstre side om side.

Hør mere i denne udgave af podcasten BusinessReview Ejendomme.

Gæster:
Mads U. Østergaard, director, advokat, Kromann Reumert
Mette Qvist, underdirektør ESG, EjendomDanmark

Vært:
Søren Vejby

Produktion:
Martin Andersen

Koncept:
Julie Brix

Mest læste på BusinessReview.dk

bre141124
Ejendomme
Stationsparken-in-Glostrup_lowres
3 hurtige
DSCF6432-tryk
KLIFO satser stort på området for medicinsk udstyr
Reg_compliance_article
Etisk markedsføring: Reglerne for markedsføring af lægemidler
Jabra Evolve2 55 female working in office listening to a call boom arm up_ Large CMYK
Stemmen –arbejdsdagens nye nøgleværktøj

Podcast

Læs også

Foto bre051224
AKF vinder Årets Bæredygtighedspris 2024 🔊
Til den prestigefyldte brancheevent EJENDOM2024 blev AKF hædret med Årets Bæredygtighedspris for deres dedikerede arbejde med ESG-dagsordenen...
Foto BRE071124
ESG i ejendomsbranchen - med fokus på G 🔊
I dette afsnit af BusinessReview Ejendomme handler det om governance og dets betydning inden for ESG i ejendomsbranchen. Vært...
bre311024
Ejerboliger i Danmark: Et spørgsmål om markedskræfter og politiske løsninger
Der er både økonomiske og juridiske udfordringer, der præger boligejer-markedet i Danmark. Oslo-modellen kan være en potentiel løsning...