Sponseret indhold

Når biler deles og byerne frigøres

Af:

I gaderne snor bilerne sig som perler på en snor, parkeringspladser fylder mere end grønne områder, og byens puls bliver ofte overdøvet af motorstøj. Men en ny generation er ved at vende op og ned på dette billede. Generation Z og Millennials udfordrer måden, vi tænker ejerskab og transport på. For dem handler det ikke om at eje – det handler om at have adgang.

G oMore, der har været en pioner inden for bildeling, ser for tiden denne udvikling udfolde sig i praksis. Deres seneste undersøgelse blandt medlemmer på tværs af syv markeder viser tydeligt, hvordan yngre generationer baner vejen for smartere, mere bæredygtige løsninger. Men hvorfor vælger de deling frem for ejerskab, og hvad betyder det for fremtidens byer?

GoMore’s undersøgelse afslører nye tendenser
GoMore’s data afslører, at over halvdelen af platformens lejere finder det mindre attraktivt at eje en bil efter at have brugt tjenesten. Endnu mere bemærkelsesværdigt er det, at 65% af medlemmerne har udvidet deres delingsvaner til også at omfatte ting som boliger via Airbnb, cykler gennem Donkey Republic eller mad via TooGoodToGo.
“Der er flere årsager til, at folk vælger at bruge GoMore,” forklarer Jeanette Søby, kommunikations- og marketingchef hos GoMore. “Udover de økonomiske fordele, som mange nævner, vælger to tredjedele af vores udlejere og mere end halvdelen af vores lejere også at bruge GoMore af miljømæssige og sociale årsager. De vil reducere trængsel, skabe mindre forurening og bidrage til at gøre byerne bedre at bo i.”

Generation Z og Millennials baner vejen
Jeanette Søby understreger, at både Generation Z og Millennials er blandt de mest aktive brugere på platformen. Denne gruppe, født fra midten af 1980’erne og frem, prioriterer fleksibilitet over ejerskab.
“De er vokset op i en tid, hvor klimaforandringer og bæredygtighed er i fokus. Det har givet dem en stærk bevidsthed om, hvordan vi bruger vores ressourcer,” forklarer hun.
Denne tankegang går hånd i hånd med urbaniseringens udvikling. I dag bor over halvdelen af verdens befolkning i byområder, og det tal forventes at stige til to tredjedele i 2050.
“Når så mange mennesker bor tæt, er der simpelthen ikke plads til, at alle ejer en bil. Vi skal tænke smartere, og her spiller deling en stor rolle,” siger Jeanette Søby.

Når transport bliver en fælles sag
GoMore’s undersøgelse viser også, at seks ud af ti lejere på platformen kombinerer bildeling med andre transportformer som offentlig transport.
“Vi ser, at mange af vores medlemmer slet ikke har brug for at eje en bil,” forklarer Jeanette Søby. “De bruger busser, tog eller cykler til dagligt og lejer kun en bil, når det er nødvendigt.”
Denne tilgang frigør ikke bare plads i byerne, men gør også hverdagen mere fleksibel.
“Vores mission er at hjælpe mennesker med at dele biler,” siger Jeanette Søby. “Med teknologier som nøglefri løsninger og kvikbooking er det muligt at leje en bil uden besvær. Det skal være lige så let som at bestille en taxa.”

Plads til liv
Jeanette Søby forklarer, at visionen for fremtidens byer handler om at sætte mennesker i centrum. “I dag bruges mange gader og veje som opbevaringspladser for biler, der står stille det meste af døgnet. Det giver ikke mening. Vi drømmer om byer, hvor der er mere plads til mennesker, grønne områder og fællesskaber.”
Men det kræver politisk mod og borgernes opbakning.
“Vi har brug for beslutninger, der prioriterer smartere og grønnere mobilitet, fx flere parkeringspladser til delebiler” siger hun.

Næste skridt for GoMore
GoMore fortsætter med at vokse og har oplevet en vækst på mere end 40 % over de seneste år. Jeanette Søby afslutter med at fortælle om fremtiden:
“Vi arbejder løbende på at forbedre vores platform og gøre det endnu lettere for folk at dele. Samtidig ser vi frem til at udvide til flere markeder i Europa.”

Jeanette Søby ser optimistisk på fremtiden: “Det er netop den tankegang, vi ser hos Generation Z, der giver os tro på, at forandring er mulig. De er fremtidens forbrugere, og deres valg baner vejen for smartere og mere bæredygtige løsninger.”

Så spørgsmålet er: Hvordan ser du fremtiden? Vil du eje – eller vil du dele?

Læs mere på www.gomore.dk

Seneste nyt

home-insurance-and-real-estate-appraisal-ideas
Ny analyse: Næsten en ud af fem ejendomsvurderinger på erhverv er sat for højt
Business Park
Global handelskrig kan skabe nyt boom for logistikejendomme
AdobeStock_455980123
Strategisk arbejde understøtter biodiversiteten
solveigtingey_larsmathiasen
Ældreboliger og seniorboliger – er de en misforståelse?
2. esg
JLL og EDC Poul Erik Bech klar til at udarbejde ESG-rapporter på erhvervsejendomme

Mest læste på BusinessReview.dk

Bæredygtighedsdokumentation 4
Bæredygtighedsdokumentation af byggeri er kun toppen af isbjerget
Peter Oestergaard
Teknologi løfter den hybride arbejdsplads, men vi må ikke glemme mennesket
IMG_20200516_122543
Transport med omtanke
1-OMEGADANIELCRAIG-jpg
James Bond og hans ure
04_03_2021_SANI_MEMBRANES1598--
Dansk filterteknologi muliggør direkte opskalering til industriproduktion fra små laboratorietests
laboratory-3827738_1920
Hurtige analyser gennem 30 år
Trifork 1
Dansk softwarefirma bygger intelligente kontorbygninger
Foto-1
Hvordan transformerer kunstig intelligens (AI) ejendomsbranchen?
home-insurance-and-real-estate-appraisal-ideas
Ny analyse: Næsten en ud af fem ejendomsvurderinger på erhverv er sat for højt
Sunrise on the highway
Både de små og store ting skal være på plads

Læs også

Blurry factory
Fra krav til konkurrencefordel: Digitale værktøjer styrker mindre virksomheder i den grønne omstilling
Små og mellemstore virksomheder står som hjørnesten i dansk erhvervsliv, men uden de rette værktøjer risikerer deres grønne potentiale...
Energy storage power station, solar power station and wind power station at sunrise
Den danske elforsyning er under pres! Batterilagringssystemer kan sikre forsyningssikkerheden
Danmark har længe været kendt for sin høje produktivitet og stabile energiforsyning. Men nu er der revner i fundamentet. Med en elektrificering,...
Bionic Busbar
Dansk 3D-print skaber smartere og grønnere produktion
En stille revolution ruller gennem danske produktionshaller. Additive Manufacturing (AM), bedre kendt som industriel 3D-print, giver...