Sponseret indhold

At gennemføre en succesfuld virksomhedstransaktion – uanset om det er et salg af virksomhed, ejerskifte eller en kapitalrejsning – er både en krævende og omfattende proces. God forberedelse er altafgørende, og derfor er det utrolig vigtigt at tage hul på processen i god tid, så man i samarbejde med sine rådgivere kan få lagt en klar strategi og handlingsplan for processen, lyder det fra Grant Thornton’s afdeling for køb og salg af virksomheder. 

Beslutningen om at sælge ejerandele eller rejse yderligere kapital til sin virksomhed afgøres i de fleste tilfælde af en bestemt fremtidig begivenhed i virksomheden eller i ejerkredsen.

”For ejerledere kan det være beslutningen om at gå på pension, at foretage et generationsskifte eller få lagt en ny strategi, der kan være med til at sætte ekstra fart på udviklingen i selskabet,” siger Jesper Vestergaard, Partner i Grant Thornton’s Corporate Finance afdeling.

En god virksomhedstransaktion kræver tid og grundig forberedelse
”Uanset hvilken form for virksomhedstransaktion, der er tale om, anbefaler vi at starte processen i god tid. Selv om datoen for den ønskede transaktion måske ligger et pænt stykke ude i fremtiden, er det altid en god ide at påbegynde processen med sine rådgivere så tidligt som muligt, da det giver tid til at salgsmodne og dermed maksimere værdien af virksomheden – og det bliver typisk ikke dyrere,” forklarer Jesper Vestergaard.

En virksomhedstransaktion kan være en følelsesmæssig og turbulent proces for ejere og ledere, og med enhver transaktion følger også et hav af både svære og store beslutninger. Her er god tid og grundig forberedelse alfa og omega.

Vælg den rette struktur for din virksomhedstransaktion
Det er altid vigtigt at gøre sig nogle tanker omkring, hvad man som virksomhedsejer gerne vil have ud af en potentiel virksomhedstransaktion.

”Enhver transaktion er unik, og for at sammensætte den ultimativt bedste løsning, oplever vi et behov for at skræddersy processen hver gang. Det øger helt klart sandsynligheden for en succesfuld gennemførsel af transaktionen.”

En erfaren rådgiver kan være med til at strukturere en god og effektiv proces for virksomhedstransaktionen.

”En finansiel rådgiver agerer professionel sparringspartner for ejer, direktion og bestyrelse og vil stå i spidsen gennem hele transaktionsprocessen, så direktionen kan have fokus på driften af virksomheden og levere på de målsætninger, som er centrale for, at gennemførslen af transaktionen sker under optimale betingelser.”

Uafhængig finansiel og strategisk rådgivning
”I Grant Thornton’s Corporate Finance team assisterer vi både ejerledede virksomheder og nogle af Danmarks mest dynamiske vækstvirksomheder med at navigere gennem komplekse transaktioner, hvad enten de ønsker at købe eller sælge, foretage omstrukturering eller tilføre ny venturekapital eller kapital via en børsnotering. Vi vægter den personlige relation til vores klienter højt og går langt for at forstå personerne bag de virksomheder, som vi samarbejder med samt deres bevæggrunde for virksomhedstransaktionen.”

Grant Thornton Corporate Finance er én af de få finansielle og strategiske rådgivere i Danmark, som har succesfuld erfaring inden for alle disse typer af transaktioner.

”Vi kan derfor åbent og troværdigt rådgive selskaberne, baseret på hvad der er optimalt i deres situation.”

I 2021 gennemførte Grant Thornton 13 transaktioner og stod for ca. 50 procent af al kapital rejst i forbindelse med børsnoteringer på den danske vækstbørs, Nasdaq First North.

Fuldt integrerede ydelser
”I Grant Thornton har vi de tekniske og holistiske forudsætninger for at tilbyde fuldt integrerede ydelser og hjælpe dig gennem hele transaktionsprocessen. Vi hjælper dig med at formulere din strategi, evaluere dine muligheder, mindske dine risici og strukturere transaktionsprocessen med henblik på at sikre den optimale transaktion.” 

I dag består Grant Thornton Corporate Finance teamet af 18 dedikerede og ambitiøse medarbejdere, som står klar til at hjælpe med den næste transaktion.

Læs mere på www.grantthornton.dk

Enhver transaktion er unik, og for at sammensætte den ultimativt bedste løsning, oplever vi et behov for at skræddersy processen hver gang.

MEST LÆSTE