Slå smutvej gennem tidsregistrerings-junglen med autoregistrering  

Christophe Zafiryadis, Administrerende Direktør i Intempus

Af:

Den nye lov om arbejdstidsregistrering stiller krav til de danske arbejdsgivere. Og jagten på det rette system, der både imødekommer alle behov og samtidig lever op til alle lovkrav, kan virke lang og kringlet. Men for virksomheder med fastlønnede medarbejdere, der har faste arbejdstider, slutter jagten måske her.

De fleste danske virksomheder har allerede en procedure for arbejdstidsregistrering, men med de nye lovkrav, der træder i kraft den 1. juli 2024, er det en god ide for alle virksomheder at forholde sig aktivt til de nye lovkrav.

De ny lovkrav
Ifølge den nye lov skal næsten alle arbejdsgivere indføre et system til registrering af medarbejdernes arbejdstid. Arbejdsgiveren kan selv vælge hvilket tidsregistreringssystem, de vil bruge til at opfylde registreringskravet. Dog stilles der krav om, at det skal være et: ”objektivt, pålideligt og tilgængeligt arbejdstidsregistreringssystem, der gør det muligt at måle den enkelte lønmodtageres daglige arbejdstid”.

Arbejdsgiverne skal desuden gemme oplysningerne i 5 år samt kunne dokumentere over for arbejdstilsynet, at 48-timers reglen overholdes.

På udkig efter et system?
Hvis man leder efter et tidsregistreringssystem, bør man gøre sig nogle overvejelser: Er mange af medarbejderne fastlønnede med faste arbejdstider? Skal de indberette fravær, kørsel og lave udlæg? Skal systemet kunne håndtere den nye ferielov? Og skal systemet kunne integrere til et lønsystem? Når I har afdækket jeres behov, kan I begynde at undersøge hvilken løsning, der passer til jer.

Den automatiske løsning
En effektiv metode til at overholde loven på, og som samtidig kan lette processen omkring tidsregistrering for både arbejdsgiver og medarbejdere, er ved implementering af autoregistrering fra Intempus. Det er også den løsning, som Intempus bruger selv.

”Her i Intempus er vi heller ikke interesseret i at bruge unødig tid på at registrere tid. Medarbejderne er fastlønnede, så vi har selvfølgelig valgt den nemme løsning med autoregistrering” – Christophe Zafiryadis, Administrerende Direktør i Intempus

Ud fra en fast dagsnorm opretter systemet automatisk registreringerne for medarbejderne, så de ikke hver dag selv skal registrere manuelt. Det eneste, de selv skal gøre, er at registrere afvigelser som sygdom, ferie, kursus og lignende. Autoregistrering er derfor optimal til virksomheder med funktionæransatte med fast løn og faste arbejdstider.

TIDSREGISTRERINGS DIREKTØREN SVARER: 

1. Kan man nøjes med at bruge Excel? 
Hvis man vil bygge et helt tidsregistreringssystem i Excel, kan man godt det. Men det er mere tidskrævende.
Jeg er ikke sikker på at det vil overholde loven. 

2. Skal man registrere til- og fra tidspunkt for ens arbejdstid? 
Nej, ifølge de lovkrav er det ikke nødvendigt, men det er muligt i Intempus, hvis man ønsker det. 

3. Hvem er undtaget? 
Arbejdstagere, der selv kan fastsætte arbejdstiden, også kaldet selvtilrettelæggere, og personale med
ledelsesfunktioner, dvs. f.eks. virksomhedens administrerende direktør. 

4. Hvem fører kontrol med at man overholder loven? 
Det gør Arbejdstilsynet.

Intempus er et digitalt tidsregistreringssystem til små, mellemstore og store virksomheder i alle brancher. 50.000 medarbejdere tager allerede Intempus med på arbejde hver dag.
Med autoregistrering fra Intempus bliver medarbejdernes registreringer oprettet automatisk i systemet, så de kun selv skal registrere eventuelle afvigelser fra dagsnormen.

Læs mere på www.intempus.dk

Mest læste på BusinessReview.dk

genopbygningafbørsen
Tillæg: Genopbygning af Børsen
ejd 130624
Ejendomme Epaper
sko_opdateret_
Change of Control-klausulers betydning
Klinik2 - foto af Kim Matthai Leland
Fornuft og økonomi i effektiv forebyggelse af skader
DSC_9991 NY
Greater Copenhagen: Den grønne omstilling skal skabe grøn vækst

Podcast

Læs også

kbh_faerre-og-faerre-lever-alene
Færre og færre lever alene i København – det ændrer på boligbehovet
Modsat en almindelig opfattelse er det over de seneste årtier ikke blevet mere normalt for københavnere at leve som single.Det er tværtom...
Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
EJENDOMSADVOKATEN: Overvej solceller i forbindelse med nybyg og større renoveringer
En ændring af Bygningsdirektivet medfører, at solceller skal tænkes ind i nybyg og større renoveringer. Etableringen af solcelleanlæg...
Henrik-2024-1024x768-1
PKA Ejendommes nye Code Of Conduct skal åbne op for dialog om samfundsansvar
PKA Ejendomme har udarbejdet en ny Code of Conduct for leverandører og samarbejdspartnere.Målet med den er blandt andet at skabe positiv...