Som offentliggjort af Energistyrelsen, bekræfter CarbonCuts sin deltagelse i den fjerde udbudsrunde af tilladelser til at efterforske og anvende undergrunden til geologisk lagring af CO₂
Det fjerde udbud omfatter kystnære områder i Danmark – ud for den nordlige del af Jyllands Vestkyst. Licensområderne er udpeget af GEUS (De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland) på baggrund af deres geologiske egnethed til CO₂-lagring.
Myndighederne har forud for udbuddet gennemført en strategisk miljøvurdering af licensområdet for at sikre, at en eventuel fremtidig lagring kan foregå miljømæssigt forsvarligt.
Ansøgningen understøtter CarbonCuts ambition om at etablere sig som ambitiøs operatør inden for CO₂ håndtering- og lagring – i første omgang i Danmark.
“Vi har siden vores etablering i 2022 og med Rødby licensen i hus opbygget et stærkt og kompetent team af undergrundseksperter og specialister, der alle arbejder målrettet på at udvikle sikre og effektive løsninger til CO₂ håndtering- og lagring. Jeg ser derfor ansøgningen som et naturlig næste skridt for os,” siger Ken Wesnæs, adm. direktør i CarbonCuts.
Det er CarbonCuts anden licensansøgning inden for de seneste to år. I juni 2024 vandt CarbonCuts statens licens til at undersøge Rødby Strukturen, en geologisk struktur på Sydlolland – med projektnavnet, Projekt Ruby. CarbonCuts er i fuld gang med efterforskningsaktiviteter på Lolland og har blandt andet netop gennemført Danmarkshistoriens største landbaserede 3D-seismiske undersøgelse, der dækker et landareal på 220 km² – et vigtigt skridt i vurderingen af områdets potentiale for CO₂-lagring. CarbonCuts forpligter sig med den nye licensansøgning til at gennemføre indledende undersøgelser, der skal afdække områdets egnethed til CO₂-lagring.