Sponseret indhold

Kan brandsikring integreres uden at kompromittere historiske bygninger?

Af:

Spørgsmålet om, hvorvidt brandsikring kan integreres uden at gå på kompromis med historiske og arkitektoniske værdier,
har været genstand for mange diskussioner. Svaret er klart ja – med den rette ekspertise og de rette løsninger.

Alux, en førende virksomhed med over 30 års erfaring, har specialiseret sig i brandsikring, der ikke kun beskytter moderne nybyggeri, men også respekterer og bevarer de historiske bygningers integritet.

Brandsikring i Kuglegården fra 1741
Til Ferm Livings butik i Kuglegården på Holmen i København har Alux leveret og monteret en diskret brandsikringsløsning. Kuglegården, en del af Søarsenalet og opført i 1741 af arkitekt Philip de Lange, blev oprindeligt brugt til opbevaring af kanonkugler – deraf navnet. I samarbejde med Slots- og Kulturstyrelsen og arkitekter har Alux integreret brandgardinerne i bygningen for at sikre både sikkerhed og æstetik.

Ole Bredahl, brandsikringsspecialist hos Alux, kommenterer: ”Det er en fredet bygning nogenlunde på alder med Børsen. Der skulle laves en brandadskillelse med en mulig flugtvej ad en trætrappe. Sammen med Slots- og Kulturstyrelsen og arkitekter fik vi integreret brandgardinerne i bygningen. Det er en rigtig flot løsning, man ikke lægger mærke til.”

En Diskret Brandsikringsløsning
Alux har valgt det integrerede brandgardin Fire 5000 Type RGT Ei2 60 til Kuglegården. Dette kompakte system er designet til at være diskret og effektivt, hvilket passer perfekt til bygningens historiske rammer. Brandgardinet fungerer som en varmeisolerende brandafskærmning, der minimerer varmestråling og nemt integreres i lofter og karme.
Produktet er testet og klassificeret som EI2 60-C2 i henhold til EN 13501-2, hvilket betyder, at det er brandsikkert i mindst 60 minutter. Brandgardinet er også CE-mærket i overensstemmelse med EN 16034, hvilket sikrer overholdelse af de højeste sikkerhedsstandarder.

Bevarelse af Arkitektonisk Integritet
Ved at vælge sådanne brandsikringsløsninger kan Alux beskytte historiske bygninger uden at ændre deres udseende eller struktur.
Løsningerne er nøje designet til at være diskrete og integrerede, hvilket respekterer den oprindelige arkitektur og samtidig sikrer maksimal sikkerhed.
Brandgardiner har vundet stor udbredelse de seneste 10 år. Alux er aktuelt i gang med at teste store brandgardiner til Københavns Lufthavn, der er omkring 11 meter lange, for at sikre, at de lever op til de strenge sikkerhedskrav og ikke udleder skadelige partikler ved brug som flugtveje.

”Brandgardinet er et lille system, der kan integreres ubemærket i bygningens daglige funktion. Det er et produkt, arkitekterne er begejstrede for, og det kan anvendes næsten overalt, hvor der er behov for diskret brandsikring – fra hoteller og kontorbygninger til kantiner,” forklarer Ole Bredahl, der har mere end 25 års erfaring hos Alux.

Integration af Brandgardiner og Brandjalousier
Alux integrerer ikke kun brandgardiner, men også avancerede brandjalousier, der lever op til de højeste sikkerhedsstandarder. Disse jalousier er ikke kun effektive til at forhindre brandspredning, men deres robuste design gør dem også velegnede til daglig drift, hvor de nemt kan betjenes op og ned efter behov.

”Det nyeste tiltag er vores brandjalousier, der nu er godkendt efter indbruds- og sikkerhedsnormerne RC3 og RC4. Disse jalousier består af to lag stål med isolerende materiale imellem, hvilket gør det yderst vanskeligt for indbrudstyve at trænge igennem, især når alarmen er gået,” tilføjer han.

Konklusion
Alux demonstrerer, at effektiv brandsikring kan integreres harmonisk i historiske bygninger uden at gå på kompromis med deres arkitektoniske integritet. Med deres ekspertise og specialiserede løsninger som Fire 5000 Type RGT Ei2 60 bidrager Alux til at bevare og beskytte vores værdifulde kulturarv mod brandskader. Alux er stolt af at tilbyde løsninger, der ikke blot respekterer, men også fremhæver vores fælles historie gennem beskyttelse af vores bygningsarv.

Læs mere på www.alux.dk

Mest læste på BusinessReview.dk

genopbygningafbørsen
Tillæg: Genopbygning af Børsen
ejd 130624
Ejendomme Epaper
sko_opdateret_
Change of Control-klausulers betydning
1 (2)
Vaccine-teknologi i vælten
christopher-gower-291246-unsplash (1)
Kunstig intelligens kan blive en konkurrencefordel for danske virksomheder

Podcast

Læs også

kbh_faerre-og-faerre-lever-alene
Færre og færre lever alene i København – det ændrer på boligbehovet
Modsat en almindelig opfattelse er det over de seneste årtier ikke blevet mere normalt for københavnere at leve som single.Det er tværtom...
Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
EJENDOMSADVOKATEN: Overvej solceller i forbindelse med nybyg og større renoveringer
En ændring af Bygningsdirektivet medfører, at solceller skal tænkes ind i nybyg og større renoveringer. Etableringen af solcelleanlæg...
Henrik-2024-1024x768-1
PKA Ejendommes nye Code Of Conduct skal åbne op for dialog om samfundsansvar
PKA Ejendomme har udarbejdet en ny Code of Conduct for leverandører og samarbejdspartnere.Målet med den er blandt andet at skabe positiv...