Allerede på vej op af elevatoren i Ciscos danske hovedkvarter i Nordhavnen, er vi blevet passeret af flere medarbejdere på vej ind og ud af kontoret.
Ikke bare fordi, der er masser af aktivitet, men fordi Cisco i høj grad er en hybrid arbejdsplads, hvor medarbejderne frit kan vælge at arbejde på hovedkontoret, ude hos kunderne eller derhjemme. Alt efter hvad der passer bedst for den enkelte.
Som en salgs- og kundevendt organisation, hvor medarbejderne altid er på farten, er det ikke nyt for Cisco at tænke hele deres interne setup hybridt, så man kan arbejde lige godt, uanset hvor man befinder sig.
Cynthia Koetsier-Beerten oplever dog mange virksomheder, der langt fra er kommet lige så langt med at få den hybride arbejdsplads til at fungere optimalt, som man er i Cisco.
”Jeg er ikke i tvivl om, at den hybride arbejdsplads er kommet for at blive, og at det fremover vil være den altoverskyggende arbejdsform. Men mange virksomheder kæmper stadig med at finde det helt rigtige format i forhold til arbejdsprocesserne, kulturen og ikke mindst det tekniske setup,” fortæller hun.
I forbindelse med coronaen, hvor alle pludselig blev tvunget til at arbejde hjemmefra, oplevede Cisco da også en enorm efterspørgsel, da alle virksomheder var nødt til at udvidede infrastrukturen på ekstremt kort tid for at hjælpe med at skabe ordentlige hjemmekontorer.
Den tid er heldigvis for langt de fleste ovre, og Cynthia Koetsier-Beerten ser i dag en langt mere moden og voksen tilgang til det at arbejde digitalt og på tværs af lokationer.
AI vil betyde øgede it-investeringer
Selvom stort set enhver dialog og tech-artikel lige nu handler om kunstig intelligens, så er der stadig mange virksomheder, som ikke helt er gået i gang med at benytte AI endnu. Men det kommer til at ændre sig markant.
Ifølge Cynthia Koetsier-Beerten vil virksomhederne især investere i platforme og løsninger, der kan forudsige adfærd, mønstre og potentielle problemer, så man kan handle på det i tide.
Et eksempel på dette kunne være Ciscos AI-baserede sikkerhedsløsning, Talos, der live overvåger al den trafik der globalt går gennem Ciscos løsninger, identificerer trusler og kommer med skræddersyede forslag til den enkelte virksomhed om, hvordan de skal forholde sig til de forskellige cybertrusler.
Hun oplever også en stigende interesse for generative AI-modeller, der f.eks. analyserer og kommer med forslag til, hvordan man skal optimere sit netværk og ens digitale infrastruktur, så man bl.a. kan eliminere nogle af de mange menneskelige fejl, der typisk findes i systemkonfigurationer og opsætninger.
”Jeg tror, at AI grundlæggende vil forandre den måde, vi bygger netværk, infrastruktur og sikkerhed på. Det betyder, at mange virksomheder er nødt til at geninvestere i deres systemarkitektur. For måden, man fremover udvikler, implementerer og drifter det hele på, bliver markant anderledes i forhold til, hvad vi plejer at gøre.”