Sponseret indhold

Ny CBS-master ruster ejendomsbranchen til fremtiden

Af:

Forretningsudvikling, byøkonomi og ejendomsinvesteringer. CBS har netop lanceret en ny efteruddannelse målrettet ejendomsbranchen i samarbejde med EjendomDanmark. Det er første gang, branchen har adgang til en ejendomsuddannelse på så højt et niveau i Danmark. 

Den nye uddannelse går under titlen MBD minor in real estate, og er et længe ventet tilbud i paletten af videreuddannelser, der henvender sig direkte til ejendomsbranchen. Den ansatte i ejendomsbranchen kan nu videreuddanne sig via den grundlæggende EA-uddannelse, fortsætte på en skræddersyet bacheloruddannelse og ende ud med en uddannelse på masterniveau. Det glæder Jannick Nytoft, adm. direktør i EjendomDanmark.

”Ejendomsbranchen står over for stadig mere komplicerede opgaver – en øget grad af professionalisering, en stadig mere kompleks lovgivning og en stigende grad af digitalisering. Skal vi følge trit med den udvikling, men også vise den yngre generation, at vi er en branche, hvor det er muligt at udvikle sig karrieremæssigt på et højt niveau – ja, så er denne uddannelse et helt afgørende skridt,” siger han og fortsætter:

”Samtidig giver det mulighed for at kompetenceudvikle de mange akademikere, der allerede er ansat i branchen og sikre relevant efteruddannelse til dem.”

Målrettet branchen
Også CBS ser frem til at byde de nye deltagere velkomne til en uddannelse, der tager fat på de udfordringer, der specifikt vedrører ejendomsbranchen. Generelt tilbyder CBS uddannelser, som har et bredt sigte f.eks. ledelse, finansiering, økonomi og markedsføring. Ved at lave en minor med brancherettede fag, vil deltagerne få mulighed for at fordybe sig i branchespecifikke problemstillinger ved at diskutere erfaringer og udfordringer med andre fra ejendomsbranchen. CBS har tonet fagene med relevant indhold og cases specifik til ejendomsbranchen, hvilket sikrer en dybde i fagene. Også aktuelle problemstillinger vil være afspejlet i undervisningsmaterialet, oplyser Sof Thrane, der er studieleder for Master of Business Development (MBD) og professor på CBS.

”Forretningslejemål er i øjeblikket presset af en stigende onlinehandel. Kontorudlejningen kan blive ændret i perioden efter corona, hvor mange virksomheder overvejer fremtidens kontorarbejdsplads. Hvad vil det betyde for ejendomsmarkedet inden for disse sektorer? Det er nogle af de aktuelle spørgsmål, som er værd at vende på uddannelsen,” siger han. 

Vælger deltagerne at tage yderligere fag på MBD’en, vil de også få mulighed for at blive inspireret af, hvordan andre industrier håndterer udfordringer. 

”Det er en markant anderledes tilgang til at stykke sin uddannelse sammen, som både tilbyder dybde i analysen af industrispecifikke problemstillinger, som giver bred inspiration,” oplyser Sof Thrane.

Længe efterspurgt overbygning
Britta Jespersgaard, direktør fra ProDomus, Aalborg Grundejerforening, hilser den nye uddannelse velkommen. Det er meget vigtigt for de unge talenter, at de kan se, der er en fremtidig og lang karrierevej, mener hun.

”Det er en vej, som hidtil har været lidt svær at se. Jeg er stolt af, at vi som branche er lykkedes med at få lavet en specialiseret uddannelse på så højt et niveau. Det er en uddannelse, hele branchen kan få glæde af på tværs af landet, og det vil bidrage til at løse store rekrutteringsmæssige udfordringer fremover,” siger hun. 

Britta Jespersgaard glæder sig samtidig over, at det er en helt færdigsyet pakke, som modsvarer de krav, der vil komme til branchen fra både internationale og nationale aktører.  

”Overbygningen er noget, mange af os i branchen længe har efterspurgt. Har man mod på at videreudvikle sig, vil man blive en enormt eftertragtet vare i en spændende branche.”

OM UDDANNELSEN 

MBD minor in real estate er en fleksibel efteruddannelse, der består af de fem ejendomsrettede fag forretningsudvikling, byøkonomi og ejendomsinvesteringer, Developing Digital Business, Pricing Management og ejendomsjura. Uddannelsen er for virksomhedens nøglemedarbejdere, som har erfaring inden for fx salg og marketing, økonomistyring, finansiering, ledelse eller HR i ejendomsbranchen.

Det er en fleksibel uddannelse, hvor deltagerne kan nøjes med at tilmelde sig de enkelte fag på minoren eller udbygge med en fuld MBD, der afsluttes med et masterprojekt. Tager deltagerne alle fagene på minoren, svarer det til 27 ECTS-point, mens den fulde MBD giver 60 ECTS-point. Hele masteruddannelsen varer typisk mellem 2-6 år. Første fag på uddannelse er forretningsudvikling, og startskuddet lyder allerede i uge 44. 

Læs mere hos CBS på MBD.CBS.dk/ejendom eller på EjendomDanmark på www.ejd.dk. 

Mest læste på BusinessReview.dk

genopbygningafbørsen
Tillæg: Genopbygning af Børsen
ejd 130624
Ejendomme Epaper
sko_opdateret_
Change of Control-klausulers betydning
Klinik2 - foto af Kim Matthai Leland
Fornuft og økonomi i effektiv forebyggelse af skader
DSC_9991 NY
Greater Copenhagen: Den grønne omstilling skal skabe grøn vækst

Podcast

Læs også

kbh_faerre-og-faerre-lever-alene
Færre og færre lever alene i København – det ændrer på boligbehovet
Modsat en almindelig opfattelse er det over de seneste årtier ikke blevet mere normalt for københavnere at leve som single.Det er tværtom...
Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
EJENDOMSADVOKATEN: Overvej solceller i forbindelse med nybyg og større renoveringer
En ændring af Bygningsdirektivet medfører, at solceller skal tænkes ind i nybyg og større renoveringer. Etableringen af solcelleanlæg...
Henrik-2024-1024x768-1
PKA Ejendommes nye Code Of Conduct skal åbne op for dialog om samfundsansvar
PKA Ejendomme har udarbejdet en ny Code of Conduct for leverandører og samarbejdspartnere.Målet med den er blandt andet at skabe positiv...