Danica Ejendomme har lanceret en biodiversitetsstrategi, der fokuserer på at øge naturværdien på deres ejendomme og bidrage til større mental sundhed og trivsel. Med et videnskabeligt og strategisk udgangspunkt måler de fremgang og arbejder hen imod at blive ”nature positive” i 2030.
Bynatur, vildtvoksende landskaber og mangfoldigt dyreliv. Alt sammen komponenter i biodiversitetsarbejdet, som er en del af virksomheders ESG-strategier.
Biodiversitet fylder også i Danica Ejendomme, forklarer ESG-chef Morten Norup Fassov.
Danica Ejendomme lancerede i år en biodiversitetsstrategi, der gennem fokus på mangfoldig bynatur kan bidrage til større trivsel og mental sundhed for lokalsamfundet og bygningernes brugere.
Strategien er struktureret omkring tre områder: miljømæssigt, socialt og økonomisk.
”Strategien beskriver, hvad vi vil udrette, hvorfor, og hvordan vi vil nå i mål. Men det er lige så vigtigt for os, at vi følger op på selve implementeringen og driften. Biodiversitet er ikke en one-off, hvor man anlægger et projekt, og så er det færdigt,” udtaler Morten Norup Fassov, der også lægger fokus på sociale parametre:
”Vores lejere og andre i området skal kunne se sig selv i projekterne, og de skal være værdiskabende for deres dagligdag, trivsel og sundhed. Deres feedback spiller en væsentlig rolle i udformningen af tiltagene.”
Et bidrag til løsningen
Danica Ejendommes biodiversitetsstrategi rummer en målsætning om at være ”nature positive” i 2030 på virksomhedens egne ejendomme. Målsætninger kræver dog konkrete pejlemærker at gå efter.
”Vi kortlægger biodiversiteten på de af vores ejendomme, hvor vi kan se, at der er et potentiale. Det giver os mulighed for at sætte tal på bynaturen. Når vi igangsætter et projekt, har vi en biolog ude at registrere flora og fauna. Når naturen har fået lov til at få fat efter en vækstsæson eller to, kortlægger vi igen. Der vil vi gerne se et højere tal, for så har vi fået højere naturværdi. Det gør, at vi kan begynde at arbejde strategisk med biodiversitet og opstille konkrete målsætninger for naturværdien på vores arealer,” forklarer ESG-chefen.
Selvom arbejdet med biodiversitet er en stor del af Danica Ejendommes strategi, erkender Morten Norup Fassov, at løsningen på biodiversitetskrisen ikke ligger i byerne. Alligevel mener han, at bynatur har en vigtig rolle:
”Vi ved, at den store biodiversitetskrise ikke skal løses i byerne, men vi tror på, at vi kan bidrage. De fleste af os lever vores liv i byer, og det er vigtigt at blive mindet om den natur, vi er en del af. Så lærer vi at holde af naturen, og vi passer på det, vi holder af,” udtaler han.